Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky

(seriál)
  • Západní Německo Täter unbekannt - Sternstunden der Kriminalistik (více)
TV spot 18
Československo / Západní Německo / Francie, (1989–1993), 21 h 36 min (Minutáž: 49–52 min)

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Boris Rösner, Petr Kostka, Ladislav Mrkvička, Ondřej Havelka, Vlasta Fabianová, Nelly Gaierová, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Luděk Munzar (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(26)

Oblíbený detektivní seriál v režii A. Moskalyka o boji práva se zločinem, ve kterém se rodila vědecká kriminalistika. Každá epizoda je věnována jedné kriminalistické disciplíně, jenž se uplatnila u soudu a později byla uznána jako nezvratný a usvědčující důkaz. (Česká televize)

Videa (24)

TV spot 18

Recenze (355)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Seriál je to výborný, zejména první polovina dílů. Kvalitní scénář, dobří herci a díky koprudukci s Němci i dost peněz. Ale nejlepší je Svobodova hudba. Kdo nezná, je to asi takhle: Tááááá, tadadada tadadada tadadada tadadada BUCH BUCH tadadada tadadada tadadada BUCH BUCH, úúúú, úúúú húúúúú húúúúú trrrrrrdm. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Psal se rok 1989, do Sametové revoluce zbývalo ještě několik měsíců. Režiséru Antonínu Moskalykovi se zrodil v hlavě nápad natočil kriminálně-historický seriál "Dobrodružství kriminalistiky". Seriál o převratných objevech v dějinách kriminalistiky, odlévání stop, daktyloskopie, krevní obraz a dalších třiadvacet objevů. Do toho si pozval (někdy i s pomocí německé koprodukce) skvělé herce, kteří se opravdu snažili a podali výtečné výkony. Okořenil famózní akční tajemnou hudbou Karla Svobody a naservíroval divákům báječný seriál, který potěší i po bůh ví kolikátém shlédnutí. Sice ty poslední díly nebyly tak suprové jako ty ze začátku (první díl Stopa je snad ten nejlepší), ale to mě nepřinutí abych své hodnocení změnil. ()

Reklama

lekr 

všechny recenze uživatele

Skvělý a snad nejlpší český krimiseriál. Zajímavá zápletka, plejáda českách hvězd, u kterých nevadí že se s větším odstupem objevují ti samí herci v jiných rolích v několika epizodách, a to vše pod taktovkou Antonína Moskalyka, nejlepšího českého režiséra, který si tímto seriálem postavil pomník. Každá epizoda se odehrává v jiné době a má skvělý spád a každá epizoda má jiné ladění ( v seriálu jsou epizody, které lze považovat za krimikomedii, ale i ty které zase vypadají jako drsný krmithriller pro otrlé). Mnohdy temnou a mrazivou atmosféru ještě doprovází skvělá a také tajemná hudba Karla Svobody! Mistrovské dílo!! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Úchvatný seriál světové (nebo chcete li, britské úrovně) a patrně asi to úplně nejlepší, co tady kdy vzniklo. Fantastičtí herci (pravděpodobně úplně všichni nejen ze staré, ale i současné školy), skvělá režie, scénář a ach, ano... ta hudba. Karel Svoboda byl mistr, ta znělka je tak neskutečná a tak geniální... Navíc to má úžasnou atmosféru, perfektní zápletky, celý seriál je tak vtahující a tak strašně, strašně úžasný, že se divím, že je něco podobného nenapadlo v Anglii. Zatím jsem sice viděl jenom první sérii, ale nemám co vytknout. Je to napínavé, perfektně zahrané... ale to už se opakuju. Dobrodružství kriminalistiky jsou geniální záležitostí, která se musí vidět. Fascinují mě na tom dvě věci – že jsem to ještě neviděl a že něco tak perfektního vzniklo u nás a za účasti tak úžasných herců. Možná se vám může zdát můj komentář poněkud zmatený, ale tohle je snad úplně poprvé, kdy nevím, jak popsat seriál, abych ho vychválil do nebe. 100%. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Jako velká milovnice krimi v různých polohách jsem byla velmi potěšena tímto seriálem, který mapuje vývoj kriminalistiky a dopad nových poznatků vědy na vyřešení zločinů. Zajímavé případy, vycházející ze skutečnosti a skvělé obsazení i režie (opět smekám před panem Moskalykem). Výborně jsem se bavila a navíc se dozvěděla spoustu zajímavých věcí. ()

Galerie (409)

Zajímavosti (119)

  • Od začátku příběhu je zřejmé, že Keith Hobday (Josef Vinklář) zemřel na infarkt bez zavinění smrti někým jiným. Přestože v tu dobu už byla patologie na takové úrovni, aby to rozpoznala, policie se o zprávu patologa vůbec nezajímala a spustila nesmyslný hon na nevinou oběť Erica Hobdaye (Ladislav Frej). (sator)
  • Natáčelo se na hradě Pernštejn, Olomouci, Klášteru Doksany, zámku Dobříš, Pražském hradě - Rodolfově galerii, Praze - Vyšehradě. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • V 17. díle s názvem "Pinkertonova detektivní agentůra", který se odehrává v roce 1850, je  na dostihovém závodišti vidět moderní pouliční lampa. (M.B)

Reklama

Reklama