Reklama

Reklama

Bláznivá střela

  • Česko Bláznivá střela: Z archivů policejního oddělení (více)
Trailer

Obsahy(1)

Praštění tvůrci snímku Připoutejte se, prosím! se znovu sešli! Leslie Nielsen jako policista s tvrdými rysy a měkkým mozkem Frank Drebin div nezakopne o plán atentátu na královnu Elizabeth. Do šílených akcí se zapojí také Priscilla Presley, O.J. Simpson, vycpaný bobr, dva baseballové týmy a nesourodá směsice dalších postav, a tak se "smíchometry" hroutí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (596)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Doktor: "Paní Nordbergová, ruku vašeho manžela pravděpodobně zachráníme! Kam vám ji máme poslat?" Wilma Nordbergová: "Ach Franku, to je strašné!" Kapitán Hocken: "Jen klid, Wilmo, tvůj muž bude v pořádku! Mysli pozitivně, nepoddávej se pochybnostem!" Poručík Drebin: "Ed má pravdu, Wilmo, ale s darováním orgánů neotálej dlouho..." Včera bylo tak kurevské vedro, že jsem naprosto bezmocně chcípla před televizí a tak poprvé viděla tuhle kultovní parodii. Jak už to tak chodí, výbuchy smíchu se střídaly s ohňostroji trapnosti, jako mladší (ideálně puboška) bych to určitě ocenila lépe. Jedno je však jisté: David Zucker dokázal před čtvrt stoletím ukočírovat podstatně vtipnější kousky, než jakými nás oblažuje poslední dobou za účasti všemožných čokoládových neherců. 65% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Frank Drebin Forever! Díky genialitě pánů Zucker-Zucker-Abrahams se můžeme těšit a radovat z řady skvělých parodií, ovšem série Bláznivá střela je jasně na vrcholu jejich komediální tvorby. Tento první díl je skvělý a dokazuje, jak se dá udělat dokonalá crazy komedie, když se svěří do správných rukou. ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejdokonalejších crazy komedií všech dob (záměrně neříkám komedií či parodií). I když je Bláznivá střela často vedená jako parodie tak přímo neparoduje vůbec nic avšak nepřímo paroduje úplně všechno. Leslie Nielsen má tvář jako dělanou pro kariéru skvělého komika, takže i v případě nevím jak přiblblého scénáře stačí leckdy uvést jen jeho jméno a úspěch, byť třeba malý jest zaručen (vyjma Vesmírné prdy nebo Kamufláže, kde se vyplnilo ono známé "Vyjímka potvrzuje pravidlo"). Tady je ale scénář naprosto vynikající, místy až odrovnávající. Scéna ve které Frank zdrhá z hořícího bytu a pak vysí za přirození sochy na okraji římsy mě odrovnává pokaždý když ji vidím. Skvělé jsou i ostatní postavy a postavičky, režijně perfektně zvládnuté. A hlavně to není zbytečně přeplácané, což se občas u parodií či crazy komedií přihodí. Zkrátka pětihvězdičková podívaná u které se budete řáchat tak, že se vám až udělaj vředy na bránici. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

" A co Nordberg? - Je stále napojený na přístrojích. Doktoři říkají že má šanci asi padesát na padesát.... bohůžel asi jen desetiprocentní." Co si budeme nalhávat....je to zkrátka nejlepší parodie/komedie všech dob. Leslie Nielsen je nepřekonatelný, stejně tak jako původní český dabing z VHS. 95% "To když se ti neotevře padák, to je chlapská smrt. Anebo když tě vcucne kombajn... Nebo když ti koule uhryzne laponec, to bych si dal líbit." ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Tohle je vrchol parodie. Herci pronášejí neuvěřitelné kraviny s vážným ksichtem, nikdo z nich se nesměje ani nenaznačuje, že řekl něco vtipného, v pozadí se děje ohromná blbost a já mám dostatek prostoru se smát. Nesmím to však přehánět, protože Frank není divadelní herec a nepočká až se publikum uklidní. Nemilosrdně vypouští z dutiny ústní další neuvěřitelnou hlášku a přitom se tváří, že vyšetřuje případ. Jeho vyšetřovací cesta je však jedinečná. Nepotřebuje k dopadení zločince stanovovat vyšetřovací verze ani obcházet svědky nebo místo činu. Prostě jen tak v klidu zhodnotí slečně bobra, zdroguje kolegu, proběhne jatka, veřejně "vyvenčí kobru" na tiskové konferenci, jako zastánce bezpečného sexu realizuje opravdu nechutný sex a na závěr předvede, jak by se měl pískat baseball. Dopadení zločince je tak pouze podružnou samozřejmostí, protože tady jde hlavně o lásku. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (36)

  • Když se Frank Drebin (Leslie Nielsen) vydával za rozhodčího, pálkař se k němu otočil a zasáhl ho do obličeje. Tento vtip navrhnul režisér Mel Brooks. (SG-1)
  • Do závěrečných titulků dali filmaři různé vtípky – jako například, že se má majitel modré Hondy Accord dostavit na parkoviště, neboť jeho vůz svítí, nebo že se během natáčení nezranila žádná zvířata až na to, že jich během natáčení pár vyhynulo (např. během požáru uhořelo 15 sov pálených, nebo že 100 veverek posloužilo jako oběd pro filmový štáb). (asdfasdf)
  • „Prsa“, která Frankovi (Leslie Nielsen) připomínala jeho bývalou manželku, byla ve skutečnosti kupole na zadržování betonu v jaderné elektrárně San Onofre v Kalifornii. (SG-1)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reboot Bláznivé střely s Liamem Neesonem?

Reboot Bláznivé střely s Liamem Neesonem?

21.01.2021

Herec Liam Neeson pár dní nazpátek uvedl, že už má akčních rolí po krk a touží po změně. No a nyní možná víme, co přesně by tou změnou mohlo být líp. Přestože zatím nebylo nic potvrzeno. Neeson… (více)

Zemřel Vladimír Brabec

Zemřel Vladimír Brabec

02.09.2017

V pátek večer nás opustil herec a dabér Vladimír Brabec. Nefalšovaná legenda, jíž proslavil kontroverzní seriál 30 případů majora Zemana, odešla ve věku 83 let a své poslední chvíle strávila s… (více)

Bláznivá střela se vrátí

Bláznivá střela se vrátí

16.12.2013

A možná z ní bude něco jako Bláznivá pařba. Hollywoodu nestačil nový (strašný) Růžový panter, teď plánuje zmodernizovanou verzi další kultovní policejní parodie. Bláznivá střela se poprvé na plátnech… (více)

Reklama

Reklama