Reklama

Reklama

Panenka M3GAN je zázrak umělé inteligence, dokonale naprogramovaný stroj, který může být pro dítě tím nejlepším kamarádem, a co je možná ještě důležitější, dokonalým spojencem jeho rodičů. Jeho autorkou je Gemma (Allison Williams), brilantní technička, která panenku vyvíjí pro přední hračkářskou společnost. Když její sestra s manželem zahynou při autonehodě, vpadne do života Gemmy její osmiletá neteř Cady (Violet McGraw), která bouračku přežila jen s pár škrábanci. Protože Gemma to s dětmi zoufale neumí a traumatizovaná Cady potřebuje nějaké povyražení a hlavně kamarády, stane se přímo ideálním testerem pro prototyp M3GAN. Tohle rozhodnutí bude mít dalekosáhlé následky. Zpočátku se vše vyvíjí přímo skvěle – dívka se ve společnosti nové „kamarádky“ rychle zotaví a pro Gemmu je vědomí, že existuje bytost, která na Gemmu dohlédne, bude jí radit a vychovávat, ideálním řešením. Bohužel, prototypy se vyznačují tím, že bývají technicky nedokonalé a leccos se u nich může zvrtnout. Zvlášť v případě M3GAN, která je v naplnění svého klíčového poslání, tedy v ochraně Cady, ochotná udělat cokoliv. Třeba jít přes mrtvoly. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 7

Recenze (340)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Trailer je masterpiece, sám o sebe geniálny hororový kraťas, ktorý fenomenálne pracuje s limitami uncanny valley. Samotný film nemá ambície byť sofistikovanejším hororom, je to taký rutinný 80s rocknroll, kde hlavná hrdinka počas noci so svojim kamarátom robotom zostrojí nového robota. Aj ten creepy tanec z traileru je vo filme počas nejakého popu. Predvídateľné od prvého momentu do posledného a kvôli prebytku M3gan na plátne, v samotnom filme už to uncanny valley až tak nefunguje. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Jako horor je to zoufale nestrašidelné, respektive rozhodně to není ten typ filmu, kde člověk napětím ani nedýchá, co se objeví v dalším záběru. Dějově to nicméně docela odsejpá, takže nuda nehrozí (dokonce je to občas i docela vtipné); scénář se ovšem příliš neobtěžuje vysvětlit, proč došlo k tomu zvratu, kdy se z hodného robota stalo vraždící monstrum, které ignoruje Asimovovy zákony robotiky, a obecně je to místy tak blbé, až jsem si u toho vzpomněl na tu Janákovu sračku Důvěrný nepřítel, ke které to nemá daleko. A celkově mi ten námět nepřijde moc originální (srovnání s klasikou Dětská hra a hromadou dalších hororů se zdivočelými hračkami se přímo nabízí), takže za mě spíše jen průměrný dojem. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Co tohle zase bylo. Chtěl jsem říct, že jde o Ex Machinu z aliexpressu, ale ona M3GAN ani na tuhle úroveň nedosáhla. Další extrémní béčkový nesmysl, který se snaží být strašně cool a naoko kombinovat hi-tech doll „horor“ s podtextem ovládnutí světa umělou inteligencí, jenže je to brak jak hovado a ve filmu není doslova NIC, co by stálo za chválu. Herecky bídné, scénaristicky ubohé, gore 0, první akce či náznak napětí je až po hodině filmu (ne, nekecám) a je to strašně sterilní a šablonovitě nudné. Nečekal jsem zázrak, nečekal jsem intelektuální film, ale i ta céčková Margaux (2022) byla lepší než je toto. V tomhle případě i 90 minut filmu je na mě dost a doslova jsem se třepal nedočkavostí, až film konečně skončí. TRAGICKÉ. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Vrážd je málo, všetky sú mimo záber, krv žiadna, takže pekne nakrútený presudohoror pre deti. Film má určite aj nejaké svetlé stránky (vražda protivného spratka, vizáž Megan, najmä na konci,  a jej nezabudnuteľný tanček či pohyby, prípadne celkom napínavý záver), zase na druhej strane je pravda, že kým sa niečo začalo diať, ostávalo do konca možno 20 minút. Remake Chuckyho je podľa mňa omnoho lepší, tam totiž aspoň nejaká krv bola. Musím sa dosť premáhať, aby som tomu dal aspoň priemerné hodnotenie, ale možno keby som mal 13, bol by som nadšený... EDIT: Po pozretí unrated verzie hviezdu prihodím. Myslím, že je jasné, za čo. Nehovorím, že sa dočkáme potokov krvi, ale aj to málo je lepšie ako nič. Ešte že tak! ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

No nebudu lhát, film se mi mně získal hned v úvodu a to tím satiristickým Mogawi-tamagoči-furry cosi. co furt buzeruje dokuď nedosáhne svého, škoda že už později ve filmu nejsou. Ale jinak je film, přesně tak akorát hloupý a děsivý, aby to hezky utíkalo a nikde to nezdržovalo. Jediný problém, tak tkví v hlavní hrdince a v její neteři, nejsou to žádné výrazné postavy a nemají čím zaujmout. Na druhou stranu, je tady Amie Donald aka M3GAN která si krade, celý film pro sebe a je sní fakt zábava. Ty bláho a Bruce to ke konci, solidně zandal. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • Amie Donald vykonávala všetky scény, v ktorých sa M3GAN hýbe a tiež všetky kaskadérske kúsky s tým spojené. Amie na natáčanie pripravovali Jed Brophy a Luke Hawker. Pri natáčaní jednotlivých scéna mala na sebe Amie statickú silikónovú masku M3GAN, ktorú vytvorili v spoločnosti Morot FX, a tú neskôr nahradila CGI verzia tváre M3GAN, aby zodpovedala tej animatronickej. (m.a.t.o.)
  • Technik pomocou pera sleduje pohyb očí M3GAN. Spôsob, akým je scéna prezentovaná prostredníctvom pohľadu M3GAN, je veľmi podobný montážnej scéne, v ktorej je rekonštruovaný dôstojník Murphy vo filme RoboCop (1987). (molcan2)

Související novinky

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

08.01.2023

Ačkoliv kina už měsíc drtí druhý Avatar, našel producent Jason Blum přece jen zase jednou skulinku k úspěchu. Hororová M3GAN o panence s umělou inteligencí, která se vydá na dráhu dalšího Chuckyho,… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Reklama

Reklama