Reklama

Reklama

Obsahy(1)

57 let po tvrdé zkoušce s mimozemským tvorem je Ellen Ripleyová v hyperspánku zachráněna dálkovým záchranným týmem. Dojde dokonce k vyšetřování, při kterém ji chtějí obvinit ze zničení tvora, o kterého vysoce postavení vojenští pohlaváři stáli. Nakonec je osvobozena, je jí ale nabídnuta účast na jiné výpravě: na planetě, odkud vetřelec pocházel, mezitím vznikla kolonie s lidskými obyvateli. Ti se nyní odmlčeli a chystá se mise složená z vojáků námořní pěchoty, kteří mají na planetu sestoupit a vyšetřit, co se tam stalo. Ripleyová se svými znalostmi nebezpečného tvora by se v ní uplatnila. Ta se rozhodne takto skončit s nočními můrami a nepříjemnými vzpomínkami na monstrum – vetřelce a s nabídkou souhlasí. Znovu se tedy ocitá na nehostinné planetě, kde nacházejí kolonii opuštěnou. Jediný, koho najdou, je malá vystrašená holčička. Brzy zjistí, že všichni obyvatelé se stali oběťmi vetřelce – ne však jednoho. Vetřelci se poněkud rozmnožili a planeta je jimi zcela obsazena… (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 573)

monolog 

všechny recenze uživatele

To jste věděli, jak je ve filmu ten vtip o ilegálním vetřelci (anglicky je to vlastně ilegální přistěhovalec), tak to je podle pravdy? Představitelka Vasquezové totiž přišla na konkurz na podpatcích, s dlouhým hárem a v červených sexy šatech, protože si myslela, že je to něco o ilegálních přistěhovalcích z Mexika. A i přesto tu roli dostala. Vetřelci jsou výtečnou melanží SF, napětí a akce, to všechno podpořeno sympatickými herci a dobrými výkony. Nejvíc mě asi dostalo, že tvůrci měli celkem šest vetřelčích převleků, i když to díky střihu vypadá, jako by jich byly stovky. Film je to výtečnej, miloval jsem ho jako dítě a miluju ho i teď. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Prý čistě akční film! Pch. Když se Ripleyová zeptá: "Nějaké zprávy o mojí dceři?", tak můj slzný aparát vyhlásí červený poplach a začne produkovat slzy jako o život. Lance je zlatíčko. Kdo by byl řekl, že ho budu milovat víc než Biehna. A rozhodně bych si někdy měla vyšetřit čas a napsat mnohem rozsáhlejší obdivný komentář. ♥♥♥ ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jak mi byli nafoukaní mariňáci, co se pořád naváželi do mého miláčka Ripleyové, nejdřív protivní, pak jsem si jejich charaktery, dokonce i ty vyděšené a zbabělé, zamilovala - od Vasquezové (a jejího "konečného" řešení), přes Hudsona ("jestli jste nesledovali poslední Události, dostali jsme pěkně na prdel") až po Bishopa i holčičku, která přežila i když "neměla žádné zbraně a žádný výcvik". Jiné než Vetřelec, ale opět (a opět a opět) slastně napínavé a naprosto perfektní. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Možná právě tady vzniklo to rčení, že dobrý sequel musí nabídnout všeho víc, než originál. Vetřelci Jamese Camerona jsou naprosto masakrální, atmosferický, úzkostný, hororový, akční nářez, který skutečně dokáže první díl překonat snad ve všech ohledech. Je to opravdu ten typ pokračování, který důstojně kráčí ve šlépějích svého předchůdce a přesto dokáže expandovat do šířky i délky. Místy jsem si říkal, že jde snad až o rodinný, byť tedy ryze dospělácký velkofilm, který skvěle funguje i po 35 letech. Doslova jsem z něj měl špatné spaní... 9/10 ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

James Cameron opět nezklamal. Vetřelci se mi líbili o mnohem více než Scottova prvotina. Je zde více akce, všemožných nářezů, hláškování a celkově má film mnohem větší spád a dynamičnost. Sigourney opět válí a v tomto pokračování je na její postavu kladen mnohem větší důraz, což jsem uvítala s nadšením. Skupina elitních vojáků nezůstává pozadu a může se pochlubit esy v podobě Lance Henriksena, Michaela Biehna či naprostou "Badass Girl" Vasquez v podání Jenette Goldstein. Tu Cameron poté ještě obsadil i do Terminátora 2 či Titanicu. Postava Vetřelce se mi nikdy nelíbila, přišla mi odporná, slintající a celkově strašně protivná, stejně jako jeho vývoj v útrobách:) Ale s tímto dílem si tyto kreatury již získaly mé sympatie:) Geniální scéna setkání Ripleyové s vetřelčí královnou. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (195)

  • Jedno z vetřelčích vajec je nyní vystaveno v Smithsonian Institute ve Washingtonu. (Don_Salieri)
  • Na konci filmu je vedle Bishopa (Lance Henriksen) vidět standardní fyziologický roztok používaný běžně ve zdravotnictví na ředění krve. Tento měl dobu expirace rok po natáčení filmu, konkrétně 07/87. (Pyron)
  • Speciální edice filmu obsahuje původně vystřiženou několikaminutovou scénu, kde vojín Hudson (Bill Paxton) instaluje a použije 4 robotické kulomety UA-571-C (Automated Sentry Guns; Robot Sentry) k zastavení vetřelců lezoucích přístupovými tunely do věže hlavního komplexu, kde se posádka opevnila. (8mm)

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Avataří sága bude mít 5 dílů

Avataří sága bude mít 5 dílů

14.04.2016

Pamatujete si, jak se v roce 2012 vyklubaly ze dvou sequelů Avatara tři? James Cameron tehdy zvednul nejedno divácké obočí, no a teď se mu to povedlo znovu. Jeho vystoupení na CinemaConu totiž… (více)

O čem měl být pátý Vetřelec?

O čem měl být pátý Vetřelec?

30.11.2015

U 20th Century Fox nedávno zrušili dva velké filmy. Nejdřív se škrtly plány na Fantastickou čtyřku 2, protože jednička bolestivě neuspěla, a záhy jsme přišli o pátého Vetřelce. Ten je údajně jen… (více)

Reklama

Reklama