Reklama

Reklama

Ve věznici v San Tiburonu si odpykávají trest zvláštní jedinci. Trestanci, kteří mají nadpřirozené schopnosti. Drží je tady pod kontrolou díky rušičkám a také lékům, které přidávají do jídla. Všemu šéfuje správce věznice Devlin. Má všechny na háku a těší se do důchodu. Má ale dohodu s jedním z naprosto výjimečných vězňů. Přezdívá se mu Lobe a mají spolu dohodu, Lobe mu zajistí bohatý důchod, Lobe se bude mít ve vězení jako král. Tohle ještě může zařídit před tím, než definitivně opustí zdi věznice. Ovšem ve věznici to začíná vřít, k něčemu se schyluje a Devlin to přes touhu po penězích moc nevnímá. Vězni se ale mají v plánu vzbouřit. Mezi nimi je i empat Diego Diaz, kterého si Lobe vybere jako svého chráněnce. Musí vydržet do pátku, pak k něčemu dojde, ale chce to vydržet. V den odchodu Devlina do důchodu vypukne nekontrolovatelná vzpoura. Vězni se začínají mlátit mezi sebou, vyřizují si účty a pak svůj hněv obrátí i proti bachařům... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (21)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Źánrově nejasný bizár. 1)  Nepochopil jsem, komu mám fandit a komu ne._____ 2)  Ale dokoukal jsem to do konce, což je v případě tohoto díla vlastně pochvala._____  3)  Velmi přitažlivý model a herec z Los Angeles, 32letý Brennan Mejia (nováček Diego) byl pro mě největším tahákem. Je na něm vidět, že otec je Hispánec a matka poloviční Italka._____  4)  Za zmínku stojí i stále pěkný 38etý Kevin Zegers (dozorce Brody)._____ 5)  Ovšem největší uznání si zaslouží Bruce Willis. Ne za předvedené herectví, ale za šikovnost, jakou dokáže prodat svou dvoudenní práci při natáčení. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezda za zúfalú snahu a za to, že už podobné veci od chudáka Willisa neuvidíme, nakoľko mu to zdravotný stav už nedovoľuje. Ešte pár filmov, ktoré stihol natočiť a prejdú postprodukciou a máme od neho hotovo. Zároveň je to ale veľká škoda, pretože napriek tomu, v akých filmových vodách skončil, kvôli snímkom Die Hard sa stal v podstate nesmrteľným. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to víc, než jsem čekal. A ano, říkám bavilo. Za prvé boduje hudba, což dokáže často až čarovat. Akce není kdovíjak propracovaná, ale má své chvilky a občas se nebojí delších střihů. Michael Rooker si svou roli vyloženě užívá, Tom Cavanagh je přesně takový sympaťák, jakého příběh vyžaduje a životem utlumený Willis sice nic nepředvádí, ale ani nekazí. Překvapivě slušné jsou masky a i pár fajn hlášek se najde. Přirozeně to hrozně shazuje scénář, respektive dost zmatený a těkavý příběh, obecně vzato jde ale o milou vzpomínku na laciné béčkové produkce z doby největší slávy Rogera Cormana a Alberta Pyunaa. Jestli vám ta jména něco říkají, měli byste dát Corrective Measures šanci. Fakt to má určité kouzlo nechtěného, jaké se dnes moc nevidí. 50% ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Námět je to jediné zajímavé, jinak absolutní hovadina, která nemá ani dobré postavy, ani chytré dialogy, nebo vůbec zábavný a logický děj. Po většinu času ani nevíme, jakými schopnostmi jednotlivci oplývají. Dozvíme se to až v nesmyslném souboji všech ze všemi - na co se pokusit o útěk, když se všichni utrženi ze řetězu a nelimitováni rušičkami mohou akorát servat mezi sebou? Nebo proč by se nemohl rádoby mocný cápek, co ovládá elektřinu a z fleku mohl odstavit celé zařízení, nechat umlátit bachařkou? Nebo proč by se schopnost úhlavního hrdiny nemohla zakládat na prachsprosté empatii? Celé to počáteční budování systému světa zasaženého pulsem a vězeňského zařízení založeného na komunitách selhává a veze se s tím i zbytek. Hraje se tu na jakousi thrillerovou notu, jíž vévodí postava Bruce Willise, který si kvůli svému zdravotnímu stavu střihl opravdu jednoduchou roli tajemné postavy, co celou dobu mluví v hádankách a snaží se tím navodit rádoby napětí a vzbudit v divákovi zvědavost - nudil mě k smrti. Překvapila mě i přítomnost Michaela Rookera, který si sem zjevně přišel po slávě ze Strážců Galaxie jen přivydělat, ačkoliv dostal jednu z nejdůležitějších a zároveň nejdebilnějších rolí. Do všeho patosu přispívaly dementní zpravodajské vstupy, které to měly podle všeho odlehčit a zhumornit - obojí vyústilo v totální krinž. Film mě nebavil, už v půlce jsem se netrpělivě kroutil v křesle a čekal, kdy to celé skončí. Ani konečná pointa mě nezaujala, bylo to prostě blbé, blbé, blbé! 2/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Corrective Measures" je pre mňa film postavený absolútne bez ladu a skladu. Nie je mi jasné kto je hlavným hrdinom, nemám šajnu čo niektoré postavy majú pridať, celé to pôsobí príbehovo prekombinované do takej miery, že to už ani nie je zábavné. Michael Rooker tu dokopy nevie nič pridať, dáva do toho absolútne minimum a vôbec vo filme nefunguje ako ten veľký "Overseer". Naopak musím povedať, že Bruce si v tomto filme tú rolu celkom dobre zvláda. Pretože toho flegmatického zloducha mu verím. Nič ho nerozhádže, drží si svoj pokoj na uzde a hoci je pravda, že toho nemusí asi veľa hrať a nie je to niečo, kde by vynikal. tak nejakým zvláštnym spôsobom mi ten jeho stoický pokoj a prepracovanosť jeho plánu imponovala. To je ale asi najväčšie plus, ktoré tomuto filmu dám, lebo zvyšok je pre mňa absolútne tupé, nudné a chabé béčko, kde najlepšia scénka sa stane počas úvodu a počas zvyšku čakáme kedy príde konečne tá "anarchia". A nebavilo ma to sledovať. Hodnotenie: D+ ()

Galerie (104)

Zajímavosti (3)

  • Väčšina natáčania sa odohrávala v kanadskom Vancouveri. Natáčanie sa však skončilo v Atlante v štáte Georgia, kde Bruce Willis nakrútil všetky svoje scény za 1-2 dni. (Arsenal83)
  • Snímek je adaptací stejnojmenného komiksu od Granta Chastaina. (DC_DeteCtive)

Reklama

Reklama