Reklama

Reklama

Máte železný oblek, jste zelený vzteky, kousnul vás pavouk, hrajete si na netopýra nebo jste jinak super? Připravte se na to, že francouzská komedie Super-Blb si z vás bude celou hodinu a půl dělat nelítostnou legraci. Zkrachovalý herec Cedric je looser k pohledání, odsouzený životem vždycky prohrát. Od přítelkyně dostane kopačky, kámoši i vlastní táta nadobro ztratí naději, že by z něj mohlo někdy něco být. Ale pak se zableskne na lepší časy, když Cedric dostane hlavní roli superhrdiny Badmana. Velká šance konečně všem ukázat! Cedric s rolí vstává i usíná, ale jeho nezvratný osud nešťastníka udeří znovu. Na cestě z natáčení má autonehodu a ztratí paměť. Když se probere, je stále oblečený jako Badman a přesvědčený, že je skutečným neohroženým superhrdinou s jasným úkolem zachránit svět. Může se někdo jako on postavit zlu, ochraňovat slabé, nakopat gaunerům zadky a neublížit si? Může konat dobro navzdory svým vrozeným předpokladům všechno pokazit a nic pořádného nevykonat? To je jedno, Cedric vyráží do akce plné zmatků, katastrof a náhod. Být hrdinou je super, nevinné děti a ženy by se ale raději měly schovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (184)

anderson 

všechny recenze uživatele

Francúzi zatúžili po svojom "kikesovi" a musím konštatovať, že potenciál tu bol. Ustúpil však fekálnemu humoru a výsledok je adekvátne tomu polovičný. Ak sa na tomto filme naozaj niekto smial od začiatku do konca, považoval by som to za príznak, ktorého sa treba obávať. Pár vtipných momentov sa ale našlo. Preto za tri deravé pláštenky. (26.6.2022) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Po povedené komedii Alibi.com a jeho pokračování jsem chtěl zkusit nějakej další film z filmografie Philippe Lacheaua. Zvolil jsem tento. A ani tentokrát Philippe Lacheau nezklamal a předkládá divákovi zábavnou parodii na superhrdinský filmy. S humorem je to tak(aspoň teda za mě), že občas trochu drhne a občas šlape jak má. Pořád jde ale o slušnou zábavu a to i pro někoho jako jsem já, protože zrovna nejsem milovníkem filmů, který zde byly parodovány. Takže je docela možný, že fandové DC a Marvelu půjdou s hodnocením podstatně výš. 3hvězdy. ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele

