Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve druhém filmu ze série Bláznivá střela se policejní poručík Frank Drebin (Leslie Nielsen) účastní slavnostní večeře v Bílém domě, kde má obdržet cenu za zastřelení tisícího drogového dealera. Na večeři je pozván také doktor Albert S. Meinheimer, s nímž se prezident Bush právě domluvil na nové energetické politice podporující alternativní zdroje. To se ale nelíbí zlotřilým představitelům tradiční energetiky (uhelného, ropného a atomového průmyslu.) Spojí proto síly s mazaným ničemou Quentinem Habsburgem, aby naplánovali Meinheimerův únos a na jeho místo dosadili dvojníka, který by vedl politiku v souladu s energetickou lobby. Ve Washingtonu se známý policista rovněž znovu setkává s bývalou přítelkyní Jane Spencerovou (Priscilla Presleyová), která v současné době pracuje v ústavu pro výzkum využití energie, a má pocit, že se tam dějí nějaké prapodivné věci. Frank se pustí do vyšetřování a zanedlouho narazí na neklamné známky toho, že i v této oblasti existuje mafie, prosazující své zájmy... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (370)

anli 

všechny recenze uživatele

Druhá"Bláznivá střela",tentokrát trochu více"bondovská",ale pořád v první řadě parodie a to pořádně praštěná.Vše tu celkem funguje,i když občas ztrácí dech a už není tak vtipná jako ta první.Je tu spoustu nových a originálních nápadů(kde je Zuckerové berou by mě opravdu zajímalo) a třeba milostná scéna je opravdu k popukání.Scénář místy trochu skřípe a Zucker to místy přežene,aby se potom zbytečně dlouho(na parodii)nic nedělo,ale pořád je to velmi slušná a nadprůměrná zábava,která pobaví a rozesměje.Tentokrát to Frank má u mě za 65% a spousta dnešních tvůrců parodií by se tady mohla učit. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja mám z pokračovania legendárnej bláznivej komédie presne tie isté dojmy, ako z prvej časti. Producenti vedeli, čím na prvý krát zabodovali a tak nebol problém vymyslieť rovnako vtipné situácie a vyťažiť z Leslieho Nielsena maximum. Mne sa tie fóry akosi pletú, neviem už, ktorý bol v ktorej časti. Napríklad scéna s uplácaním za informácie. Bolo to v dvojke? Asi áno. A možno aj lepšie ako jednotka, baseball nemám totiž príliš v láske. Na druhý krát musím skonštatovať, že si asi neviem predstaviť, ako lepšie a vtipnejšie natočiť paródiu na kriminálne trilery. Množstvo unikátnych gagov a samozrejme aj množstvo tých priemerných, ale to je skôr plusom kvôli celkovému vyváženiu. Možno úplný vrchol subžánru a rozhodne lepšie, ako jednotka. No a to uplácanie bolo nakoniec asi až v trojke. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Příběh je sice tupej, až se mi z toho klepou bačkory, ale o tom to přeci není. Bláznivá střela je prostě legendární série parodií, ve kterých fenomenálně kraluje geniální, již bohužel zesnulý, Leslie Nielsen. Nemám problém se na jakýkoliv díl z této trilogie podívat znovu a stále se skvěle bavím...80% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Spojené státy stojí před jedním z největších rozhodnutím své historie - budou dále pokračovat ve spotřebě neobnovitelných zdrojů (ropa, uhlí, apod) nebo se budou ubírat směrem alternativních zdrojů. Prezident Bush již dopředu vzkazuje, že se bude bezmezně řídit doporučením doktora Mainheimera. Což je znamením pro kartel podnikatelů, kteří chtějí zachovat své zisky - nahradit doktora Mainheimra svým člověkem a vydat své doporučení. Naštěstí je zde Frank Drebin, který celé spiknutí může zastavit ... Dvojka (resp. dvou a půlka :) ) mi přišla o chlup horší než jednička (jen o velmi malý chloupek), a to možná jen svým černobílým pojetím celé tématiky (nevím jestli lze ze dne na den zastavit těžbu a jet na alternativních zdrojích), ale je pravda, že to nebylo až tak podstatné. To podstatné je, že Leslie Nielsen je stále ve formě, a stejně tak ZAZ (Zucker-Abrahams-Zucker), a že v počtu vtipů a gagů si tento díl s jedničkou nemá na co stěžovat (místo anglické královny to tady "bohužel" odnesla paní prezidentová)... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Ano, když jsem se podíval na film dnešní optikou (když jsem ho viděl před lety, ještě jsem brýle nepotřeboval), musel jsem uznat, že celá řada fórků už poněkud vyčpěla, nebo vyznívá poněkud trapně. Naprostá většina humorů na mě ale v pohodě fungovala i dnes, takže jsem se do smíchu nemusel v žádném případě nutit. Byl jsem rád, že se členové policejního oddělení vrátili v plné síle, aby to opět natřeli nejen běžným kriminálníkům, ale i zástupcům takových spolků jako KOUŘ, SKVRNA a ŘACHA. Ale buďme k sobě upřímní; vždyť v tomto snímku vůbec nešlo o boj proti zločinu, o záchranu planety nebo o spravedlnost. To všechno byly jen podružnosti, které se připletly do cesty největšímu romantikovi na severoamerickém kontinentu při jeho cestě za láskou. Stejně jako předchozí snímek, ani druhá část trilogie nekladla přehnané nároky na divákovo myšlení, takže mohla značná část mozkových buněk dostat mimořádné volno, zatímco jsem si užíval nenáročný ale zábavný relax. Pokud to bylo hlavním záměrem tvůrců této komedie, pak to s přehledem zvládli. / Poučení: Stav se v podniku "The Blue Note", ta atmosféra je jedinečná. 4*+ ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

  • Na konci úvodních titulků herečka Zsa Zsa Gabor (hraje sama sebe) bouchne do policejního auta. Jde o odkaz na incident, kdy byla herečka v roce 1989 zatčena za útok na policejního důstojníka a řízení s prošlým průkazem. (SG-1)
  • Obrazy na stěně baru Ztroskotanců znázorňují potopení Titanicu, zkázu vzducholodě Hindenburg, zemětřesení v San Francisco v roce 1906, automobily Ford Edsel a DeLorean DMC-12, Hubbleův teleskop, ministra Nevilla Chamberlaina a guvernéra Michaela Dukakise. (SG-1)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reklama

Reklama