Reklama

Reklama

Jimmy Savile: Britský horor

(seriál)
  • USA Jimmy Savile: A British Horror Story
Trailer
USA, 2022, 2 h 51 min (Minutáž: 80–91 min)

VOD (1)

Epizody(2)

Obsahy(1)

Výstřední televizní hvězda a filantrop Jimmy Savile okouzlil celý národ. Po obviněních ze sexuálního obtěžování ale vyjde na světlo hodně temná stránka jeho osobnosti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pouze Britové můžou uctívat exota, který vypadá jako hlavní záporák z hororu o pedofilním strýčkovi, pouze Britové můžou roky přehlížet jeho nezákonné praktiky a pouze Britové ho ještě ověnčí státním vyznamenáním. Pokud by šlo o krátkodobé selhání jednotlivce, kterému se to podařilo ututlat, bylo by to jen velmi smutné, ale desítky let trvající zneužívání, o kterém si špitali vrabci na střeše po celých ostrovech, je selhání celého systému. Zoufalá snaha novinářů spustit vyšetřování ještě za Savileova života způsobuje fyzickou bolest. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane akože šok. Uctievaná osobnosť bol pedofilom a všetci mu šli po ruke. Od hudobných hviezd po médiá. Na druhej strane, aký šok to má byť? Veď tých peďákov tam je v showbiznise jedna radosť a už len od aféry Epstein sa ledva všetko tutlá, ale že tam je zvrhlík za zvrhlíkom, tak to prekvapujúce nie je. A už vôbec nie u tohto Savila. Veď na prvý pohľad vyzeral ako nechuťák, slizký peďák. Len neviem, prečo sa napríklad také haló nerobí aj okolo Jacksona. Vznikol síce jeden dokument, ale dodnes ho všetci umelci uctievajú. Tam už pedofília nevadí? ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

5x som pri tom zaspala. Netusila som, kto je Jimmy Savile, cize som cakala dokument, ktory ma vyzuje, ale omyl. Zdlhave, nudne a hlavne, preboha, takmer tri hodiny som sa pozerala na absolutne nechutneho, odporneho zmrda, pri ktorom som mala chut vyskocit z okna. Bolo mi z neho az fyzicky zle. A vraj na vyzore nezalezi. No, kur*a, zalezi. Lebo ked je vam z niekoho zle a to este ani neviete, co bude nasledovat, tak mame malinky problemik. Chybali mi svedectva jeho obeti, policajne dokumenty, spisy, vypovede. Takto to bola oda na jedneho stareho, plesniveho uchylaka. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jméno Jimmy Savile mi absolutně nic neříkalo, ale jelikož mám celkem rád tyhle true crime dokumenty, nakonec došlo i na British Horror Story. Co chválím, je rozdělení na dvě části, kdy v té první je Savile představen jako miláček národa, filantrop, diskžokej, moderátor a ten co plní dětem přání (což je v pozdějších souvislostech dost creepy). Upřímně nechápu, čím si frajer co ve čtyřiceti vypadá jako slizký osmdesátník zasloužil takovou pozornost, ale budiž. Každý národ má svoje podobné podivíny. Druhá část se pak snaží ukázat Savilovu stinnou stránku, což není nic menšího než sexuální obtěžování od dětí až po stařenky. Spíš než cestou vyšetřovací, výpovědí svědků, nebo ukázkami policejních spisů jde ale cestou poukazování na selhání institucí včetně tisku a samotné BBC ve které se měla většina obtěžování odehrávat. Za normálních okolností by mi asi celkem vadilo, že se tohle celé začalo řešit až pět let po jeho smrti, kdy s tím už stejně nemohl nikdo nic udělat, nicméně v tomhle případě je to celkem opodstatněné vzhledem k faktu, že stížnosti a obvinění na Savila chodily už od padesátých let, ale jelikož byl hvězda s vlivem, nikdo nepovažoval za důležité (nebo prostě nechtěl) je nijak řešit. Což je na celém tomto případu to nejsmutnější, jelikož se mohlo spoustě věcí předejít...65% ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Úžasný příběh, nechápu, že mne minul a že se o něm moc nemluví. Dokonalý manipulátor, prolínající pravdu v humoru. Obdivuhodné. Takových vychytralých dementů máme celý showbyznys. A udat by je bylo rovněž marné. Nicméně Savile není Depp, takže bych si od takovýho národního dědka v šusťákovce nikdy nenechala lízat ruku ani ksicht. Jsem fascinovaná, že suché Angličanky tím ještě byly poctěné. To pak i to znásilnění muselo být pro ty oběti ve věku 5-75 let, čest. ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama