Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na mexicko-americké hranici zastaví policisté dodávku pašeráků lidí. Záhadný agent K mezi zadrženými imigranty objeví mimozemšťana. Když se tvor pokusí uprchnout, zastřelí ho speciální zbraní. S kolegou D pečlivě zamaskují stopy a policistům vymažou vzpomínky. Mladý černoch James Edwards, který slouží u newyorské policie, pronásleduje zločince, který se ho těsně předtím, než spáchá sebevraždu, pokusí varovat. Na Zemi přichází brouk a světu hrozí nebezpečí. Poblíž opuštěné farmy přistane létající talíř. Jeho pilot zabije buranského farmáře Edgara a navlékne si jeho kůži. Agent K se setká s Jamesem a pozve ho na konkurz. Ten si díky nestandardnímu přístupu k řešení úkolů vede nejlépe a nakonec přijme nabídku nastoupit u tajné vládní organizace MiB (Muži v černém), která monitoruje pohyb mimozemšťanů. Stává se agentem J v době, kdy se celá planeta ocitá uprostřed krize. Byla uloupena galaxie Arquillianců, po níž pase i mimozemšťan z nebezpečné rasy brouků. Arquillianci hrozí, že pokud nebude vrácena v termínu, zničí celou Zemi. K a J po ukradené galaxii i broukovi pátrají. Zabaví jeho létající talíř, vetřelec jim však unikne. Když se brouk zbaví Edgarovy kůže a stane proti K a J ve své skutečné podobě, je zřejmé, že půjde o velmi nerovný souboj. Jenže v sázce je osud celé planety! (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (690)

predators 

všechny recenze uživatele

Dost dobrá oddychovka. To, co mě zaujalo nejvíce je, s jakou lehkostí a nenucením je celý film natočený. Prostě se jen posadíte a sledujete Muže v černém a pár divných mimozemšťanů, občas se zasmějete u nějaké hlášky a pěkně se necháte unést až do konce. A pokud se vám nebude chtít vstávat, tak si ještě poslechněte slušnou titulkovou píseň Willa Smitha.80% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Pohodová oddychovka a dá sa povedať že aj film, ktorý pri druhom pozretí, s odstupom nejakého toho roku, zapôsobím lepšie ako pri premiére. Skvelo fungujúca ústredná dvojica, ktorá sa radí medzi tie úplne najlepšie v histórii, pretože ich chémia založená na rozdielnosti šľape jednoducho bezchybne. Zaujímavý príbeh, kde si užijete najmä dialógy mužov v čiernom a každú scénu, v ktorej sa Vincent D'Onofrio snaží získať Orionův pás. No a skvelé triky tomu dodali ten nadčasový punc, vďaka ktorému si užijete sledovanie aj v 21. storočí. Barry Sonnenfeld má v mojom top 10 komiksových adaptácii dve želiezka. Okrem Mužov v čiernom sa tam prebojovala, a teda na ešte vyššiu priečku, Addamsova rodina. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Bol som na tom v kine ako 16-ročný. Dokonalý vek na takýto film. Napriek tomu ma to nikdy nebavilo (na rozdiel od dvojky). Nechápem pozoruhodnému komerčnému úspechu Mužov v čiernom, ale tak to bolo, vtedy to proste každý "musel" vidieť v kine. Smithovu pesničku rádiá hrali nonstop. Pre mňa to však už vtedy bola len priemerná akčná sci-fi komédia. Má ťažkopádnu, nevzhľadnú televíznu akciu, zato ponúka humor, ktorý sa prejavuje tým, že tu skoro žiadny nie je (znova: na rozdiel od krásne wtf dvojky). Snáď len masky stoja za niečo, ale napríklad titulné monštrum je s tvárou Vincenta D´Onofria (OLOVENÁ VESTA, ED WOOD) otrasné. Najlepšie postavičky (šváby, Zed, buldog) sa len mihnú (opäť: na rozdiel od báječnej dvojky). Príbeh nestojí za veľa a chémiu medzi Tommym Lee Jonesom a Willom Smithom budete hľadať dlho (možno nájdete, možno nie, ťažko povedať). Ten rok sa naozaj nemal čím pochváliť: SOPKA, STRATENÝ SVET: JURSKÝ PARK, NEBEZPEČNÁ RÝCHLOSŤ 2... všetko zle. Keby neprišiel istý film Johna Woo, tak ozaj bieda Rozpočet 90 miliónov, celosvetová tržba úchvatných 589. Napriek tomu sa sequel dostavil až o 5 rokov neskôr. Kino Považan NMnV 1997 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Myslím, že so sa zasmial asi 5x. Komédiám, pri ktorých sa zasmejem 3 a menej krát, dávam dve hiezdy, pokiaľ ten zvyšok nie je trápny. Komédiám, kde sa zasmejem 8 a viackrát a majú aj dobrý dej, dávam štyri hviezdy. MIB je niekde medzi tým. Nechápem, prečo sa tvorcovia nemohli viac odviazať. To by bolo na väčšinové publikum príliš, ak by bol film viacej vtipný? Nedošlo by dostatok divákov? Nie je to na hlavu? ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zostanutého, zoschnutého Tommyho Lee Jonesa moc nemusím a šviháckeho namachrovaného černocha Williho Smitha to už vôbec nie, ale v tomto filme mi nevadí ani jeden z nich. Práveže naopak. Tu im to jednoducho, prirodzene spolu výborne ladí, skvele sa navzájom dopĺňajú. V tejto zábavnej akčnej sci-fi popkornovej polohe sú perfektní. Sú to proste tí najlepší "Muži v čiernom" a len ťažko si viem predstaviť v úlohách supertajných agentov "K" a "J" niekoho iného. Rád sa občas vraciam ku tomuto titulu. Ešte stále ma to dokáže pobaviť. **** ()

