Reklama

Reklama

Na prahu ráje

  • USA The Edge of Paradise

Obsahy(1)

Howard Taylor, bratr známé herečky Elizabeth Taylorové, na jaře roku 1969 vykoupil z vězení čtrnáct mužů, žen a dětí odsouzených za to, že překročili dovolenou dobu kempování. Pozval je na svůj pozemek na havajském ostrově Kauai, kde jim poskytl prostor k bydlení. Následovala vlna – přijíždělo stále více a více hippies, surfařů a vietnamských veteránů, kteří vytvořili tábor, kde se holdovalo marihuaně a kde byl oděv pouze právem, ale ne povinností, a kde neexistovala demokracie - komunita podléhala jasným zákonům přírody. Brzo vznikla řada domů na stromě a v nich dlouhodobě přežívala stovka lidí. Bláznivě vyhlížející skupina v pestrých šatech a s dlouhými vlasy budila od samého počátku pozornost obyvatel ostrova, až se v roce 1977 místní rozhodli, že je čas, aby ostrov opustila... (Dafilms.cz)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument je plný pěkných historek. Dálková plavkyně, pěstování marihuany na prodej, rvačky s místními, kteří komunitu neměli rádi, narukování do války ve Vietnamu. Spojené státy byly založeny na násilí a je to brutální společnost, takže konec mě nepřekvapil. Moje zkusenost je, ze hippies a soucasni takovi podobni maji nejvyraznejsi vlastnost, ze jsou dost lini.Nejen na praci, ale i aktivity ve volnem case. Vsadim se, ze lide z teto komunity za celych osm let fungovani nikdy nebyli vice jak deset kilometru od Kuaie. O teto jejich vlastnosti mluvil uz Milos Forman. Ani v dokumentu moc kras zdejsi krajiny neuvidite. ()

iz67 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavý to zažít. Haloun k tomu napsal článek; má to dost podobně. https://www.bubinekrevolveru.cz/svrab-filcky-v-raji ()

Reklama

Reklama