Reklama

Reklama

Sekai saikó no ansacuša, isekai kizoku ni tensei suru

(seriál)
  • Japonsko 世界最高の暗殺者、異世界貴族に転生する (více)
Trailer 1

Epizody(12)

Obsahy(1)

Nejlepší nájemný zabiják má v plánu dokončit svou poslední misi a pak konečně pověsit řemeslo na hřebík. Organizace, pro kterou pracuje, mu slíbila nové místo ve svých řadách, kde se bude věnovat výcviku nových zabijáků. Muž byl sice odmalička cepován, aby nikomu nevěřil, ovšem byl to výcvik právě od této organizace, která si ho našla a vychovala z něj toho, kým dnes je.
Poslední mise se sice trošku zkomplikovala a jeho parťačka je strašný zelenáč, ale tím pro tohoto zabijáka konečně vše končí. Nebo možná ne! Organizace si nemůže dovolit nechat naživu člověka, který toho o ní tolik ví, a proto je na letadlo, v kterém zabiják letí, spáchán útok, při kterém muž zahyne. Ovšem ani to není konec jeho cesty. Zabijáka si totiž vyhlédne jedna podivná bohyně a dá mu na výběr. Buď bude reinkarnován do nového těla a vše zapomene, nebo ho přenese i s jeho vzpomínkami do fantasy světa, kde vládne meč a magie a on tady pro ni splní jednu nelehkou prácičku. Na co si ale bohyně může najmout nájemného vraha? Logicky na vraždu! V tomto magickém světě totiž hrozí, že se zjeví silný a mocný hrdina, který ale nakonec zničí celý svět. A toho je třeba zastavit.
Reinkarnován jako šlechtic Lugh Tuatha Dé bude mít nejlepší nájemný zabiják mnoho práce. Přeci jen oponenti ovládají magii, se kterou se nikdy nesetkal. Také se mu do cesty z nějakého důvodu pořád pletou další a další mladé a hezké dívky, což je pro profesionála na jednu stranu nepříjemné rozptylování, ovšem na druhou se jich dá v určitých situacích využít. Navíc si zabiják tentokrát usmyslel, že nebude jen slepě poslouchat rozkazy… (Jeoffrey)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (6)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku je první sezóna tohohle Assasína něčím trochu jiným, než co jsem původně očekával. Předpokládal jsem, že to bude mnohem víc o likvidacích různých pochybných existencí a nebezpečných šlechticů, že zdejší společnost bude mnohem drsnější a prolezlá všemožným odpadem, který bude třeba efektivně odklidit. Přeci jen úvodní scény by tomu nasvědčovali a já čekal něco jako Lugh ga Kill. Ve finále je to celé spíš jen poměrně povedený build up k dalšímu pokračování, kde by třeba i tohle jako jedno z hlavních téma pořád mohlo být. Premisa je zajímavá, ta hra s bohyní a vraždou hrdiny by se také v budoucnu mohla hodně dobře rozvinout a něčím překvapit, ale zatím je to jen začátek s jistými náznaky, ale nic víc. Jde prostě o slušně napsaný úvod s důrazem na detaily ohledně výcviku, vystavěním záložního plánu, kdyby se něco pokazilo a občasnou demonstrací hrdinových schopností. Ovšem poslední díl a Lughova ultimátní zbraň byly na jednu stranu strašná kravina, ale dost zábavná a docela cool a já se tím vážně pobavil. Má to ale i své nešvary, moc mě nebavil koncept zdejší magie, u kterého jsem si vzpomněl na Arifuretu, i když tady se mi alespoň snaží vysvětlit, jak magie funguje a že je třeba se jí učit. No a u finále, a to o čem bylo, mi z nějakého důvodu připadalo, jak kdybych zase koukal na Seierei Gensóki, i když přeci jen o něco zajímavější. Jenže vzpomenout si během sledování zrovna na tyhle dvě anime, pro mě není zrovna dobrá vizitka... Zpět k těm lepším věcem - hlavní hrdina byl fajn, mám rád pragmatické lidi a dávalo mi i smysl, proč si kolem sebe buduje regulérní harém. Prostě jsem jemu i autorům docela uvěřil, že dívky mají nějaký důležitý talent a schopnosti, že jsou užitečné, i když mě jejich charaktery, kromě jedné výjimky, moc nezaujaly. Co se výsledného hodnocení týká, tak jsem byl rozpolcený mezi silnými 3* anebo slabými 4* a dobrou hodinu jsem to porovnával se vším, co vyšlo v této sezóně a také s některými kousky, co ode mě mají podobná hodnocení, a nakonec mi to vychází spíš na ty lepší 3* s tím, že to má potenciál, na případné pokračování se podívám a třeba mě přesvědčí, že se pletu. 6,4/10 ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Háremovka so starým ročníkom v tele dieťaťa. Hlavný protagonisti sú deti od 7-14, ale správajú sa ako dospelý. Isekai s nájomnými vrahmi vo svete mágie. Námet nie je najoriginálnejší, ale napriek tomu je rozprávanie pútavé a postavy sú dobré a sympatické. Necháva si to otvorené dvierka na pokračovanie. ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele

Isekai anime s dlhým názvom Sekai Saikou no Ansatsusha, Isekai Kizoku ni Tensei suru väčšinou prináša smolu (ten dlhý názov je znamienko nekvality), ale ja sa neznížim k nejakému horšiemu hodnoteniu len tak. V tomto anime máme, chladnejšieho (neprejavuje až tak city) hlavného hrdinu a isekai "vec" je vlastne spravená formou reinkarnácie v novom svete. To znamená, že hlavná postava sa narodí v novom svete ako bábätko, ale v tomto prípade sa nenarodí len tak, lebo má pred sebou nejakú tú misiu a výber jeho začiatočných "spelov", schopností atď je jedna z dobre vymyslených súčastí tohto anime. Otázka znie tiež či anime je naozaj háremového charakteru, lebo je nejak na pomedzi toho či áno či nie a skôr áno, hlavne preto, lebo hlavný hrdina skoro vôbec neprejavuje záujem o ženské charaktery. Možno je čiastočný problém aj to, že anime ide aj do politiky, obchodu a týmto témam sa venuje oveľa menej. Potom skúša aj nejaké zneužívanie ľudí a tomu sa potom tiež venuje menej. No a potom skúša nejaký bláznivý magický koniec, ale nevadila mi ani táto súčasť anime, takže za mňa celkovo anime, ktoré poskytuje určitú primeranú zábavu. ()

Ymbecill 

všechny recenze uživatele

Oceňuji premisu, kdy protagonista je schopný frajer ještě předtím, než si projde reinkarnací. Zároveň je dodržena myšlenka o "druhé šanci" a MC si chce vynahradit věci, kterým nevěnoval pozornost v minulém životě. Vysoce estetický vizuál, dobrá animace s občasným stravitelným 3D, ale i hudba se mi líbila (obzvláště "closing" sekvence). Příběh hodnotím jako přijatelný, ale suchý v porovnání s jinými šťavnatými isekai-i. Doposud OK, tak proč se snažím o vypíchnout kvality? Kde je zakopaný pes? Toho představují výrazné skoky z extrému do extrému. Například: "Protagonista se z našeho světa se odporoučí jako největší drsňák, aby se narodil ženě, která je personifikací fanservisu a fetiše." Nebo: "Na novém světě si sestaví elitní tým pomocníků, každého s jiným užitečným nadáním, ale všechno to jsou mladé atraktivní dívky." Tento seriál dělá hodně věcí "správně", ale zároveň opakuje klasická hloupá klišé. Obvykle isekai-ům fan-service prochází díky humoru, ale tady jsem se ani jednou upřímně nezasmál, leda sarkasticky. Navíc příběh diváka konfrontuje s vážným motivy, na které se člověk prostě nechce dívat v "kawai grafice" [9/9]. Nakonec bych jen upozornil, že se jedná o první sérii... a dalo by se říci, že poslední scénou se teprve dostanete k tomu zajímavému :-| 6/10 ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Prvoplánová harémovka s hrdinou, který se většinu času snaží budit dojem, že je víc cool než mrazák v masokombinátu. Pokud by to opravdu bylo převážně o tréningu a následné práci aristokratického assasína, přivřela bych možná oči i nad tím jeho těžce zarezlým morálním kompasem, protože tyhle pasáže patří k tomu lepšímu. Jenže tu podstatnější část zabírá právě ono cílevědomé budování harému z pohledných slepic, definovaných samozřejmě jen dvěma vlastnostmi: šílenou oddaností, plynoucí z nějaké tragické backstory, a nadržeností. Z dalších dějotvorných zápletek namátkou vybírám: bohyně se zálibou v převlecích a reinkarnačních experimentech, magické zbraně hromadného ničení, vaření chutných jídel, první zabití, první ranní poluce, první rande, boj proti obchodu s bílým masem, budování obchodu s úžasným hydratačním krémem, chladnokrevné plánování zločinů, plkání o vzájemných vztazích a nakonec těžko uvěřitelná proměna v romantického hrdinu. Prostě takový dějový mišmaš, který sledujete spíš s nevěřícím úžasem než s nadějí na nějaký smysluplný dramatický oblouk. Ovšem pro nějakého pubertálního asociálního panice, který až do teď obcházel děvčata kilometrovým obloukem, to bude asi pecka. ()

Galerie (364)

Reklama

Reklama