Reklama

Reklama

Papežův vymítač

  • USA The Pope's Exorcist (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film Papežův vymítač, který je inspirován skutečnými zápisky otce Gabriela Amortha, hlavního vatikánského exorcisty (Russell Crowe), sleduje Amortha, který se snaží vyšetřit děsivou posedlost mladého chlapce. Nakonec však odhalí po staletí staré spiknutí, které se Vatikán zoufale snažil utajit. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (380)

Marze 

všechny recenze uživatele

Standartni vymýtací horor a historické drama s absurdní zápletkou vyzdobený krví. Odehrává se v 15. století. Film je nezapamatovatelný přestože Russell Crowe odvedl perfektní práci v hlavní roli vatikánského exorcisty. Bude hlavní host na letošním Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech, kde se na jeho počest bude promítat jiný starší film. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Po nevyváženém Samaritánovi se Averymu podařilo opět najít správný balanc mezi totálním uvědomělým brakem a kvalitně vystavěným filmem, jako u Overlorda. Velmi šikovná režie spolu s výkonem a postavou Russella Crowea tvoří velmi zábavný film na sledování. Člověk si užívá hlavně přítomnost a osobnost otce Gabriela a jaký vztah si vybuduje s méně zkušeným knězem. Film naťukává i zajímavé témata, ale vlastně žadné nedotáhne, což je škoda a brání mi to v tom, jít s hodnocením výš. Ovšem pořád bych rád viděl pokračování. Pokud máte jako já rádi kombinace náboženství a historických událostí s fantasy, tohle vás potěší. Jako zábavná atmosférická jednohubka na večer je to ideální, ale horor v tom nehledejte. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Na moje počudovanie to nebolo tak zle, ako som čakal. Práve naopak. Dokonca mi ani samotný exorcizmus nevyvolal úsmev na tvári. Hoci dejová linka okolo bol len samý blábol, ale zase aspoň nič prehnané. Dokonca by tam bol aj potenciál na nekonečný seriál. Na slabší nadpriemer to stačí. 70/100 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Rýchlo som pochopil, že film s realitou nebude mať nič spoločné, teda nie realitou ako takou, ale že ten príbeh Amortha bude značne skreslený a prerobený pre potreby filmu. Hovoria o tom vlastne všetci, ktorí s ním robili. To mi ale nevadilo a dve tretiny som sa bavil veľmi dobre, vo výsledku som ale čakal niečo viac. Na konci mohol prísť nejaký obrat, zvrat, posadnutie démonom u nejakej nečakanej postavy, proste niečo, čo by prekvapilo. A mohlo to veru byť aj strašidelnejšie. Dvojku si ale určite rád pozriem, ohlásená bola už necelé dva týždne po premiére. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vlastne jsem to cekal daleko horsi, ale Avery tyhle becka docela umi. Film samozrejme tahne charismatickej Crowe, bez nej by to byl jen dalsi tuctovej vymitaci film. Jinak je to klasickej pribeh o vymitani, s klasickejma hororovejma scenama, tvurci se snazi naroubovat jeste nejaky jakoze spiknuti a fakt se jim to nedari, navic to vysumi tak nejak do ztracena. Ale jinak pohoda, dej svizne odsejpa, starej barak s katakombama je idealni misto, triky v pohode, par scen slusne napinavejch, par slusne nechutnejch a konec v pohode vygradovanej, takze jsem se vlastne vcelku bavil. Lepsi 3*. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (22)

  • Skutočný Amorth pre The Sunday Telegraph v roku 2000 povedal: „Každý deň sa rozprávam s diablom. Rozprávam sa s ním po latinsky. Odpovedá po taliansky. Zápasím s ním deň čo deň, 14 rokov." (Arsenal83)
  • Na speciálních efektech se podílelo pražské trikové studio UPP. (Amras)
  • Démon nemôže zobrať podobu božskej bytosti (Krišnu, Budhu, Ježiša atď.). (TOPmoovie)

Související novinky

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

05.05.2023

Na nadcházející 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech dorazí jedna z nejvýraznějších tváří současného světového filmu, novozélandský herec Russell Crowe. Sám tuto informaci… (více)

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

28.06.2022

Novozélandský herec Russell Crowe se v poslední době v tvoření jen tak nezastavuje. Zatímco už za pár dnů ho diváci budou mít šanci vidět ve vedlejší roli boha Dia ve značně očekávané nejnovější… (více)

Reklama

Reklama