Reklama

Reklama

Final Fantasy: Esence života

  • USA Final Fantasy: The Spirits Within (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 2065. Země je v obležení. Při nárazu meteoru se na naši planetu dostaly milióny podivných bytostí, které decimují venkov i města a hrozí, že zadusí ostatní život na Zemi. Lidi zabíjejí tím, že si podmaňují jejich duše. Ti, kteří zatím přežili, začínají opevňovat svá města, aby se vetřelcům ubránili. Ale čas běží... Poslední záchranou lidstva je krásná a inteligentní Dr. Aki Ross, která je rozhodnutá věnovat všechny své schopnosti na boj s vetřelci z vesmíru. Pod vedením svého učitele Dr. Sida a za pomoci vojenské jednotky Deep Eye, v jejímž čele stojí odvážný kapitán Gray Edwards, se Aki vydává do boje za záchranu Země i sebe. Dostane se do myšlení vetřelců a získá klíč k odhalení jejich tajemství. Proti ní však stojí generál Hein. Chce proti ní použít zbraň, která by zničila celou Zemi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Samozrejme hlavni klad filmu je animace, pochybuju, ze by se nekdo na film sel divat kuli necemu jinymu, protoze animace je fakt spickova, ale obcas je videt, ze je rozdil mezi hlavnima postavama a vedlejsima, s nekterejma si tvurci tak nevyhrali. Ale krome animace tu je i celkem slusnej pribeh, kterej je sice misty trochu prehnanej, ale rozhodne to neni nejaka slatanina. Je tu spousta akce, film neni prehnane dlouhej a hezky odsejpa, takze 4*. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Je to naprosto O NIČEM, NEBAVILO mě na to koukat, postavy působí naprosto NEPŘIROZENĚ, VŮBEC nic novýho mi ten film nepřines, jenom si říkám, že těm ekologickejm teroristům dám aspoň ty dvě hvězdičky, když si s tim dali tolik práce... (Ta animace - u většiny animovaných filmů jsem zatím měla pocit, že lidé by to líp nezahráli. Tady však převládá dojem, že se jim jenom hodně špatně povedlo napodobit lidi. Nepohybují se jako lidi, jejich mimika sahá té lidské sotva po kotníky. Je mi jedno, že to natočili 'už' v roce 2001. Nebudu přidávat hodnocení ani ze soucitu.) ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

AudioVizuálne orgie ako pri Appleseed a mne tu ani nevadilo to "akože sprznenie" pôvodného Final Fantasy sveta... Bolo to správne sci-fi, bolo to dostatočne americké, aby to nebolo až príliš japonské. Škoda, že nikdy nevzniko pokračovanie, najmä v dnešnej dobe Appleseedov, Vexillov a iných, by to bolo fakt že ešte viac bomba. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Nejdražší počítačový film všech dob? Tak to si přece nemůžu nechat ujít, to by byl filmařskej hřích. Bylo zvláštní a zajímavý celý film vidět jako počítačovou hru. Film mě do sebe pěkně vtáhnul. Filmy s podobnou tématikou (z budoucnosti, kdy je lidstvo na pokraji vymření) mě dycky braly a brát budou. Taky se mi dycky budou líbit filmy, kde se člověk nenudí a kde se před očima míhají neuvěřitelné záběry postapokaliptické budoucnosti. Co se týče děje, tak mi krapet připadlo jako vyčarování Matrixu, ale vadilo to jenom kousíček. Každopádně se chci vrhnout na pokračování, který by mohlo bejt zajímavější. Hlavní hrdinka je pěkná kost a to i když je to jen počítačem vytvořená postavička. Na druhou stranu, pokud se tenhle film „vyráběl“ 4 roky, čekal bych možná něco převratnějšího a nadupanějšího. /2.skouknutí/ Něvěděl sem, že sem tohle už viděl a napsal sem o tom tohle : Hmm, hmm zlatý japonský ručičky. Tohle je vizuální bombónek pro všechny milovníky scifi. Tím, že jsou postavy dělaný na PC je to ještě větší scifi pokoukáníčko. Něco na způsob 1.epizody Animatrixu. Dějově taky moc dobře zmáknutý. Sice tam bylo hodně takovýho toho duševna a tajemna, ale takle už to u japonských tvůrců bývá. Páč v jejich hlavách se honí uplně jiný věci než v hlavách třeba amíků. No a nikdo jinej na podobnej film prostě nemá love :o). Dokonce přemejšlím nad 5 hvězdama, páč to byl opravdu hodně dobrej zážitek. Škoda, že podobný filmy vůbec nelezou do českých kin. Jo a co taky potěšilo, tak že postavy nevypadaly jako skuteční herci, jak to občas u tohodle druhu animace bývá. Jo, tohle je kvalitní prácička! ()

predators 

všechny recenze uživatele

Škoda, přeškoda. S herní předlouho FF to má společného pouze to, že jde o zachraňování planety. Ikdyž na obranu je třeba říct, že průměrná hrací doba FF je někde přes 50hodin čistého času a to zde jaksi nejde. :-) Kvalita zpracování je úchvatná, to musí přiznat každý, ale taky jsem se místy neubránil pocitu "plastikovosti" postav a pro příště bych prosil, zapracovat na mimice tváří. :-) Myslím ale, že se v brzké době podobného kousku těžko dočkáme, jelikož za 8 let se nic podobného neobjevilo. Tedy, co si pamatuji... :-) 60% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (21)

  • Pôvodný rozpočet filmu mal byť 70 miliónov dolárov, avšak vznikli ohromné náklady pri zachovaní platov zamestnancov a tak sa rozpočet vyšplhal na 137 miliónov dolárov. (Greenpeacak)
  • Datum, kdy měla Aki první sen, je datum narozenin manželky režiséra Hironobu Sakaguchiho. (Caszidy)
  • Doktorka Aki Ross byla zařazena na 87. místo žebříčku Hot 100 časopisu Maxim pro rok 2001. Objevila se také na obálce vložené přílohy. Stala se tak doposud jedinou neexistující postavou, která byla do tohoto žebříčku zařazena. (Caszidy)

Reklama

Reklama