Galerie (98)

Zajímavosti (50)

  • Při natáčení se spotřebovalo téměř 100 litrů modrého slizu. (NiaWolf)
  • V konspiračních teoriích o UFO se často objevuje termín "Muži v černém", který pod zkratkou M.I.B. označuje muže v černých oblecích, jež se prohlašují za vládní agenty a snaží se výhrůžkami nebo zastrašováním přimět svědky k mlčení. (ClintEastwood)
  • V jednej scéne, pri jazde autom, je okno na strane spolujazdca J (Will Smith) v rôznych záberoch raz otvorené a raz zatvorené. (Kub_ees)

Související novinky

Zemřel herec Rip Torn

Zemřel herec Rip Torn

10.07.2019

Ve věku 88 let zemřel herec Rip Torn, známý například z HBO pořadu The Larry Sanders Show, původních Mužů v černém, nebo Broadwaye. Torn byl za svou roli drsného producenta Garryho Shandlinga… (více)

Jump Street se má vrátit hned dvakrát

Jump Street se má vrátit hned dvakrát

02.12.2016

První filmový Jump Street stál 42 milionů dolarů a vydělal 201 milionů. Dvojka pak vyšla na rovných 50 a utržila 331, což je jasný důkaz, že studio Sony narazilo zlatou žílu. Jak ale možná víte,… (více)

Jump Street vs. Muži v černém

Jump Street vs. Muži v černém

06.03.2016

Když se na konci roku 2014 začalo mluvit o crossoveru Jump Streetu a Mužů v černém, všichni to brali jako podivný vtip. Záhy se ale ukázalo, že je tenhle koncept reálně ve hře, protože by jím studio… (více)

V Sony chystají nové Muže v černém

V Sony chystají nové Muže v černém

25.09.2015

První Muži v černém byli blesk z čistého nebe, dvojka ale takový úspěch nezaznamenala. Na trojku se tudíž čekalo 10 let, a když v roce 2012 konečně dorazila, byl to docela zázračný hit. Studio Sony… (více)

Reklama

Reklama