Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravda může člověka osvobodit - ale také ho může dostat do spousty problémů. Génius komiků Jim Carrey tentokrát pobaví jako úspěšný advokát, ale i velký lhář, když je donucen kouzelným narozeninovým přáním svého syna přestat na 24 hodin lhát. Brzy zjišťuje, že jeho nejsilnější zbraň - nabroušený jazyk - se obrátila proti němu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (481)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl v době, kdy jsem ještě téměř chodil chcávat na nočník, takže zkusím při psaní komentáře zalovit v paměti. Vím jistě, že se mi líbil. Neměl jsem z něj sice erekci, ale tu jsem v té době snad ještě ani neznal, či minimálně nevnímal. Stejně tak jsem neznal Jima Carreyho (a jestlipak tohle nebyl film, kde jsem jej spatřil poprvé) a možná mě ta jeho vždy a všude přítomná gesta dost zaskočila. Dnes ho již obdivuji a za nejzdařilejší snímek pokládám Muže na měsíci od Miloše Formana. Vzpomínám si, že šlo asi o to, že byl Jim děsně ulhaný. Byl totiž právník. Narozeninové přání jeho syna vše změnilo a on na jeden den lhát nedovedl, čímž se dostával do nejrůznějších komických situací. Vytvářel katastrofu za katastrofou snad ve všech sférách života. Rozhodně se jedná o velmi slušnou komedii, rozhodně bych tuhle roli však neoznačil za Jimovu nejlepší. Zkrátka jde o takový standard. Kouknete se, nenadchne vás to, ale určitě ani neurazí. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Kdyby v tom nehrál Jim Carrey a nepředváděl tak svoje neskutečné xichty a hlášky, byla by to docela obyčejná tuctová americká komedie. Carrey však svými obličeji a grimasy kraluje celému filmu a předvádí tak další ze svých šílených komediálních eskapád. Je to démon, (který ovšem dokáže zahrát i vážné a charakterní role, proto ho mám rád, je vskutku výborný herec). ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Lhář, lhář by byl jen obyčejnou komedií o tradičních hodnotách, kde pravidelně hraje jímavá hudba u rodinných scén, kdy se má člověk dojmout a člověk by u toho umíral. Naštěstí ale hraje hlavní roli Jim Carrey, který celý film přetáhne pod svůj diktát grimas, šíleného humoru a ze svého právníka udělá takového maniaka, že i závěrečná scéna na letišti vlastně dává smysl. Je fakt skvělý mít v rodinné komedii tak dobrýho herce, který umí i v hloupé scéně předávání dítěte dávat výrazem tváře najevo, jak je hlavní postava otrávená a co si myslí a tím pobavit i skeptičtější cyničtější diváky. Kdysi jsem film viděl s otřesným dabingem, kde někoho napadlo nahradit Carreyho hlas Dejdarem a už jsem neměl potřebu po příšerném dojmu vidět jinak obyčejnou komedii znova, naštěstí jsem po letech natrefil na originál a vše odpuštěno. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V snahe pokračovať v úspechu komédií z roku 1994 Jim po neúspechu až príliš nekorektného Cable Guya nakrútil jeho presný opak. Klamár, Klamár je síce excentrická komédia (je tu asi najviac grimás na minútu v Carreyho filmografii), ale zároveň až príliš priamočiaro rodinná a nekonfliktná. Chýbajú tu odvážnejšie okamihy a prekvapujúcejší dej. Každopádne je to skvelá séria gagov s výbornou atmosférou 90tych rokov a s Jimom Carreym na vrchole slávy. Ale kvalitou je to jeden z jeho tých slabších zárezov... ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey se zde nezvykle mírní a jde o jeden z mála filmů, kde je jeho excentrický projev logicky opodstatněný příběhem. Základní zápletka je navíc dobrý nápad, ale... TEN SCÉNÁŘ! Opravdu bych rád věděl, proč jsou scénáře hraných disneyovských filmů (Můj nejoblíbenější marťan, Inspektor Gadget, Myšák Stuart Little a celá řada dalších) tak ubohé a nudné. Takže je to jen další zbytečný film. 40 % ()

Galerie (68)

Zajímavosti (31)

  • Severoamerické tržby byly 181,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 302,7 mil. (NIRO)
  • Postava Jennifer Tilly Samantha Cole ve filmu "přizná" věk 31 let. Její protagonistce bylo ve skutečnosti v době natáčení 39. (SirTraged)

Související novinky

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (více)

Reklama

Reklama