Reklama

Reklama

Osama Bin Laden kontra CIA

(TV film)
  • Česko CIA vs. Usáma bin Ládin (více)
Česko, 2021, 86 min (Alternativní 2x45 min)

Obsahy(1)

20 let po událostech 11. září a 10 let po smrti Usámy bin Ládina můžeme sledovat dokumentární film o deset let trvajícím pronásledování Usámy bin Ládina ze strany CIA. Hovoříme v něm s bývalými řediteli, agenty CIA, vysokými vojenskými představiteli, členy evropských zpravodajských služeb a také s jedním členem amerického Kongresu; ti všichni hráli důležitou roli z hlediska pátrání po mezinárodním teroristovi číslo jedna a jeho odstranění. Značná část osob, které se největší měrou podílely na bin Ládinově pronásledování a likvidaci, dosud nechtěla promluvit. Co by z toho také přední odborníci na diskrétnost a jejich rodiny, respektive zaměstnavatelské agentury měli, kdyby se stali středem pozornosti? Teď ale všichni společně usoudili, že nastal čas celý tento příběh odvyprávět, dokud ještě není pozdě. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (7)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jasné, zarastený jaskynný muž naviedol moderné lietadlá priamo spod stalaktitu v nejakej hore, protivzdušná obrana najmocnejšej armády sveta nefungovala, brigádnici, čo nezvládali ani práškové lietadlo, si to bez problémov napálili do vopred určených budov, Dvojičky spadli ako domček z karát a vôbec v tom nebola detonácia, to požiar, ktorý mal takú silu, že roztavil oceľ a železo a dokonca spôsobil pád tretej budovy, ktorá nijako poškodená nebola, v troskách sa nenašlo nič len nepoškodené papierové pasy únoscov, no a keď tí Amíci konečne toho Usámu dolapili, tak ho len zabili, spálili a popol roztrúsili do mora, len aby ho nikto nevidel. To vážne tomu niekto verí? Celý dokument je chválení a pýche veľkej CIA, ktorá ale nedokázala odhaliť, že sa chystajú nejaké útoky v septembri 2001. Vraj. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy jsem udělil proto, že se z mnohých rozhovorů či archivních materiálů opravdu dozvíme o pozadí nejen honu na svého času nejhledanějšího teroristu světa, ale též na útoky z 11. září a další. Leč, co je na všem pravdy je otázkou. Bohužel je ale také dokument pro mě osobně velkým zklamáním ve formě, v jaké se Američané chvějí hrdostí, že Usámu dostali. Dokument je doslova oslavná óda, kdy v každé druhé větě zní, jak jsou všichni skvělí, úžasní, dokonalí. Tak dokonalí, že útoky v USA z roku 2001 neodhalily, Usáma jim několikrát prchnul před nosem a vrtulník při důležité akci selhal. Už chybělo jen tolik, aby si v závěru všichni otevřeli šampaňské nebo se objímali jako při závěrečných scénách filmů z NASA. Chvílemi té sebechvály bylo i na mě opravdu moc. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Podrobné vyprávění. Je otázka kdo proti komu bojuje, protože od 11. září až do zákazu prezidentem Trumpem se do Ameriky přistěhovalo velké množství muslimů. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama