Reklama

Reklama

Životní příběh vládce Amazonu

  • USA Bezos (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film na základě skutečného příběhu Jeffa Bezose, jednoho z nejbohatších mužů světa. Zaznamenává pracovní začátky skromného, trochu neohrabaného podnikatele a jeho misi k uskutečnění elektronického obchodování. Bezos vytvořil Amazon, největší světovou společnost internetového obchodu a stal se jedním z nejmajetnějších lidí na světě. Od roku 2017 až do 28. srpna 2020 byl nejbohatším člověkem planety s majetkem 200 miliard dolarů. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

Fakof 

všechny recenze uživatele

Bezos je film, ktorý človeka moc nezaujme. Ide o dosť suchý film, ktorý ťahajú dopredu ako tak fajn herecké výkony a túžba po doteraz nepoznanom „aspoň teda pre mňa“ príbehu o začiatkoch Jeffa Bezosa. Tvorcovia spracovali iba začiatky jeho podnikania a na záver nás informovali o tom, aký je Jeff bohatý, film by mal určite obsahovať aj to ako jeho impérium vyzerá dnes a tiež, čo všetko zlé i dobré Jeff spravil aby Amazon posunul tam kde je teraz. Oproti filmu o Stevovi Jobsovi alebo seriáli The Playlist o zakladateľovi Spotify je Bezos absolútny odpad, no každý kto má rád príbehy o úspešných ľuďoch by mal tento film určite vidieť, aj keď ide o dosť premárnený potenciál. ()

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl, že tento film jde na Joj Cinema tak jsem se těšil. Ale dostal jsem hodinu a půl nudy. Nejlepším na celém filmu byl Kevin Sorbo, kterému stačilo tu odříkat text, neměl tady moc co hrát. Celkově herecké výkony ok, ale celé to bylo napsané a natočené dost nudně,takže většinu času byly zavření v garáži a dumali. Což každého diváka, ale musí přestat bavit. Byly tam zajímavé momenty,  na tu dobu zajímavé nápady a bylo fajn vidět, že i přesto, že je všichni odrazovali, tak dokázali udělat jednu z nejvydělečnějších firem na světě.Ale celkově jak to bylo natočené bylo pro mě za 45% ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Bezos si precte clanek o exponencialnim rustu internetu, jde zpatky do prace a dalsi den dokaze to same. Ve filmu neni nic zajimaveho,  je  bez zivota. Prectete si radsi Wikipedii, nebo se zeptejte nekoho proc je Bezos znamy, ze si moc neceni svych zamestnancu. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Jako Jeff Bezos měl geniální nápad, a ne jeden, ale hned několik... Ale film nic moc, koukat se na to dá, ale opět narážíme na stejný problém - je to stejné jako spousta dalších životopisů o americkém snu, kdy kousek ze svého bohatství 200 000 000 000 dolarů věnoval na vznik filmu, mohly na něj chodit davy, a škoda...40% ()

Galerie (2)

Zajímavosti (9)

  • Počítače Jeffa Bezose (Armando Gutierrez) jsou vybaveny portem FireWire 400, který byl standardizován v počítačích mimo společnost Apple v roce 1995. Děj se odehrává v roce 1994, před založením společnosti Amazon. (Johnny.ARN)
  • Shel Kaphan (Nick Friedman) přestal pracovat ve společnosti Amazon až v roce 1999. Do té doby začínal jako viceprezident pro výzkum a vývoj a později se stal technickým ředitelem. (Johnny.ARN)
  • Rodiče Jeffa Bezose (Armando Gutierrez), Jacie a Mike, investovali do společnosti, která se stala Amazonem, až v roce 1995. Ve filmu mu dali své životní úspory ještě před založením společnosti. Ve skutečném životě také dali 100 000 amerických dolarů. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama