Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký erotický thriller o tom, že vševidoucí nemusí být v případě obyvatel jednoho přepychového manhattanského mrakodrapu jen bůh, ale také někdo mnohem konkrétnější a možná nebezpečnější. Někdo v tom domě totiž sedí před řadou monitorů a dívá se. Pozoruje nájemníky kamerami instalovanými po celém domě. A někdo v tom domě vraždí. Nic z toho však netuší nová nájemnice, krásná a osamělá Carly Norrisová, a přestože je nápadně často upozorňována, na to jak moc se podobá své mrtvé předchůdkyni v apartmá, nevěnuje tomu mnoho pozornosti. Mnohem méně než pohlednému sousedovi Zeke Hawkinsovi, s nímž naváže milostný vztah. Dostává se tak přímo do středu nebezpečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

castor 

všechny recenze uživatele

Na těch několika erotických scénách jsem v dobách těžké puberty dost ulítával. Dnes vnímám tenhle žánrový kousek jako docela laciný příspěvek na poličku voyeuristů, jehož napětí značně kolísá a nelogičnosti s přibývajícím dějem vyplouvají na povrch. Sharon Stone, která se s neuvěřitelnou elegancí vzdává spodního prádla, si mohla po kombinaci intelektu a sexuální přitažlivosti ze Základního instinktu vybírat. Zvolila žánrově podobný projekt, ve kterém zdánlivě atraktivní bydlení na Manhattanu přináší i sérii smrtelných nehod (mimochodem i samotné natáčení mělo několik karambolů – producent měl srdeční záchvat, při natáčení se zřítil vrtulník, Stone a Baldwin si do oka prý příliš napadli). Snímek dere do vyšších pater schopný tým (třeba kamera legendárního Maďara Vilmose Zsigmonda – dvakrát u Spielberga, Lovec jelenů, Nájemní vrazi), aby mu mohl podrazit nohy slabší scénář. Holt, kdo chce kam.. 55% ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Ďalší film postavený na tom, že Sharon Stone s niekym súloží. Okrem toho sa tu dlho nedeje nič zaujímavé a človek len čaká, kedy sa konečne niečo diať začne. Čaká, čaká a čaká a odrazu je tu koniec filmu, ktorý nemá ani poriadnu pointu. Jeden krát sa to pozrieť dá, lebo človek nevie ako sa to skončí a nie je to natočené zle, ale druhý krát by som to teda nechcel vidieť. 5/10 ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $36,300,000Tržby Celosvetovo $116,300,000║ len okatý komerčný kalkul po Základnom inštinkte, zameraný na nahotu Sharon Stone, ktorá to ako tak ťahá ale nesympatický William Baldwin tam vôbec nesedí, film kde nepomôže ani zručná réžia Phillipa Noyce /40%/ ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Sharon byla prostě kus, které v devadesátkách nikdo neodolal. Ani Douglas, ani Seagal, ani De Niro, ani Sly a dnes už vím, že ani Willda Baldwinů. Když čumím na stáří filmu, musím uznat, že tenkrát to byla stopro temná pecka se skvělou atmoškou. Dnes je to tvrdej průměr, ve kterým je všechno čitelný a předvídatelný. Nicméně za tu Sharonku krapet silnější procenta než si film zaslouží. 60% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dva roky před tím, než si William Baldwin zahrál na píchanou se Cindy Crawford ve filmu Jako štvaná zvěř si tu samou hru zahrál i se Sharon Stone ve filmu Někdo se dívá. Ten kluk se mě fakt začíná líbit. Přijít ke mě teď pohádkovej dědeček, že mě splní tři přání, tak bych mu řekl, ale dědku mě stačí jen jedno, abych byl William Baldwin. Jinak, koukal jsem, že ve šmírování se taky udělali pokroky. Když si vzpomenu na své šmírovací začátky, jak jsme s klukama viseli na parapetu okýnka do dámských sprch jak orangutani v předsmrtný křeči a přitom, co jsme viděli? No, asi takhle "Ty vole Pepo, Pepo já vidím kozy" Pepa "Čí? Čí?" Já: "Já nevím, nevidím na ksicht" Pepa "Ty krávo já ted vidím Martinu. Já: "Nekecej, kde? Jaký má kozy?" Pepa: Nevím, jí vidím jenom ksicht." A pak si nás jedna dobrá ženská duše v těch sprchách všimla, zakvokala na poplach, holky vzaly hadici a začaly nám stříkat ledovou vodu do ksichtu. No a my žuchli na zem jak shnilý hrušky. Vidět tenhle film těsně po této epizodě asi bych se dost nasral, protože tady se šmíruje pěkně v klidu, v pohodlí a je vidět všechno ksicht i kozy najednou . Navíc tenhle film svým napětím rozhodně nepřipomínal tu naší šmírovací grotesku. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Hlavní protagonisti sa v skutočnosti nemali veľmi v láske. Sharon Stone dokonca počas natáčania pripomínala, že by radšej prijala ako partnera Baldwinovho staršieho brata Aleca. Nakoniec časť milostných scén natočili herci individuálne s dablérmi. (BlueNeon81)
  • Během natáčení byl scénář producenty několikrát změněn. Producent Joe Eszterhas dokonce prohlásil, že tento film nenávidí. (Rocky62)

Reklama

Reklama