Povedená francouzká komedie, která bude bavit především lidi, kteří mají nakoukaný superhrdinský žánr, ale skrze základní znalosti popkultury by se u ni měl být schopen zabavit kde kdo. Film má totiž i kvalitní komediální zápletku, která dokáže stát na vlastních nohách. Sice gagy a vtipy, které jsou tu mimo žánrovou parodii jsou spíše základní a průměrné, ale i tak to nesází jen na odkazování na superhrdinské filmy, což kvituji. Na můj vkus bych ocenil méně referencí a více vystavěných zasloužených vtipů, ale i tak jsem si to užil přes solidní postavy a nějaké to emocionální jádro. Velké plus je, že film nepřetahuje a je zabalen do příjemné stopáže 85 minut. Prosím více čistokrevných komedií! Velký respekt k herci a režisérovy v jedné osobě. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Výsměch neoprenovým superhrdinům. A celkem v průměrném frankofonním balení. Philippe Lacheau je pro mnohé diváky stále velkou (komickou) neznámou. A po tomhle filmu nebudou mít ti, co ho dosud nepoznali, velkou touhu absolvovat maraton s jeho filmy. Ani já bych se hned nehrnul do jeho tvorby, kdybych nehodnotil kladně jeho zdařilý komediální příspěvek Nicky Larson: Agent amatér. Při ruce měl svoje oblíbence Elodii Fontan a Tareka Boudaliho, film má potenciálně kvalitní režijní přístup, ovšem humoriáda se zasekla na trapnosti, což pramenilo až v nevtipnost. Náš hrdina má po nehodě amnézii, přičemž s tímto motivem už pracovala slušná řádka filmů. Tento nápad je pouze vylepšen o to, že Lacheau hraje herce, který právě dostal roli v comicsovém filmu Badman, který je francouzskou odpovědí na amerického Batmana. A následně je po totální ztrátě paměti přesvědčen, že je v reálném světě  superhrdinou. Z omylu ho chce vyvést jeho sličná sestra i dvojice jeho kamarádů, jenže náš hrdina má před nimi náskok mnoha desítek kilometrů a plán pro záchranu zranitelných tvorečků. Občas ta slaboduchost kazila dojem. Vtipů všemožného kalibru bylo na skladě relativně dost. K těm, co pobavily, patřil určitě milostný vztah kamaráda s matkou hrdiny, završený těhotenstvím. Jistý zajímavý potenciál také skýtala postava jeho otce (Jean Hugues Anglade), který byl policejním komisařem. Druhý kamarád (Julien Arruti) na sobě testoval nová léčiva, což mu způsobovalo časté vidiny. Elodie Fontan sympatická jako vždy, ale tentokrát jí nebyla dopřána nějaká zapamatovatelná scéna, jako když se nasoukala do podvazků a byla za akční sexbombu ve výše jmenovaném snímku. Film se pochopitelně strefuje do comicsových superhrdinů, parodická sekvence na Avengers je vydařená. Docela pobavil i arogantní stárnoucí herec v roli Jokera (Georges Corraface). A kdo má rád pointy na konci filmů, přijde si na své, na přetřes se dostane vztahová půtka našeho blba. Globálně se ale film nevytasil s ničím, co bych musel opěvovat a vysoce hodnotit. Lacheau mně přišel tentokrát naprosto nevtipný. Film měl své dobré momenty a i naprosto nevtipné a nezajímavé pasáže. 6/10 ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Cedric je C-éčkový herec ale šťastnou náhodou sa mu podarí získať hlavnú úlohu v novom superhrdinskom filme. Pri nešťastnej nehode prichádza o pamäť a v kostýme super hrdinu uverí vo svoje zázračné schopnosti. Herecké obsadenie: Vo francúzskej komédií by som už nikoho iného ako Philippea Lacheaua ani nečakal. Tu sa dokonca zhostil aj režisérskej stoličky a ako hercov prizval svojich starých známych kamošov aby mu sekundovali. Prevedenie: Jedná sa o ozaj podarenú paródiu na super hrdinské filmy niekdajšej doby. Humor je miestami prestrelený ale je to všetko v rámci znesiteľnej normy. Občas som sa ale pristihol, že sa nudím a to je asi aj dvôvod prečo som nedal plné hodnotenie. Celé toto dielo je nekomerčným odkazom komerčnému Marvelu a DC aby nezabudli, že niektoré ich filmy hlavne v poslednej dobe sú vážne na smiech. Pocity: Bojujem s tým, či dám priemerné alebo ľahko nadpriemerné hodnotenie nakoľko som už s takéhoto humoru vyrástol ale na druhej strane sa mi to ako celkom páčila a nastavilo to druhú tvár superhrdnisnej rafinérií, ktorá pľuje jedného panáka za druhým. Pridaná hodnota: Francúzska paródia na filmy o super hrdinoch. 65% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Élodie Fontan (Éléonore) mala pôvodne pri záverečnej rozhodujúcej bitke stvárniť komixovú postavu Wonder Woman, ale nedostali práva na zobrazenie tejto postavy od Warner Bros. Discovery. (Raccoon.city)
  • Ve filmu je narážka na film Nedotknutelní (2011), a to konkrétně na jeho fiktivní pokračování. (Knowho)
  • Philippe Lacheau si pred natáčaním poranil nohu pri futbale s priateľmi, takže všetky scény zahŕňajúce jeho chodenie alebo beh boli odložené na koniec natáčania. (Arsenal83)

Reklama

Reklama