Reklama

Reklama

Hra o smrti

  • Velká Británie The Reckoning (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1380 a Anglií zmítají mocenské boje mezi církví a světskou vrchností. Mladý kněz Niccolas de Valans je nucen uprchnout poté, co se dopustil cizoložství. Na své cestě narazí na potulnou hereckou společnost, v čele s Martinem (WILLEM DAFOE), a protože je schopný, přidá se k nim. Putují do města Daremu, kde mají hrát místnímu lennímu pánovi k narozeninám. Stržený most přes řeku je však donutí, aby prošli panstvím lorda de Guse a zastavili se u jeho hradu. Přicházejí zrovna ve chvíli, kdy je město vzrušeno vraždou malého chlapce, z níž byla obviněna hluchoněmá žena. Niccolas brzy pozná, že něco zde není v pořádku. Společně s Martinem se zapletou de temné sítě zločinu a nenávisti (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

nunka 

všechny recenze uživatele

Pochmúrna a temná atmosféra stredovekého Anglicka spolu so špinou na uliciach, v cirkvi a v panstve naháňa správny strach. Od úvodu výborný dojem celý čas udržiava Paul Bettany (v role kňaza, ktorý "zlyhal" odviedol geniálny výkon). Zápletka je pútavá a tajomná a detektívna skladačka sa postupne odkrýva. Rovnako aj postavy hercov sú zaujímavo vyprofilované - najmä postava W. Dafoe. Malinká výhrada k voľbe Vincenta Cassela ako vojvodcu a vrcholného predstaviteľa šľachty môže divákovi vopred prezradiť dejovú líniu. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Historických detektivek je jako šafránu (nebo kladných rolí Willema Dafoea) a divadel, nastavujících morální zrcadlo dobové prohnilosti a zkaženosti, v potemnělých kulisách středověku jakbysmet. A tady to není pouze o hercích -skvělých do jednoho- spíš faktu, jak znamenitě je vše napsáno a natočeno (na HBO projekt ze začátku milénia, až nebývale). ()

Reklama

vander19 

všechny recenze uživatele

V skutočnosti mám veľmi rád ak ma niečo príjemné prekvapí. Keď napr. očakávam dlhý deň v práci a ten prejde rýchlo alebo možno slabší obed, ktorý ale chutí perfektne. Presne sem patrí aj Zúčtovanie. Nečakal som nič extra, ale dostal som baječne chutný tanier. Zoskupenie výborných britských hercov a k ich prerazeniu možno pomohol aj tento film. Williem Dafoe má už od začiatku silnú charazmi a tento znak ho prevádza celým filmom. Bettany v roly kňaza-herca zase predstavuje morálnu časť našej hereckej ekipy. Do toho mladý Tom Hardy, Simon Pegg a na záver aj Vincent Cassel ako zlý predstaviteľ mesta. Z tohto komanda skvelých hercov vzniká krásny kriminálno-historický film. Dalo by sa povedať, že mi to prišlo vzhľadom na obdobie ako surové zobrazenie detektívky s prvkami thrilleru. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se dívala poprvé asi tak před sto padesáti lety při mém prvotním zamilování do Paula Bettanyho a úplně jsem stačila zapomenout, jak strašně ostrý je! Nádherná pohádka pro dospělé s plejádou démonických herců na všech správných místech, ale korunu pro toho nejdémoničtějšího tentokrát, pro mě trochu překvapivě, vyhrává Tom Hardy v roli mladého krásného herce s plnými rty a svůdnýma očima. Nikdo by nezahrál vražednou bosorku tak jak on. A speciální zmínku si zaslouží, ne už tak překvapivě, pavoukovitě kostlivcovité tělo Willema Dafoea. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Krásný film z drsné staré Anglie. Krásný vizuál, kamera, hudba, vynikající herecké výkony. Napětí a střízlivé, zato však ryzí lidství a odvěká (vlastně do dneška stále stejná) tvář ďábla. Nenápadný film, do kterýho jsem vplula jako nic a byla v něm po celou dobu. Až na závěrečnou scénu s ohněm, která byla totálně nelogická, ale vypadalo to tak hezky:))) A kdoví, možná to byla jenom tvůrcova vize a alegorie:)) Pátou hvězdu navíc za neskutečné brilantního a krásného Bettanyho v poloze, v jaké ho mám nejraději:)) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Skupinka hercov sa pri táborovom ohni chce ísť na sever, ale po páde mosta sa rozhodujú, či ísť na východ, alebo západ. Ale smery svetových strán ukazujú naopak. (vander19)
  • Filmovanie snímky prebiehalo vo Veľkej Británii a taktiež v Španielsku. (MikaelSVK)

Související novinky

Bond má prvního kandidáta na režii?

Bond má prvního kandidáta na režii?

03.05.2017

Po miliardovém Skyfallu nám bondovská série nabídla Spectre, které se dočkalo horšího přijetí a nevydělalo ani 900 milionů dolarů. Filmová logika v takových případech velí zastavit stroje a zvážit… (více)

Reklama

Reklama