Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nachystejte se na komediální klasiku! Když se doktoři Venkman (Bill Murray), Stantz (Dan Aykroyd) a Spengler (Harold Ramis) z katedry parapsychologie nenadále ocitnou na dlažbě, rozhodnou se vydat na cestu lovců duchů - nevábných a občas poněkud drzých potvor. Sotva otevřou dveře, už se jim hrnou první zakázky. Největší výzva ale čeká na stopaře všeho nevysvětlitelného ve chvíli, kdy krásná Dana Barret (Sigourney Weaver) za dveřmi své chladničky objevuje bránu do pekel. Teď mají krotitelé duchů za zády celý svět a je jen na nich, jestli v této nekonečně zábavné akční komedii uchrání Manhattan před totálním šílenstvím! (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (668)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Ryzí ukázka toho, kterak vzpomínky na dětství dokáží znehodnotit zdejší hodnocení. Tento snímek je ryzí sračka, jejíž jedinou světlou stránkou a důvodem, proč se nachází v červených číslech, je doba vzniku. Když se ti stejní diváci koukli na novodobé pokračování, tak se jasně ukázala opravdová pozice snímku ve filmovém světě. Během sledování jsem opravdu trpěl. Triky jsou pochopitelně debilní. Scénář je nezajímavý a rovněž debilní. Vtípky absolutně nefungují a věřte nebo ne, jsou taky debilní. Pokud před zhlédnutím nevypijete něco extrémně alkoholického, tak budete pravděpodobně během sledování znuděni obdobným způsobem jako já. Rovněž jsem si nemohl nepovšimnout cíleného rasismu vůči černému členovi týmu a můj dojem nevylepšil ani fakt, když jsem viděl hloupého pána, který způsobil duší katastrofu. Pán byl shodou okolností zrzoun. Abych zakončil komentář pozitivně, tak si dovolím pochválit ústřední světoznámou melodii. Na odpadu ovšem vůbec nic nemění. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Máte nějaké koníčky?“ - „Sbírám plísně a houby.“ Stačí mi jen ústřední melodie a už se dostaví těžká nostalgie. Teď jsem si ovšem pustil film po delší době a čekalo mě milé překvapení. Krotitelé duchů stále válí, a to i po těch letech! I když abych byl přesný, už pouze 1 jeho část. Ta bohužel už nefungující je složka triků a efektů, u kterých jsem místy docela trpěl (např. oživlí „medvědi“ dnes vypadají strašně špatně a lacině). Naštěstí, převažující část snímku, totiž jeho komediálnost, funguje stále luxusně, ať už kvůli fórům samotným, tak samozřejmě díky výborným hercům (Weaver je moc příjemným bonusem, ale v čele stojí Akroyd a především naprosto odzbrojující Murray!). Humor pak dává na tu silně stárnoucí technickou stránku vcelku úspěšně zapomenout. Na plný počet už to sice nebude, ale slušné 4* si film v klidu podrží. „Věříte v UFO, astrální projekci, telepatii, mimosmyslové vnímání, jasnozřivost, fotografie duchů, telekinetiku, na život po životě, Lochneskou příšeru a teorii o Atlantidě?“ - „Když dostanu slušnej plat, tak uvěřím všemu.“ ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Elmer Bernstein: 1. Ghostbusters - Ray Parker Jr. [4:06] ,2. Cleanin' Up The Town - The Bus Boys [2:59] ,3. Savin' The Day - Alessi [3:24] ,4. In The Name Of Love - Thompson Twins [3:20] ,5. I Can Wait Forever - Air Supply [5:09] ,6. Hot Night - Laura Branigan [3:23] ,7. Magic - Mick Smiley [4:21] ,8. Main Title Theme (Ghostbusters) - Elmer Bernstein [3:01] ,9. Dana's Theme - Elmer Bernstein [3:32] ,10. Ghostbusters (Instrumental) - Ray Parker Jr. [4:48] ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Geniální horrorová crazy komedie. Něco takového se podaří (řekněme) tak jednou za ... sto let? [Moje oblíbená scéna: Bill Murray přijde do bytu k Sigourney Weaver krotit duchy, všimne si piána a vyloudí na něm pár disharmonických tónů... "Rád je dráždím", pronese sebevědomě směrem k nechápající Sigourney... Tenhle vtípek, stejně jako několik dalších, nebyl původně ve scénáři - šlo o čirou improvizaci.] Ghostbusters patří k peckám, u nichž s hodnocením neváhám ani vteřinu. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

[6/10] (Black Rhino, Columbia) (Metrocolor /// Produkce: Ivan Reitman /// Scénář: Dan Aykroyd, Harold Ramis /// Kamera: László Kovács /// Hudba: Tom Bailey, Elmer Bernstein, Alannah Currie, Joe Leeway, Brian O´Neal, Kevin O´Neal, Ray Parker Jr., Diane Warren /// Nominace na Oscara: Richard Edlund, John Bruno, Mark Vargo, Chuck Gaspar (vizuální efekty), Ray Parker Jr. (píseň)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

Galerie (114)

Zajímavosti (120)

  • Gozera (Slavitza Jovan) měl původně hrát Paul Reubens, který z role vycouval. V původním scénáři měl Gozer podobu Iva Shandora (architekta budovy duchů a zakladatele původní Gozerovy sekty), který připomínal bledého, štíhlého, nevýrazného muže v obchodním obleku. Gozerova konečná podoba byla popsána jako "něco mezi Davidem Bowiem a Grace Jones". (FilmFan24)
  • Dan Aykroyd (Raymond Stantz), který se podílel na scénáři, původně zamýšlel, že si ve filmu zahraje společně s Eddiem Murphym a svým přítelem a kolegou z pořadu Saturday Night Live (1975) Johnem Belushim. Ten ale v březnu 1982 náhle zemřel. Murphy dal zase přednost hlavní roli ve filmu Policajt v Beverly Hills (1984). Aykroyd se tedy obrátil na dalšího kolegu ze Saturday Night Live Billa Murrayho (Peter Venkman), který s účastí na projektu souhlasil, byť bez definitivního potvrzení, což byl způsob, jakým často pracoval. Nikdo nevěděl, jestli se vůbec dostaví na plac, jelikož byl před začátkem natáčení nedostupný, ale nakonec přišel. Roli Winstona původně určenou pro Murphyho (a posléze výrazně proškrtanou) nakonec získal Ernie Hudson. (Trajektt)
  • Scéna, v níž Louis Tully (Rick Moranis) prochází mezi hosty na večírku a všechno komentuje, včetně ceny salámu, byla natočena napoprvé, v jednom souvislém záběru a byla hercovou improvizací. (Alfréda)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

O čem budou Krotitelky duchů?

O čem budou Krotitelky duchů?

01.01.2016

Když bych ohlášen reboot Krotitelů duchů s ženským obsazením, spousta fanoušků to nenesla moc dobře. Režie nového filmu se sice ujal Paul Feig, který sklízel ovace za Ženy sobě nebo loňského Špióna,… (více)

Reklama

Reklama