Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nešikovný prostoduchý zlodějíček Quentin přepadne směnárnu. Tam však zrovna mají pouze jeny, eura vykoupili Japonci. Směnárník mu ale poradí banku o kus dál. To už je ovšem zalarmovaná policie a Quentin, který se na útěku schová do kinosálu, kde promítají film pro děti a velice se baví, je zatčen... Pak pro dozorce nastává pravá kalvárie: s Quentinem, který stále dobrosrdečně rozpráví, nikdo nechce na cele být. Nakonec ho dají k Rubymu, známému lupiči, který jistému Vogelovi ukradl dva miliony. Peníze se ale nikdy nenašly a Ruby zarytě mlčí. A nepřestane mlčet ani tehdy, když se s ním v cele začne bavit neúnavný Quentin... Ruby zuří: Vogel totiž zabil jeho milenku Sandru, která byla bohužel Vogelova žena. Ruby pojme pevné odhodlání z vězení utéct a Vogela při první příležitosti zabít. Nejdřív se ale musí dostat alespoň do vězeňské nemocnice. Podřeže si proto žíly, čehož si Quentin všimne právě včas. Aby se mohl za svým „přítelem“ – jak ho už začal nazývat – dostat, učiní totéž. Oba se tedy opět shledávají na vězeňské marodce a Ruby začíná mít pomalu dotěrného Quentina dost... Rubyho vzápětí převezou na psychiatrii. Quentin si rozbije hlavu o zeď a ocitne se tam též. Ruby plánuje útěk. Quentin, který by udělal všechno, aby mu pomohl, zavolá na pomoc přítele Martineaua a připraví svůj vlastní útěk. Jenže v téže době má utéct s pomocí podplaceného ošetřovatele i Ruby. Quentin to samozřejmě netuší a násilím ho osvobodí, aby mohli utéct spolu Věc se ale nepodaří tak, jak bylo naplánováno, a tak se oba uprchlíci ocitnou na ulici v nemocničním úboru a bez auta, kterým bojácný Martineau odjel... Ruby se nejdřív na Quentina hrozně zlobí a je přesvědčený, že je převlečený polda. Teprve když se dozví, že Quentin je také zloděj, začne ho brát aspoň trochu na vědomí. Oba muži vniknou do domu jistého žokeje, aby získali šaty a auto. Musejí vzít zavděk šaty jeho ženy, protože žokejovy jsou jim příliš malé, a odjíždějí v žokejově voze. Jsou velmi nápadní dámským oblečením, a tak Ruby navrhne, aby se rozdělili, snadněji uniknou. Když je ale Quentin zanedlouho přistižen při pokusu o krádež dalšího auta, Ruby mu přispěchá na pomoc... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 213)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Resurrection francouzské komedie? Dost možná. A kdo jiný, než klasik tohohle nezaměnitelného žánru Francis Veber, by se o ni měl postarat. Už samotné obsazení, ze kterého Jean Reno patří mezi mé oblíbence, mi bylo jasné, že nepůjde o řadovou nevtipnou komedii. Ba co víc, v první polovině jsem se chlámal na celé kolo a kadence hlášek poletujících kolem mích sluchovodů byla až nezdravě zdravě velká. „Našli sme jeřábníka v bistru u blázince úplně na mol.“ “A mluvil?“ „Ne, zvracel.“ I Gérard Depardieu se s rolí naprosto ztotožnil a totálního blbce podal tak, že sem málem zblbnul i já. Rozhodně je to jedna z nejlepších rolí, co za posledních 5, možná i 10 let ztvárnil. Proto škoda, že druhá polovina se z vtipné stává spíše úsměvnou a v úvodu nadsazených 5 hvězdiček tu pomalu musím zesumírovat na rovné 4. Ovšem francouzská scenáristická škola čítající školáčka Vebera rozhodně nezklamala a ona věhlasnost komedií 70tých a 80tých let opět ukázala svou nenapodobitelně (vzpomeňte na řadu amerických předělávek) kouzelnou tvář. Co? Jo, už držim hubu!:) ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Přál bych si na některé ze svých dovolených natrefit na bistro „U dvou přátel“, v klidu se tam posadit, objednat si pivko, hranolky a sendvič a poslechnout si nějakou tu veselou historku ze života od Quentina resp. Kentána z Montarži. Je ale dost možný, že než bych se dostal na dno půlitru, dal bych mu resp. dostal, přes držku:-) „Drž hubu“, to je jistota v podobě „lehce“ nesourodé dvojice, tj, profesioánálního zabijáka Rubyho (J. Reno) a amatérského extraligového blba resp. ukecaného dobrosrdečného jednoduššího zlodějíčka Quentina (G. Depardieu), z nichž zejména posledně jmenovaný předvádí výkon hoden zapamatování a dokazuje, že i komediální poloha mu rozhodně není cizí. Je to jednoduché a zcela prosté. Ruby se musí dostat stůj co stůj z vězení, pomstít smrt své milenky, vyzvednout si peníze a vytratit se z povrchu zemského. Má to však jeden malý háček. Váš spoluvězeň má zcela jiný plán resp. životní sen. Chce se dodat, naštěstí, alespoň tedy pro nás diváky aneb komedie, která spolehlivě pobaví a pohladí. Nevím jak vám, mně to ke spokojenosti občas stačí.80%[ Tak mě napadá, co by na takovéhoto nového spoluvězně, říkal David Rath. Něco mi říká, že max po týdnu s ním, by se (dobrovolně) rozmluvil a než by jeden řekl „sedmička“, poslanecké lavice by zely prázdnotou. A rozhodně ne kvůli faktu, že do kantýny právě přivezli čerstvou svíčkovou. Ano, pochopili jste zcela správně, na Ruzyni by se trestuhodně nedostávalo povlečení]. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě dokázal dostat ze špatné nálady. Smál jsem se jako blázen. Nenáročná komedie to samozřejmě je (až na pár detailů, ale ty asi fakt vidím jenom já), ale pokud se stále přetřásá ono "tenhle film chce jen pobavit," tak úkol to splní, ale zároveň nabízí také kvalitu. A navíc si něžného a sympatického blbce v podání Gérárda Depardieua opravdu zamilujete! Francisi, tvé jméno rovná se záruka! TAKŽE HLEDÁME OŠETŘOVATELE, JEŘÁBNÍKA, DEBILA A ZABIJÁKA. MÁME CO DĚLAT! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Čistokrvná francúzska komédia s dvoma vynikajúcimi hercami v hlavných úlohách. Prostoduchý, ale priateľský obor v podaní Gérarda Depardieu a drsňácky týpek, ktoré ho si zahral Jean Reno, mi pripravili kráľovskú zábavu. Vďaka ich hereckému prejavu má "Tais-toi!" tú pravú šťavu. Tiež dobre napísaný scenár je patrične svižný, a preto film nemá žiadne hluché miesta. Francúzska filmová komédia stále žije a má čo ponúknuť. Pre toho, kto so mnou nesúhlasí, mám silný argument - "Drž hubu!". **** ()

johnys 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších fr. komedií, kterou umocňují dvě dnes už legendy francouzské kinematografie hrající s chutí jak zamlada. Reno zde odvedl profesionální nadstandard, Depardieu si roli blba vyloženě užíval. Francis Veber tradičně nezklamal a nabídnul jízdu ve vysokém tempu, která vás nenechá v klidu. Do vedlejších rolí obsadil vyváženě i další známé tváře. Tento snímek snad kromě pár klidnějších scén s Albánkou a řekneme rychlého konce, má vše, co můžete od pravé komedie čekat. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (27)

  • Když Ruby (Jean Reno) a Quentin (Gérard Depardieu) zabíhají do garáží (v čase 55:40), venku je ještě denní světlo. Po postřelení policistou však Ruby odchází do ulice za tmy. (agossini)
  • V čase 1:16:32 odstrkuje Ruby (Jean Reno) Quentina (Gérard Depardieu) na sedačku v autě. V dalším záběru je však Quentin znovu předkloněný a Ruby ho opět pokládá na sedačku. (Iveet)
  • Policejní Peugeot 807 přijíždějící k autu s houkajícím alarmem (v čase 55:20) má rozsvícené jen přední mlhovky, o 20 sekund později už zase jen potkávací světla. (agossini)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama