Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mravenec s touhou odlišit se od davu nemůže mít v mraveništi snadný život. Práce - pivo ze mšic - povinný tanec - spánek - práce - pivo ze mšic... A tak je Zet na vrcholu blaha, když se jednoho dne v baru objeví pohledná Bala, se kterou se dá tančit jinak než podle strojově předepsaných kroků. Štěstí má ale krátké trvání, Bala mizí a Zet se dozvídá, že už ji neuvidí - byla to totiž princezna na útěku. Ale láska je láska a dělník Zet přemluví bojovníka Snovače, aby si prohodili místa. Díky tomu se může zúčastnit vojenské přehlídky, na které je princezna přítomna. Příliš pozdě Zet zjišťuje, že jde o přehlídku válečníků chystajících se k nebezpečnému útoku na sídlo krvežíznivých termitů. Útok dopadne tragicky, Zet jako jediný přežije a díky shodě několika náhod se znovu ocitne v blízkosti princezny a mimo mraveniště. Vydává se hledat bájnou Hmyzutopii a princezna Bala musí s ním, ať chce, nebo ne. Na stopě jim je generál Kusadlo, který chce princeznu pojmout za ženu a připravit strašlivý osud všem dělníkům v mraveništi. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pěkný, filmovými odkazy nabitý a perfektními herci namluvený (dabovanou verzi jsem neviděl, mým favoritem je i přes famózního Woodyho Sylvester Stallone) animák, jeden z prvních, což je na něm hodně vidět a zub času se na něm negativně podepisuje (narozdíl od starších Toy Story). Tvůrcům to musí dělat vrásky hlavně proto, že mladší diváci si podobné filmy dnes už nepouštějí a pokud to nemá grafiku minimálně Pixarovskou, tak o to v půjčovně ani zrakem nezavadí. Mravenec Z je stejně jako třeba Příběh žraloka pro starší obecenstvo, a tak si film užijí spíše rodiče než jejich ratolesti stejně, jako jsem si jej užil já. DreamWorks se u mě stále drží na druhém místě hned za Pixarem, Mravencem Z (až dnes zhlédnutým) druhé místo potvrdil. ()

Aven 

všechny recenze uživatele

"Chutná to jako lejno!" - "Ukaž, dej mi kousnout. No jo, je to lejno. A dobrý!". Tolik k hláškám z filmu. Některé scény bych popravdě v animáku pro děti nečekal (Z drží v ruce hlavu mravenčího vojáka se slovy, že se z toho určitě dostane), ale mě rozhodně nevadily. Bavil jsem se skvěle, kupodivu ani ten Woody nebyl tak otravný. ()

Reklama

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::Jeden z nejlepších animáku na světě ! Mám ho rád už od dětství. Film Vás dokáže vtáhnout do děje a hlavně ani jednou nenudí. Prostě perfektní a velmi vtipný animovaný filmík do nepohody. Jestli máte právě chuť na nějaký ten animáček, tohle je naprostá jasná volba ! :::::::::::::: ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tenhle suprovej animák jsem už hodně dlouho neviděl - a je škoda, že ho televize spíše opomíjejí - ale v dětství jsem tenhle vynikající kousek viděl asi stokrát a mám na něj samé dobré vzpomínky. Parádní animace, skvělý příběh, nejlepší animák s hmyzem. Až teď jsem zjistil, kdo to vlastně režíroval, a že se do toho zapletl i Woody Allen, což jsou pro mě celkem zajímavé informace. Parádní animák s poselstvím. 80%. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

Zábavný zoopříběh zamilovaných zvířat ze zahradního zikkuratu zeširoka zabránil znudění, zprvu začal, zanedlouho začaroval, značně zabodoval. Zafrkaje za závěrečného zacinkání zvonce zakládám zesmrkaný... kapesník... (!) kašlu na to, páč je to fakt těžký vymyslet to všechno stylově na Z :-) prostě... český dabing překvapil, animace velmi obstojná, soundtrack výborný, děj milý, ET obličejíčky pohledné, vypůjčení motivů z gumpa a vlasů úsměvné. prima odpočinková ZZZZZáležitost! 80% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (19)

  • Některá motivační hesla se ve velkých korporacích skutečně používala či používají (například "volný čas je na trénink"). (ČSFD)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 90,8 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 171,8 mil. (NIRO)
  • Celé jméno a číselné označení mravence Z (Woody Allen) ve scénáři je Z-4195. (KucC)

Reklama

Reklama