Reklama

Reklama

Příběh Renfielda (Nicholas Hoult), Drákulova věčně oddaného a neustále ponižovaného služebníka. Renfield je nucen shánět pro svého historicky nejnarcističtějšího pána (Nicolas Cage) požadovanou kořist a splnit každý jeho příkaz, bez ohledu na to, jaké ponížení při tom zažívá. Ale teď, po staletích otroctví, Renfield zjišťuje, že existuje život i mimo stín tohoto Pána temnot. Kdyby jen dokázal přijít na to, jak ukončit svou závislost na jeho vůli. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (309)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Povedená a nádherně stylizovaná divnotaškařice s panem Klecí v  ikonické roli hraběte Draculy. Originální mix superhrdinské ptákoviny s hororovou komedií, která uctivě a s nonšalancí odkazuje i na báječná léta Universal Classic Monsters.  Čvachtavě krvavé a vzhledem k zábavnosti vůbec nevadí, že stříkají jen digitální tekutiny.  McKayovi se pak, sice místy o fous, podařilo udržet  trapné pokusy až o sitcomové vtipy ( např. scéna seřvání policistů na stanici) na uzdě a divák jel víceméně skrze krev a stylizovanou akci stále vpřed až k očekávanému finále.  No, třeba je to první vlaštovka a nadchází renesance klasických monster i ve vážnějším tónu. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná zábava, na které má velký podíl hlavně Drákula Cage. Bylo vidět, že si to užívá a nejednou mě dokázal rozesmát. Jeho grimasy byly parádní. Potěší i záměrně přepálené Gore, krev tu stříká po hektolitrech, ale vše je to zabalené do takové příjemně vtipné, až komiksové formy. Méně moralizování, sympatičtější obsazení (policajtka mě moc nebavila), o špetku více temnosti a šel bych s hodnocením výš. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Překvapivá jízda od začátku do konce a skvěle přehrávající Cage v roli Dráculy Letošní rok upírů se zatím jeví slibně a Renfield se rozhodně může zařadit mezi povedené hororové komedie i jako bratříček výborného Day Shiftu. Příběh je sice jednoduchý, ale úplně postačující. Máme tu Nicholase Houlta v roli Renfielda, který hledá potravu pro svého pána Dráculu. Do toho ve městě řádí gangster Teddy Lobo ( vtipně napsaná i zahraná postavička) a policistka Awkwafina se snaží mafianskou organizaci zničit. O děj tu ale nejde, ale stačí, že je podán zábavně a má skvělé tempo. Potěší akční scény, které sice mají zběsilejší střih, ale to nejdůležitější vidět je. Bitky jsou dynamické, fyzicky drsné a hlavně hodně brutální. Gore je tu fakt libový, je takový až komiksový, hezky přepálený a krev tu lítá v galónech. ( Gore je tu snad ještě víc než v novém Evil Dead, takže milovník násilí si opravdu užije spousta zábavných a šílených fatalit). Urvat někomu ruce, které se následně použijí jako vražedný oštěp je zkrátka boží. V tomhle ohledu mě film hodně překvapil i příjemně potěšil. Je však potřeba film brát s nadsázkou a nadhledem. Povedly se i masky a make up Draculy a Cage tu roztomile přehrává, že si krade scény pro sebe. Za mne hodně zábavná a brutální oddechovka, kterou bych si klidně pustil s přáteli ještě jednou. 75% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že Dracula v podání Cage je v první řadě šašek a až potom upír. Stejně jako celý film je v první řadě komedie a až potom krvák. Ale to se dalo čekat a píše se to i v anotaci, takže žádné velké zklamání. K dobru lze připočíst hlavně dostatek vtipně brutálních gagů z hromadných řežebných akcí, nejvíc mě asi pobavilo kosení protivníků rukama utrženýma jinému protivníkovi. Záporů je ovšem taky dost. Třeba Draculovy zuby, těžko pochopitelná infantilita dialogů a vlastně i celého scénáře, pitomé moralizování, všeobecné přehrávání a šaškování, nebo i nehezká hrbatá hobitka v roli Rebeccy. Tahle parodie na filmy o upírech mě sice víc bavila než nebavila, ale bylo to o chlup. Slabé tři. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $65miliónov║ Tržby USA $17,152,625║ Tržby Celosvetovo $26,321,009▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Teraz už riadne vypriahnutý béčkar Nicholas Cage postraší vo filme s áčkovým rozpočtom. Vo výsledku pohodový skoro úlet. Pravežne pobaví, akcia v pohode aj gejzíry krvi. /60%/ ()

Galerie (20)

Zajímavosti (18)

  • Zámok z filmu sa nazýva Neuschwanstein a nachádza sa v Hohenschwangau v Bavorsku v Nemecku. Objavil sa aj vo filme Bang Bang (1968) a je otvorený pre verejnosť. Nie je taký starý, ako vyzerá, bol dokončený až okolo roku 1886. (Arsenal83)
  • Renfield je i přes svoji velkou odlišnost součásti pomyslného „Dark Universe“ studia Universal. (UhLee)

Související novinky

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

Obchodník se smrtí se vrací

Obchodník se smrtí se vrací

08.05.2023

Oscarový herec Nicolas Cage v těchto dnech baví diváky na plátnech kin coby narcistní hrabě Dracula v akční fantasy komedii Renfield, nicméně na horizontu se pro něj namísto vycházejícího slunce… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

01.12.2021

Studio Universal se po pár letech opět chystá oprášit jedno z ikonických monster filmového plátna, hraběte Drákulu. Nový snímek s názvem Renfield by však měl ukázat drákulovskou legendu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama