Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Twentieth Century Fox, Blue Sky Studios a oscarový režisér Chris Wedge, ktorý preniesol milióny divákov do pradávnych čias v trháku Doba ľadová, práve spoločnými silami vytvorili úžasný svet Robotov, svet, ktorý obývajú výhradne svojrázni roboti. Podobne ako Doba ľadová sú i Roboti filmom plným humoru, čarovných obrázkov a pozitívnych hodnôt. Rodney Copperbottom, s hlasom Ľubomíra Bukového, žije v malom meste a má obrovský talent na vynaliezanie viac či menej uveriteľných vecí. Životné podmienky ospalého malomesta mu ale zväzujú ruky. Spoločne s otcom (čo je umývačka riadu - stačí mu otvoriť hrudník a napchať dovnútra špinavé taniere) pracuje v miestnej reštaurácii a neustále sníva o veľkom dobrodružstve.

Vyzbrojený jedinečnou vynachádzavosťou, vydá sa Rodney jedného dňa na cestu do Robot City, aby sa tu stretol so svojím idolom, veľkým vynálezcom Bigweldem (hlas Mela Brookse). Bigweld, najväčší symbol Robot City, strávil celý život vymýšľaním lepších životných podmienok pre svojich robotích spoluobčanov. Keď ale Rodney dorazí do Robot City, zistí, že život v meste nie je tak ideálny, ako očakával, a že jeho výprava bude asi oveľa dramatickejšia, ako čakal.

Počas prieskumnej cesty po tejto metropole sa Rodney zoznámi s Rusties, skupinkou pouličných robotích povaľačov , ktorí sa vyznajú. A to nie len v meste. Fester (hlas Robina Williamse) jeden z Rusties sa okamžite stane najlepším Rodneyho priateľom a dokonca dovolí svojej malej sestre Piper (hlas Amandy Bynes), aby vstúpila do ich party. V obrovskom Robot City tak Rodney nájde nový domov.

Rodney tiež stretne Cappy (hlas Halle Berry), manažérku spoločnosti Big Weld Industries, ktorá sa do Rodneyho okamžite zamiluje, pretože mu je v mnohých ohľadoch podobná. Okrem priateľských ale Rodney stretáva aj nepriateľské postavy, ktoré sa mu snažia zahatať plán na nájdenie strateného Bigwelda a záchranu Robot City. Výsledkom je nadčasová a zábavná rozprávka, ktorá posúva hranice animačnej zručnosti a zároveň privádza na svet nové postavičky, ktoré budete milovať pre ich humor a povahu. Roboti vás proste zahrejú na srdci a dokážu, že každý robot môže žiariť bez ohľadu na to, z čoho je vyrobený. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (302)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Nemastné, neslané, příběh klišovitý až basta, v druhé polovině jsem se i nudil. Je sice pravda, že v takových filmech si každý něco najde, ale v tomto filmu jsem našel tak 2, nejvíc 3 věci. Třeba u takového Shreka to bylo každou chvíli něco tady tohle je jen nesmyslná směsice fórků (dobrých i špatných, taková horská dráha...) a lehce akčních (opravdu hezky naanimovaných scén - např. cestování MHD). Menší děti se možná budou smát celý film (no, některé narážky asi ne - viz. Singing in the oil), ale to není můj případ. Škoda. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Roboti nejsou filmem, který by se dal sledovat znovu a znovu. Přesto pro mě mají kouzlo pěkně nakreslené pohádky. Příběh není moc složitý - Rodney touží splnit si svůj sen a - oproti ostatním - za svým snem jde. Filmu chybí dějové odbočky a taky postrádám víc něčeho, čemu Francouzi říkají esprit, ale jinak jsem spokojená. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vizuálne velmi posobivý animák, trochu som sa cítil ako vo svete I. Assimova (v takej detskejšej verzii). Kritizovaný príbeh bol celkom fajn, nemusí byť všetko originálne. Velmi svieže akčné scény, celkom sympatické postavy a zasmial som sa viackrát ako pri Ice age 2. Niektoré fóry boli výborné, napr. porod. Porovnávanie svetov ludí a zvierat býva v animákoch často trápne, tu je naopak velmi vtipné. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Dlouhá řada jednorázových (a nutno říci že nápaditých) fórků svázaná jedním velkým klišé. Scénář prakticky neexistuje a film se ke svému konci dopotácí bez výraznějšího překvapení či nápadu, který by ho oddělil od zbytku animované konkurence. Přesto se na to kouká vcelku slušně, ale určitě ne tak slušně, abyste se i napodruhé bavili alespoň z poloviny tak dobře, jako prvně - což se třeba o Úžasňákových říci dá. Po dlouhém vážení slabších 70%. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Tento animovaný snímek nám vypráví, jak by to vypadalo, kdyby RUR či Terminátor dopadlo pro lidstvo trošku jinak, přesněji kdyby žádné lidstvo nebylo, jen roboti. Bohužel přes svou zábavnost si po skončení řeknete, že už jste všechno někde viděli. Zběsilé jízdy vším možným i nemožným byly už skvělé v Ice Age, parodie na Matrix byla snad už úplně všude, Fender zde hraje prakticky stejnou postavu jako osel ve Shrekovi nebo Sid v Ice Age. Také mi přišlo, že tvůrci v robotických hrátkách dost vykrádáji Futuramu, kde se mi ale líbí o dost více, přestože to není seriál pouze o robotech(ve Futuramě je Bender, zde Fender, náhoda? ;) Většina postav je docela milá, až na Tetu Fanny, která asi měla zastupovat veverku v IA, jenže narozdíl od veverky která vtipná byla, Fanny když se pokaždé objeví, tak jen zbourá všechno okolo svým velkým pozadím, popáté už je docela trapné, ale děti se tomu asi smát budou no :) veverka dělala aspoň rozmanité věci ;) Přestože film dost kritizuji, tak mě celkem pobavil, nenudil, ale na Ice Age zdaleka nemá. 3/5 P.S.: Proč proboha nění v ČR ani jedna titulkovaná verze? Mi neřikejte, milí distributoří, že by se tak 2-3 kopie neuživily, pak se divte, že si to lidi radši stáhnou, když dost velkou skupinu diváků, která chce originální znění, úplně ignorujete. Jsem zvědav, kolik vtipů náš dabing parádně pohřbil. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (30)

  • Hlas, který v původním znění zazní v železářství, patří Jamesi Earlu Jonesovi, který namluvil Dartha Vadera ve filmové sérii Star Wars (od r. 1977). (imro)
  • John Powell při tvorbě hudby spolupracoval s newyorskou formací Blue Man Group, která při svých vystoupeních používá bizarní vlastnoručně vyrobené nástroje a speciálně pro Roboty sestrojili víc jak dva tucty kovových nástrojů k dosažení kýžených zvuků. (imro)
  • Ve scéně, kdy Fender rozebírá Rodneyho, prozpěvuje si: "Já jsem malý čajník buclatý, jsem ušatý a jsem hubatý. Když to ve mně vře, tak zahvízdám, však čaj si musíš už nalít sám..." Jedná se o upravenou verzi říkanky z filmu Bouře století (1999) od Stephena Kinga. Originální verze zní: "Já konvička malá, pěkná jsem, zde hubička má je, tady ouško vem. Když se dohřeju, pak zapískám, čaj vám naleju, to ráda mám." (vendy63)

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Reklama

Reklama