Reklama

Reklama

Epizody(23)

Obsahy(1)

Hodnocení panovníků sestává z mnoha důležitých kritérií, jako jsou například: kolik má vládce ve své družině významných rytířů, kolik má loajálních poddaných, jak vzkvétají jeho města a především jak moc je samotný vladař silný. Podle těchto aspektů jsou hodnoceni všichni králové a určují, jak moc bude panovník úspěšný a jaký bude mít u lidí respekt.
Boddži je hluchoněmý mladý princ, který nepobral příliš síly a je zbytku království většinou jen pro smích. Přesto jako prvorozený syn má být budoucím králem a on sám sní o tom, že bude tím nejlepším panovníkem ze všech. Je to však pro takovéhoto chlapce vůbec možné?
Jeho život se změní, když potká tajemný stín, který mu jako jediný dokáže plně porozumět bez jakékoli znakové řeči. Spolu s tímto svým partnerem Boddži potkává další nové lidi, kteří formují jeho charakter, a tak chlapec zjišťuje, na čem doopravdy záleží a co je pro panovníka opravdu důležité… (Jeoffrey)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (11)

yenn 

všechny recenze uživatele

Takový potenciál! Zajímavě načrtnutý svět a rozehraný příběh (druhá úvodní znělka budila dojem, že nás čeká nabitý děj), často vícevrstevné a nečernobílé postavy. Co by se tak mohlo zvrtnout? Třeba když zkoušíte laciné triky na diváka – zprvu účelové zadržování informací (střih těsně před završením důležité události), později zranění neslučitelná se životem, která v případě důležitých postav vždy někdo vyléčí. Nebo když se příběh z velké části zvrhne v příšerně natahované souboje. Nebo když ty zdánlivě nečernobílé postavy ze tklivou hudbou podbarveného závěru vyjdou všechny kladně. Takový promarněný potenciál. 5/10 ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Protože následující řádky budou převážně toxického rázu, začnu nejprve tím, co lze pochválit. Zajímavou stylizaci světa, pohádkové absurdno spojené s hororem, které místy připomíná burtonovskou či švankmajerovskou poetiku (ponejvíce pak scéna s výrobou elixíru z pátého dílu), kvalitní animaci, nevšední výkon Ajumu Muraseho a pár překvapivých zvratů, které dokázalo přitáhnout mou pozornost. Potud je to fajn a za tohle všechno dávám dvě hvězdy. +++++ Nejen Svěrák s Uhlířem vědí, že není nutno, aby bylo přímo veselo, ale hlavně nesmí býti smutno, natož aby se brečelo. Tvůrci Ósama Ranking to však evidentně nevěděli, a tak se nám tu brečí ostošest v každém díle. Tak moc, až se z pláče stává regulérní hybatel děje. Když chceme, aby se divákovi zželelo hlavního hrdiny, necháme ho vybrečet. Má být chladné srdce záporákovo dojato srdečností našeho hrdiny? Jen ať brečí, to určitě zabere. Nebo chceme snad záporákovi dodat na poslední chvíli trochu lidskosti a ukázat, že je to jen  jedna z mnoha nešťastných, zlomených duší mezi námi? Šup tam s nějakým smutným flashbackem a nechejme ho vyřvat, však on to divák sežere. +++++ Pomiňme samotný nápad s hodnocením králů, který mně osobně připadá naprosto debilní, a soustřeďme se teď na hlavního hrdinu. Malý princ, který se má stát dědicem trůnu, je trpasličího vzrůstu, slabý a hluchoněmý, ale má dobré srdce a nevzdává se svých cílů. Zní to jako pohádka či synopse k nějakému přehnanému underdog story, což bych obojí bral, pokud by se ovšem tvůrci dokázali držet nepsaných pravidel žánru. Na jednu stranu se snaží diváka šokovat, vkládat do příběhu různé intriky, ukazovat vícevrstevnatost postav a křičet „tohle fakt není pohádka pro děti!“, na druhou stranu ale dávají hrdinovi do ruky všemocný plot shield, umetají mu cestičku a lusknutím prstu předávají takové superschopnosti, až jsem místy přemýšlel, zdali se nekoukám na nějaké volné pokračování One Punch Mana. Ve výsledku to tedy dopadlo tak, že mě děj i postavy kvůli své nevěrohodnosti přestaly zajímat, a když jsem po úporném boji zjistil, že mám za sebou tu lepší polovinu a že v té druhé to má jít údajně do ještě většího kelu, tak jsem to nevydržel a po polovině vzal kramle. ()

Reklama

q66 

všechny recenze uživatele

Ousama Ranking má sice spoustu potenciálu a působivou animaci, nicméně všechno kazí poslední arc, kde to všechno jde do kopru, primárně kvůli špatnému tempu, sekundárně kvůli obsahu, který už to prostě nezvládá a rozpadá se pod svojí váhou. Tohle je jedna z těch raritních věcí, které svoji backstory umí lépe než samotnou story, a kde protagonisté příběhu jsou tou slabší částí. Celý poslední arc se stojí na nádvoří a v podstatě nic se neděje; samotný závěr pak sice mohl být horší, ale i tak je to pouze průměr. První polovina (silných) 8/10, celkově pak těch nejslabších 7/10. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Jediné čo dokážem vytknúť je to, že to je fakt extrémne uplakané no a ešte, keby som musel fakt dlho dlho hľadať tak to, že vlastne nikdy nevieš kto má aké záujmy a kto je na koho strane tam sa to neuveriteľne strieda. Ousama Ranking je kvalitné dobré anime čo má tak netradičného hlavné hrdinu ako sa len maximálne netradičného dá vymyslieť je ním chlapec Bojji, ktorý je vlastne vo svojej podstate uplakané malé dieťa, ale za to veľmi odvážne, nebojácne a občas aj trocha sa vrhá do všetkého po hlave. Mrzí ma tak isto to, že lepšie nebolo vysvetlené rankovanie teda nejaký ten rebríček tých kráľov a len to tam bolo istým spôsobom v pozadí, ale vymyslený svet je naozaj fantastický. Bojjiho zmena je tiež veľmi zaujímavá a hlavne v tom, že absolútne neprichádza k zmene jeho osobnosti. Hiling je vlastne tiež veľmi dobrou hrdinkou v anime a je podľa mňa jej meno odvodené zo slova healing (liečiť). Tieň, Kage je naozaj super sprievodca a spoločník hlavného hrdinu. Treba povedať, že anime absolútne nemá slabé charaktery a každý z nich má nejaký zmysel a čím je anime dlhšie tým viac chápeme úmysli daných charakterov. Napriek tomu, že je v anime veľa súbojov toto anime nie je hlavne zamerané na súboje hrdinov nejako extrémne, ale skôr len zľahka. Vo veľa veciach mi pripadá, že je tu inšpirácia nejaká rozprávka, ale je to tu tak krvavé, že o tom, že by to bola rozprávka nemôže byť ani reč. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Zajímavá kombinace klasické ručně malované pohádky a dark fantasy, kdy to zajímavě kombinovalo vlastnosti obou směrů, aby mírně převažovala ta pohádková část. Také to je asi neuplakanější věc co kdy vznikla, postavy tu uroní tolik slz, že by s nimi v klidu zaplnili třeba Lipno. Ale všechny ty emoční situace jsou výtečně pointované a ty emoce nejsou nikdy vycucané z prstu. Má to spoustu skvělých myšlenek a témat. Animace je velmi zajímavá. Není to úplná extratřída, ale je to celkem originální a ke konceptu to sedí. Co to malinko sráží je trochu děravější scénář, kdy se malinko točíme v kruhu, přesouváme se tam a zpátky, všichni bojují se všemi, smrt se vždy nějak obejde (často vyléčením na poslední chvíli), tudíž pak ty bitky i ztrácejí na zajímavosti. Ale odhalování příběhové pozadí a minulosti postav je jedno z nejzajímavějších, které jsme tu za poslední roky měli. 80 % ()

Galerie (946)

Reklama

Reklama