Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zvláštní agent Harry Tasker (Arnold Schwarzenegger) vede dvojí život. Plynule mluví šesti jazyky, je dobře vycvičen pro kontrašpionáž a pracuje jako mezinárodní špión pro vládní organizaci nejvyššího utajení, ale jeho žena Helen (Jamie Lee Curtis) už patnáct let věří tomu, že má za muže obyčejného nudného obchodníka s počítači. Harry má všechny schopnosti, prostředky a odvahu chránit svoji zemi... jen jestli dokáže ochránit také svoje manželství? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (840)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Claude Zidi, Simon Michaël, Didier Kaminka .. Sice vlažnější než okolní snímky ve filmotéce James Cameron, přesto další výborný počin a především velmi odlehčená akční komedie. Tvůrce temných, vážných a realistických snímku si zřejmě potřeboval oddechnout a tak se vrhnul na propracovaný scénář o dvojím agentovi od francouzského tria Zidi - Michaël - Kaminka a stvořil snímek plný nadupané, výbušné akce s lehce parodickým humorem svěží nadsázkou. Skvělé obsazení díky němuž se Arnold Schwarzenegger ukázal jako všestranný herec už jen podtrhuje výborný, mistrně zrežírovaný, zážitek. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $115miliónovTržby USA $146,282,411Tržby Celosvetovo $378,882,411"Strhujúca akčná špiónska jazda, plná odľahčenej zábavy!" __DOKONALÉ__ James Cameron je proste iná liga, čoho sa chytí premieňa v zlato! /100%/ ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně hodně dobrej akční film, který místama vyložen i jako ucházející komedie. Akce je tu dost, je perfektní, hlavně na konci, kdy je i pronásledování stíhačkou. Příběh je hodně dobrý, akorát délka 141 min je trochu moc. Zásadní chyba to není, ale některé scény josu zbytečné, hlavně prvních 45 min se lehce vleče, ale nuda to neneí. Hodnotím 87% = **** ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

James Cameron mnohokrát dokázal, že patrí medzi režisérsku špičku. Myslím, že mu žáner akčnej komédie sedí. Od začiatku až do konca je snímka preplnená výbornými miestnymi vtipmi a dychberúcou akciou. Vizuálne efekty sú na rok 1994 veľmi pekné a nepriehľadné, čo dodáva filmu kvalitu vizuálnej stránky. Popri Arnoldovi sa blysne Jamie Lee Curtisová v úlohe jeho manželky. Striptíz nezabudnuteľný. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

1* za výborně přestřelené pojetí, 1* za Arnolda S., který už v životě dokázal, že není žádný pitomec, a tady se docela slušně předvedl jako herec, 1* za JL Curtis, 1* za Billa Paxtona, 1* za Toma Arnolda, 1* za dostihy, 1* za romantické světlo u polibku na pláži.... no safra, těch hvězdiček už je nějak moc... chtěl jsem dát asi jen 4, ale nějak to nejde :-) ()

Galerie (97)

Zajímavosti (55)

  • Premiéra filmu byla o několik týdnů odložena, protože Jamesi Cameronovi trvalo jeho dokončování o něco déle, než původně předpokládal. Tehdy k tomu řekl: "Jediný člověk, který na mě může vykonávat skutečný nátlak, jsem já sám. A po Terminátorovi 2 už bylo nemožné požadovat ode mně ještě větší výkon. Tehdy jsem pracovali podle téhož časového plánu jako teď u Pravdivých lží: přes půl roku soustředěného natáčení, současně s tím počítačový střih a výroba efektů a nakonec několik týdnů na dokončovací práce. Ovšem tentokrát jsme nemohli tak přesně dodržet natáčecí plán, protože například jedna z našich největších scén v Los Angeles byla zničena zemětřesením anebo proto, že jsme museli častěji, než jsme původně předpokládali, létat s celým štábem na Miami, abychom využili pěkného počasí. Vyšší moc. Ale raději posunu datum premiéry, než abych přistoupil na kompromisy v kvalitě dokončovacích prací." (NIRO)
  • Režisér James Cameron vzpomínal: "Po Terminátorovi 2 jsem chtěl natočit malý film o muži s rozdvojenou osobností 'The Crowded Room', ovšem kvůli nesmyslným právním problémům jsem se ho musel vzdát. Když pak ke mně přišel Arnold s myšlenkou Pravdivých lží, neměl jsem právě co dělat a on mě bez větší námahy přesvědčil." (NIRO)
  • Úvodní scéna odkazuje na začátek bondovky Goldfinger (1964). Harry (Arnold Schwarzenegger) se podobně jako agent 007 (Sean Connery) ve zmíněném filmu vynoří na břehu v potápěčském obleku a instaluje bombu. Následně sundá neopren, pod kterým má smoking, a po chvíli na oslavě dojde k odpálení bomby. (VideoBoss)

Související novinky

Pravdivé lži míří na Disney+

Pravdivé lži míří na Disney+

21.05.2019

Poměrně překvapivá zpráva přichází od serveru Collider. Producent, režisér a scenárista McG (Tohle je válka!, The Babysitter) plánuje televizní verzi Pravdivých lží pro streamovací službu... Disney+?… (více)

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Klep roku: Schwarzenegger padouchem v Avatar 2

Klep roku: Schwarzenegger padouchem v Avatar 2

18.09.2013

Užijte si tuto představu, dokud ji James Cameron nebo někdo z 20th Century Fox nevyvrátí. Filmový web Latino Review ale tvrdí, že má informaci z „top level" zdroje. Stručně a jasně: Arnold… (více)

Pravdivé lži jako seriál

Pravdivé lži jako seriál

14.09.2010

James Cameron dlouho mluvil o pokračování svého nejlepšího (slyším ze zadní řady nějaké námitky? ;-)) filmu. O dvojku se zajímali i Arnold Schwarzenegger a Jamie Lee Curtis, představitelé manželů… (více)

Reklama

Reklama