Reklama

Reklama

Pearl

  • Kanada Pearl
Trailer 1

V minulém snímku X se parta mladých lidí vydala natočit film pro dospělé na venkově v Texasu, jenomže to nedopadlo podle jejich představ, a to kvůli staršímu páru Howardovi (Stephen Ure) a Pearl (Mia Goth). Nyní se tento prequel odehrává na stejném místě, a to o několik let dříve během první světové války v roce 1918. Chata, kde se odehrál „masakr X“, byla kdysi během války využívána jako penzion a jedná se o zpětný příběh o tom, jak se Pearl stala osobou, kterou poté byla. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (187)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Tuším, že to byl Sigmund Freud, kdo - a dál přinejlepším parafrázuju, přinejhorším překrucuju jeho teoretický náhled - chápal realitu jakožto zeď, o kterou se rozbijí naše sny a touhy. Jako něco, co je našim nejhlubším tužbám nepřátelské a zároveň má nad nimi navrch. My pak, chceme-li se stát dospělými, se s tímto musíme nějak smířit. A já k tomu při této příležitosti přidávám, že jak X, tak Pearl podle mě spojuje - krom Ti Westa a Mii Goth, která v tomto filmu hraje na Oscara - to, že jejich hlavním tématem je Pearlino nevyrovnání se právě s tímto modelem reality, nevyrovnání se s tím, že realita povětšinou přicházívá pouze se zklamáními. Tím se Pearl zákonitě vzdává možnosti stát se zdravým dospělcem a setrvává ve fázi jakésiho vzdorovitého, agresivního děcka. A čím se takovéto děcka baví? Krmením krokodýlů! ___ Je tedy možné, že film mě bavilo sledovat, protože tam kdesi hluboko bych byl vděčný za svět, kde si stačí věci vyřvat, že nějakým způsobem souzním s její revoltou, že není nic horšího než žít v pekle nesplněných přání. A pokud ne, tak mě možná baví ten vylitý vztek, dát volný průchod svému naštvaní z toho, že věci nevycházejí, jak byste chtěli! Kdoví? Na psychoanalytickém sezení jsem ještě nebyl. Každopádně vám doporučuju dát Pearl šanci, abyste nebyli o něco ukrácení! 80 % ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Prequel k nechutnému X, kde west předvádí téměř dokonalou práci při vykreslování hlavního záporáka. Film je více drama než horor, ale to neznamená, že těch pár lahůdek co nabízí  že nestojí za to! Zpomalování kamery, hudba i výrazy hlavní herečky ukazují vraždícího psychpata jak se patří a opravdu jsem di to užíval. A teď šup sem s trojkou! ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

X (2022) nebylo nic světoborného a bylo zajímavé jen díky tomu, že to byl slasher mezi pornoherci a zabíjely tam důchodci co si tam i zašukaly. Z neznámých důvodů to tehdy vydělalo tak moc, že West natočil Pearl a Maxxine (ta vyjde příští rok) a jak to teda dopadlo. No špatně předně to není horor jelikož hororových scén tam najdete tak 3 zhruba v 15 minutách  je to film o narušené Pearl co žije v roce 1918 v domě s matkou a nemocným nemohoucím otcem starý ji odjel do války a vrátí se až na konci . Pearl chce být tanečnicí a jet do Evropy matka jí to zakazuje a to je většina filmu tak, že se jí nestane hrábne jí ještě více a zabíjí lidi. Tady to nezachrání ani gore jelikož ty vraždy za nic nestojí. 40 procent za ty vraždící scény kdy se konečně něco děje  a za ty červené šaty co má na sobě jsou i na obalu na nich pravděpodobně padl celý rozpočet. P.s. hledaly blonďatou tanečnici tak proč jim to neřekly a nezvaly tam jen blondýny ? ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pokud hledáte horor, tak jste na špatném místě. Naštěstí na vás pomrkne dosti zvrácené drama s luxusně napsanou pošahanou hlavní hrdinkou, kde Mia Goth předvádí výkon, kde ji do oscara scházelo snad jen to, že nebyla černá a transka. Opravdu mimořádný herecký výkon, který jsem v rámci hororu, kam se snímek údajně řadí, minimálně velmi dlouho neviděl. Svým hereckým projevem připomínala tu micku z Čaroděje ze země Oz, jen v poněkud drsnějším ražení. Tento prequel mě tedy bavil nesrovnatelně více, než snímek X. Bylo potěšující sledovat tuhle zvrácenou one woman show směřující k neodvratnému konci. [79 %] ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pearl s tymolínovým úsměvem a rošťáckým kukučem je taková malá (ne, velká!) psychopatka. Psychologické drama je studií šílenství, kterému podléhá mladá žena uvězněná na faře. Její představy o životě se naprosto liší od toho, co prožívá. A válka tu svým způsobem nehraje žádnou roli, protože i bez ní by na tom byla stejně. Myslela si, že sňatkem s Howardem se z nenáviděné farmy dostane, jemu se na ní ale zalíbilo. A kdyby nemusel do války, nutil by Pearl, aby tam žila s ním. A pokud se někdo jmenuje Goth, pak je jisté, že v příběhu moc světla nebude. Formálně dokonalé. Čtvrcení za jasného hřejivého slunce vypadá jako každá jiná práce. A protože Pearl zúčtuje s každým, kdo se jí staví do cesty, dojde na láskyplnou řezničinu s vidlemi i sekerou. A taky se ukáže, jak je dobré mít ochočeného krokodýla. A ať si Pearl myslí, co chce, tak Mia je jednoznačně hvězda. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (13)

  • Kvůli různým pirátským klipům z filmu, které se objevily online, se společnost A24 rozhodla jednoduše zveřejnit tyto krátké klipy na svůj účet TikTok. (HanzoBureshi)
  • Produkční tým měl kolem 50 vzorků červené, aby byla jasná barva stodoly dokonalá. (HanzoBureshi)
  • Natáčení začalo na Novém Zélandu a natáčelo se souběžně s prvním filmem X (2022). (HanzoBureshi)

Související novinky

DC našlo svého Supermana

DC našlo svého Supermana

28.06.2023

V závěru minulého týdne v Los Angeles probíhaly závěrečné fáze konkurzu na nového Supermana do rebootovaného DC univerza. Šéf Warnerů David Zaslav, producent Peter Safran i režisér James Gunn… (více)

Pokračování X a Pearl nabírá hvězdné obsazení

Pokračování X a Pearl nabírá hvězdné obsazení

05.04.2023

V současné době se velká studia předhánějí v tom, komu se podaří vytvořit úspěšnější provázané komerční franšízy, a tím pádem většina filmů a seriálů, které něco vydělaly či přilákaly hodně diváků do… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama