Reklama

Reklama

Atlantida: Tajemná říše

  • USA Atlantis: The Lost Empire (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před mnoha tisíci lety představovala Atlantida vyspělou civilizaci na vrcholu rozkvětu. Když se však král snažil využít síly říše k ovládnutí světa, došlo k obrovské katastrofě a Altantida nenávratně zmizela V roce 1914 sní kartograf a lingvista Milo Thatch v kotelně muzea svůj sen o objevení Atlantidy. Pokusy o její nalezení učinil kdysi jeho dědeček. Ten odhalil tajemství deníku, který popisuje cestu do Atlantidy. Když se Milo opět pokouší přesvědčit nabubřelou komisi o vypravení expedice, je s posměchem vyhozen z muzea. V tom se objevuje výstřední miliardář Preston Whitmore, dávný přítel Milova dědečka, který se rozhodne završit sen Tadeáše Thatche. Vyhledá jeho vnuka, odevzdá mu onu záhadnou knihu a dokonce financuje výpravu za nalezením Atlantidy. Cesta postupuje velmi nadějně, protože Milo jako jediný umí rozluštit dávnou řeč Atlantiďanů. Ovšem postupně se začíná ukazovat, že podivná posádka pod velením kapitána Rourka, není vedena jen vědeckými zájmy. Po střetnutí s mořskou obludou a řadě dalších podmořských dobrodružství se skupina skutečně dostává do Atlantidy. To, co zde naleznou, je však více než překvapivé. Atlantida žije! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

Luksa 

všechny recenze uživatele

Nedosahuje kvalit perel jako například Lví král či Aladin, z pozdně ručně animovaných disneyovek mám Atlantidu ale nejraději - zajímavý příběh, super hudba a svižné tempo, které je možná svižné až moc (hlavně v první polovině). Chtělo by to trochu rozvinout příběh a prodloužit stopáž, více si pohrát s charaktery a vyhodit některé vtípky a potom by to bylo za pět (hvězdiček). ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pre mňa podobne ako Lilo a Stitch a Planéta pokladov, vrchol Disneyho po princeznovskej tvorby. Trojica týchto filmov sa vyznačuje dospelejším príbehom, silnejšími akčnejšími scénami a postavičkami, ktoré si v canóne Disney možno nevybudovali také renomé ako iné, ale rozhodne sú zapamätateľnejšie. Howardova hudba má správne epický podtón a celá Atlantída vyzerá vizuálne uhrančivo. Príbeh o dobe, kedy expedície boli na dennom poriadku a kedy pri nich nebolo vždy isté, čo človek objaví v sebe nesie presne tie veci, ktoré som ako decko žral, keď som čítal nejakú knihu Julesa Verna. Takéto veci môžem. Iná animácia, iný humor a iný typ hrdinu. Pre mňa fungujúce aj po rokoch. ()

Reklama

Kozy9 

všechny recenze uživatele

Úprimne nechápem ako môže tak bezchybná rozprávka zožať také nízke hodnotenia. Jeden z prvých Disneyho 2D/3D hybridov, dokonalá vizuálna žranica, nezabudnuteľné dialógy a úžasne opísané charaktery postáv, množstvo nezabudnuteľných vtipov. Viem, že téma Atlantídy nepredstavuje nič prevratne nové pod slnkom ale jej realizácia a transformácia do kvalitnej rozprávky je prevedená bezchybne. Odvolávať sa na to, že je to kópia je totálny nonsens, tak isto ako kritizovať prvky, ktoré pôsobili viac dospelo. Ľudia by mali hodnotiť filmy podla toho ako na nich zapôsobia, a nezačať ich pozerať už vopred ovplyvnený. Inak by sa nestalo to, že sa takéto dielo dostane k modrým hodnoteniam. 95% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Newton Howard: 1. Where the Dream Takes You - Mya [4:00] ,2. The Submarine [3:20] ,3, Milo's Turned Down [1:48] ,4. Atlantis is Waiting [2:41] ,5. The Leviathan [3:25] ,6. Bedding Down [2:33] ,7. The Journey [3:22] ,8. Fireflies [2:11] ,9. Milo Meets Kida [1:46] ,10. The City of Atlantis [2:48] ,11. Milo and Kida's Questions [2:59] ,12. Touring the City [2:51] ,13. The Secret Swim [2:46] ,14. The Crystal Chamber [3:45] ,15. The King Dies/Going After Rourke [5:12] ,16. Just Do It [3:18] ,17. Kida Returns [3:10] ,18. Atlantis [2:01] ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Není to animák, který by byl nějak zásadně výjimečný svým příběhem nebo provedením, ale je to něco, co může diváka - dítě i dospělého - docela bavit. Je tu Atlantida, to je základ, nějaké tajemství, zloduši a dobří, které snadno rozeznáte, a hlavně něco krásného, mysteriózního, něco, co je spojené s alternativní historií Země. Škoda, že to je tak průhledné. Některé scény jsou ale vizuálně krásné. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (25)

  • Celý princíp a popis Atlantídy vo filme je akousi paradigmou k starovekej egyptskej civilizácii. (Greenpeacak)
  • Jim Varney, originální dabér Kuchty (v originále Cookie), zemřel ještě před dokončením filmu. Steven Barr, jeho náhrada, tedy musel část jeho dialogů dodabovat. (vojtaruzek)
  • Marc Okrand, človek zodpovedný za vývoj klingolštiny pre Star Trek (od r. 1966), bol pozvaný k tvorbe tejto snímky, aby vymyslel jazyk pre filmovú Atlantídu. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama