Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve westernové komedii z amerického pohraničí září Dean Martin jako skvělý pistolník a sukničkář v jedné osobě. Jižanská kráska Phoebe (Rosemary Forsyth) je zasnoubená z temperamentním Donem Andreou (Alain Delon). Jejich svatební obřad ale nečekaně přeruší vpád Phoebina bývalého nápadníka, kterého Andrea nešťastnou náhodou zabije. Ženich se rozhodne uprchnout před zákonem do Texasu a počkat tam na svoji milou. Na hranicích se přidá k Samovi Hollisovi (Martin) a jeho indiánskému průvodci (Joey Bishop). Společně pak mají za úkol dopravit zásilku zbraní přes nebezpečné komančské území. Cestu této nesourodé trojice provázejí šarvátky s Indiány a osadníky, a v podstatě s kýmkoliv, kdo jim zkříží cestu. Účty si ale vyřizují i sami mezi sebou. Film je smrští gagů, vtipných hlášek a groteskního humoru. A když pak dorazí Phoebe a pozná Sama a Don Andrea podlehne půvabům zachráněné indiánské dívky, stane se Texas svědkem bezkonkurenčně nejpotrhlejšího souboje opačných pohlaví. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komedie s průměrným scénářem, ale skvělými hereckými výkony a stylovou režií. Samozřejmě můžeme filmu vyčítat to, že má scénář jako každý ostatní, a nesnaží se být nějak originální, ale na druhou stranu jsem měl po filmu velmi pozitivní náladu, a nemám tedy důvod hodnotit jinak. Čistých 80%, nic víc a nic míň... ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem netušila, do čeho jdu a v podstatě neměla žádná očekávání, o to větší bylo moje překvapení.. Jedná se o velice zdařilou parodii na všemožná westernová klišé, z nichž si tvůrci nepokrytě utahují.. Bavila jsem se skvěle, Alain Delon mladý a krásný, Dean Martin ohromný sympaťák a Rosemary Forsythová jim báječně sekundovala, u mě spokojenost.. ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele

Byl jsem na rozpacích, jestli věnovat čas žánru westernové komedie (možná dokonce lehká parodie), notabene s Delonem, ale nakonec jsem byl příjemně překvapen. Martin s Delonem předvedli slušnou "buddy dvojku", celá zábava ovšem nestojí jen na nich, scénárista napsal zábavné dialogy téměř pro každého, kdo se ve filmu mihne, takže děj sází jednu vtipnou repliku za druhou. Kde jinde uvidíte skvěle hláškujícího indiána, který, stříleje na nepřátelský kmen, procedi " Mrtvý indián, dobrý indián"?" ()

Shorty_ 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádnej fanda westernu ani Delona , ale tohle je podle mě nejlepší western a zároveň nejlepší Delonův film, kde mě osobně naprosto dokázal ze je to Pan herec... Něco tak vtipného se jen tak nevidí , nechápu proč je na csfd tento film víceméně "neobjeven" :( Z tohoto filmu mam téměř více oblíbených hlášek a postav než ve většině ostatních. Kdo se chce pořádně zasmát a pobavit tak vřele doporučuji !!! Edit - 25.12.09 ... Zakoupil jsem film na DVD ihned po jeho nynějším vydání, a mrzí mě že neponechali původní povedený dabing bývalé TV Premiéra. Dvojici hlavních představitelů sice dabují opět stejní dabéři. Bohužel překlad je o něco jiný a ostatní mnou zcela zažité postavy a jejich nově zvolené hlasy mi moc nesedí. Narážím teď zejména na Kronka. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Když máte takovej smysl pro humor, Výsosti, tak si určitě vymyslíte něco srandovního na svůj náhrobek." ----- Lehkomyslná hříčka, která si Divoký západ přizpůsobuje k obrazu svému, aby dostála svému poslání - pobavit zpravidla nevděčného, civilizací zhýčkaného diváka. Částečně doplácí na určitou ledabylost či nedotaženost některých bezesporu originálně pojatých scének, takže ve finále působí maličko utahaným dojmem, nicméně i tak spolehlivě vybočuje z šedého průměru ... 3,5* ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama