Reklama

Reklama

Noc hrůzných mrtvol

  • Česko Hrbáč z márnice (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrbáč Gotho (Paul Naschy) je zamilovaný do chorej dievčiny, ktorá po krátkom čase zomiera. Gotho sa s touto udalosťou nechce zmieriť, a tak jej telo unesie z márnice a s pomocou šialeného vedca sa ju pokúsi oživiť. Aby sa to podarilo, Gotho musí tohto vedca zásobiť čerstvými mŕtvolami. Sľub sa pomaly stáva skutočnosťou, avšak už to nie je to pekné dievča, ale monštrum.
Film čerpá inšpiráciu z viacerých zdrojov, napríklad z Frankensteina alebo Zvonára u Matky Božej. (Astaroth12)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

hladass 

všechny recenze uživatele

Skvělý eurohoror s výborným Paulem Naschym v roli nešťastného hrbáče... Příběh je docela jednoduchý... Hrbáč je zamilovaný do nemocné dívky, která zemře a šílený doktor mu slíbí, že ji dokáže oživit, pokud mu bude hrbáč pomáhat při stvoření umělého života a tak mu nezbývá, než doktora zásobovat čerstými mrtvolami... El Jorobado de la Morgue je tragická love story říznutá gotickým hororem s hutnou atmosférou, krásnými herečkami, na tu dobu hodně slušnými gore scénami, výbornou (nevím proč, ale hodně mi připomínala pohřební) hudbou a perfektním Paulem Naschym v roli hrbáče... Myslím, že každý fanoušek gotiky nebo Paula Naschyho určitě neprohloupí, když si tenhle výborný kus pustí... A ostatní taky ne... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Moderní" parafráze kombinující Zvoníka od Matky boží s Frankensteinem s nemalou lovecraftovskou atmosférou. Hezké ženy, hodně dobrý Paul Naschy, zajímavě se vyvíjející příběh, slušné gore scény. A jedna zajímavá zvláštnost v podobě hořících krys, na tak věrohodné ztvárnění počítám počátkem sedmdesátek ještě digitální triky neměly úroveň. Takže jste-li striktní trávožrouti, tenhle film si dejte na black list. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Výborný horror, při jehož sledování se vám vybaví - Zvoník u Matky Boží, Kráska a zvíře, Psycho, Fantom opery, Frankenstein, Re-Animátor a jako třešnička navrch fiktivní dílo H.P.Lovecrafta Necronomicon. Nešťastná láska hrbáče k umírající krásce připomene z výše jmenovaného nejvíce Zvoníka, pak už se příběh nese ve šlépějích Frankensteina a Re-Animátora. Touha stvořit nový život či oživit mrtvého je prastará. Zde okořeněno o několik prima gore scén - řezání údů, sekání a řezání hlav či vyhřezlá střeva. K tomu navíc kratochvilné dovádění pacientek, které se ve volné chvilce věnují s/m...tedy výprasku řemenem. Tvůrci nandali do filmu kdeco, a tak v labyrintu podzemních chodeb jakoby vypadlých z gotických horrorů nalezneme nejen železnou pannu, ale i kyselinovou lázeň pro věčný odpočinek. Nejrozkošnější ze všeho pak byly hořící krysy divoce skákající a jak na raketový pohon se rychle míhající v podzemní kobce. Co by na to asi řekli ochránci zvířat? Nu, spokojeni by nebyli... ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Spoľahlivý gotický zápach krýpt, zvetraných chodieb a zahmlených cintorínov, so slušným "gore" v defektnom deji(hlavne ak vezmem v úvahu názov filmu) o šialenom doktorkovi a pridementnelou "romantickou zápletkou" navrch. Dobre stráviteľný horor so vcelku poctivou atmosférou, ktorý by som ale určite nedával do výraznejšieho stredu pozornosti. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci klasický horror s perfektným a zapáleným výkonom veterána Paula Naschyho. Tragická love story v pozadí je naozaj dojímavá, film je natočený s citom a atmosférou, lokácie sú taktiež nádherné. Rovnako ako herečky, poteší najmä krásna María Elena Arpón, inak napríklad nezabudnuteľná Virginia White z prvého dielu mojej obľúbenej série Blind Dead. Gore je na svoju dobu naozaj parádne, i keď sa ním nemrhá a slúži predovšetkým príbehu. Naschyho hrbáč vzbudzuje najmä súcit, ale i strach zároveň, toto sa mu myslím veľmi podarilo, no a love story je tu pekne vyvážená s klasickým gotickým horrorom, v závere i so štipkou Lovecrafta, a už spomínanými skvelými gore scénami. Ak máte radi klasické, priekopnické eurohorrorové kúsky, tento film by ste nemali minúť. Osobne som si ho, z filmov s Paulom Naschym, s ktorými som mal tú česť, zaradil hneď po môj stále najobľúbenejší Panic Beats (1983). ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Nejdiskutovanější je scéna filmu, kdy byl Naschy napaden skutečnými krysami. Musel být naočkován proti možné vzteklině. Na desce také ležela skutečná herečka, Maria Elena Arpon, když po ní hlodavci lezli a vše okolo okusovali. Některé krysy byly před kamerou upáleny zaživa. (hladass)

Reklama

Reklama