Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený žoldák obdrží od jednoho amerického koncernu zvláštní úkol: má prozkoumat platinová ložiska v jisté africké zemi. Posléze má připravit puč, aby se k moci dostala podnikání příznivě nakloněná opozice. Na místě se však seznámí se skutečnou situací a pro svého zaměstnavatele se stane příliš informovanou, nepohodlnou osobou... (Pohrobek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mladý Christopher Walken ve velmi pomalém snímku o žoldácích, kteří jsou najati, aby způsobili revoluci v jedné malé zemi velmi daleko od jejich rodiště. John Irvin se na 118nácti minutách snaží rozehrát hru, ve které jde morálka a "to, co je správné" stranou před penězi. Avšak ne vše je o penězích a někdy i ti nejhorší lidé najímání na špinavou práci mohou projevit emoce a konat v rozporu s jejich úkolem. Snímek je příliš pomalý, aby pořádně diváka zaujal a jeho příběh je ve své podstatě strašně jednoduchý. S trochu větší snahou sestříhat film na 90 minut by šlo o mnohem lepší podívanou. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Necital som kniznu predlohu, ale snad nie je taka hlupa ako samotny film. Mohol to byt seriozny spionazno politicky thriller, ale vysledok je primitivny ako tie horsie bezmyslienkove diely Ramba. Akurat tu az na finale absentuje akakolvek akcia. Az do finale sa len neustale zdlhavo Walken a jeho banda pripravuju na akciu a ked konecne k nej dôjde, tak je natocena tak fadne, ze som si povedal, ze ta nudna priprava bola stokrat zabavnejsia. Ked uz chcete vidiet Walkena v Rambo style, tak si radsej pozrite film McBain. Tento film za to nestoji 3/10. ()

Reklama

zlabus 

všechny recenze uživatele

Pomalé tempo je pro mě výhodou, protože naprosto plně odpovídá knižní předloze, kde 95% děje tvoří přípravy na akci a 5% pak samotná akce. Takže to je pro mé hodnocení spíše kladem. Bohužel záporem se pak stává téměř vše ostatní. Naprosto nulová psychologie postav a jejich motivace, totální okleštění příběhu, změny vůči předloze (a že jich je poměrně dost) a hlavně pak totálně překopaná hlavní postava. Z pragmatického a chladnokrevného Shannona zde tvůrci udělali téměř labilního jedince, který velice snadno podléhá svým emocím. Velkým mínusem je pro mě dále i totální nevystěžení zoufalého stavu Zangara z knižní předlohy. Stejně tak mi poměrně vadilo i vynechání důvodu, kvůli kterému v závěru Shannon jedná, tak jak jedná. Bohužel i závěrečná akce je zde natočená dost hrozně. Přesto, když odhlédneme od znalosti geniální předlohy, se jedná o lehce nadprůměrný snímek, který určitě za jedno zhlédnutí bez debat stojí. 60% ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Drsnak Christopher Walken dava pekne do drzky ciernym papuliam v Afrike, aby sa im pekne pomstil za neadekvatne spravanie voci nemu, ked tam bol po prvykrat. Bola to fajn akcia na konci filmu a zvysok filmu sa niesol v kecani, ale nie zbytocnom, len sem tam to aj mohli skratit a pustit sa rovno do akcie a co najviac postrielat nepriatelov:) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek pod originálním názvem v překladu 'Psi války' natočený na základě románu Fredericka Forsytha začíná válečnou scénou, dle které by každý divák předpokládal, kudy se bude ubírat. Inu, není tomu tak. Příběh je především o špionáži v Zangaru kdesi v Africe bývalým žoldákem Jamesem Shannonem, kde je odhalen, mučen a deportován, aby se nakonec vrátil a vedl převrat. Úvodní válečná scéna je jen představování hlavní postavy, aby jsme věděli, co je vlastně ten Shannon zač. Příběh tak má přirozený politický podtext zájmu USA, kvůli kterému neváhá ani shodit tamní vládu a dosadit takovou, která bude na americké straně. Pro veřejnost se čin prezentuje jako odstranění diktátora a pomoc lidem k demokracii. Příběh ale také vypráví o ztrátě lidských emocí. Shannon se svou samotu snaží kompenzovat náhradním opatrovnictvím chlapce ze sousedství. Jeho soukromý život po návratu domů z akce, jak je nám striktně ukázáno také není zrovna pecka. Christopher Walken v hlavní roli pojal postavu žoldáka jako obvykle průzračně a okázale. Roky zabíjení a empatie na něm zanechali nesmazatelné stopy, čímž má nemalou potíž vyjádřit emoce, takže jeho kamenná tvář nenechá na pochybách. Walkenovu výkonu však škodí nadměrná dramatizace, která je místy až moc zbytečně zdlouhavá. Atmosféra snímku tedy není zrovna impozantní, ale možná je to i stářím. Čím starší snímek je, tím více upadá. Zubu času se zkrátka vyhnout nedá. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natáčen převážně v Belize. Úvodní scéna, při níž žoldáci utíkají ze středoamerické země, byla natočena na Miami Gliderport, nedaleko Miami na Floridě. (KM Phoenix)

Reklama

Reklama