Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kreslený králík Roger je populární hvězdou animovaných filmů. V poslední době se ale při natáčení nemůže soustředit a všechno kazí. Podezírá totiž svou krásnou ženu Jessicu z nevěry. Majitel filmového studia si proto najme soukromého detektiva Eddieho Valianta. Ten má tajně pořídit fotografie, na kterých Rogerova manželka koketuje s výstředním staříkem Marvinem Acmem. Jedině tak může šéf králíka přimět, aby se rozvedl a začal zase normálně pracovat. Jenže Jessica není králičí samička, nýbrž neobyčejně vnadná barová zpěvačka. Sama o sobě říká: "Já nejsem zlá, jenom mě tak nakreslili." Roger ji miluje, i když se prokáže její nevěra, nechce se jí vzdát. Krátce nato je Acme nalezen mrtev. Pro detektiva Valianta tak začíná největší případ jeho kariéry. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (345)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Film už je téměř 20 let starej, ale pořád je i na dnešní dobu po technický-trikový stránce perfektní! Vlastně noir detektivka s velmi zajímevým prvkem - totiž kreslenýma postavičkama! Ze začátku člověk kouká na technickou dokonalost a za chvilku už když je Bob Hoskin pouty přpnutej k kreslenýmu králíkovi ani nevnímáte, prostě jak kdyby to byli dva herci! Film je vtipnej má spád, je kurevsky originální a prostě není co vytknout! Dvd co jsem tu měl bylo narvaný bonusama, všechny otitulkované a opravdu zajímavé! Těžko uvěřit, kolik s tím bylo práce! Takže moc příjemný! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Po prvých desiatich minútach som bol unesený. Bol som presvedčený, že toto je typ filmu, z ktorého sa stane jedna z mojich srdcoviek, ktoré si budem púšťať raz do roka. Lenže fantastický cartoon úvod už nedokáže Zemeckis až do konca prekonať a ponúka nám síce vtipnú komediálnu kriminálku (popr. naopak) s množstvom odkazov , avšak bez vtipov, pri ktorých by som sa válal po zemi ako králik Roger. Možno som bol iba zle naladený, určite dám tomuto originálnemu filmu ešte niekedy šancu. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Řekni heslo! - Posílá mě Disney. Tolik hlášek a gagů v kouzelném snímku úžasného Roberta Zemeckise, který posouvá dál a dál hranice animovaného filmu a míchá žánry s takovou lehkostí a originalitou, že to bere dech. Animovaní hrdinové (Kreslouni) se výborně doplňují s těmi skutečnými a předvádějí se ve stominutové show, určené pro opravdu široké publikum. Z kreslených postaviček samozřejmě exceluje Králík Roger (objeví se i hostující hvězdy, jako Bugs Bunny či Mickey Mouse) a z hereckého obsazení opravdových herců pak Bob Hoskins a démonický Christopher Lloyd. Výborná Zemeckisova podívaná, která jen potvrzuje jeho výsostné postavení mezi hollywoodskými režiséry. A soundtrack Alana Silvestriho, je opět prvotřídní (několikrát jsem se přistihl, že nakrátko přestávám sledovat děj a kochám se pouze hudbou, silně mi evokující Predátora). Pokud to byl Zemeckisův a Spielbergův experiment, tak se doopravdy povedl. Krásný film a nádherně vytvořený svět. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Mám rád Zemeckisa pre jeho čuch na dobré látky a chuť experimentovať. Mix hraného a kresleného môže odradiť, ale pod taktovkou schopného filmára nie je priestor na obavy. Okrem samotného príbehu a spracovania potešil anglický DeVito Hoskins. Solídny herecký výkon. Prečo potom "len" tri? Osobne som sa už záverečnou polhodinou začal mierne nudiť. Ľahších 70%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Kdybych tenhle film viděl o 10 let dříve, tak bych se dost nasmál a pravděpodobně by se z tohoto snímku stal jeden z mých oblíbených. Bohužel jsem ho viděl až teď a i když oceňuju něco, co bych tenkrát pravděpodobně neocenil (atmosféru, poctu noirovým filmům) tak jsem si tento snímek užil méně. Možná proto, že mě čekala noční, možná proto, že jsem ho viděl s dabingem, nevím. Zatím zde nechám 70 % s příslibem, že se jednou na tento film mrknu s titulky. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (37)

  • Road Runnera vytvoril Chuck Jones v roku 1948. Film sa však odohráva o rok skôr. (Hystory)
  • Políčka filmu byla zvětšena a přenesena na fotografie, přes něž animátoři natáhli folie a ručně na ně dokreslili figurky a dekorace. Pracovali na tom dvacet hodin denně, více než rok. (Dr.Okamura)
  • Film je vůbec prvním snímkem, kde spolu vystupovaly pohromadě kreslené postavičky ze studia Walta Disneyho a ze studia Warner Bros. (Divočák)

Související novinky

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Zemeckis na lovu mořských příšer?

Zemeckis na lovu mořských příšer?

29.07.2011

Po propadáku Máma mezi Marťany z jeho produkční dílny je víceméně jasné, že kariéru Roberta Zemeckise spasí už jen návrat k hranému filmu. Tedy, alespoň částečně hranému – nějaké ty digitální efekty… (více)

Reklama

Reklama