Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na tuto vydařenou komedii už se začínalo pomalu zapomínat, ale díky obrovské popularitě filmu Návrat do budoucnosti a Michaela J. Foxe byla opět uvedena do kin. Snímek zachycuje trápení Foxe coby knihomola z malého městečka - v basketu se mu nedaří a ani u holek nemá úspěch. Vše se ale změní, když objeví dědičné tajemství své rodiny: i on je vlkodlak. Jak začíná být stále chlupatější, jeho týmu se více daří a i dívky najednou jeví o jeho neobyčejný talent zájem. Jeho příběh však nespěje kupředu bez komplikací. Jeden z jeho nejlepších přátel, osoba veskrze úskočná, jej začíná zkoumat až příliš zblízka a dívka jeho snů se dostane do spárů tyranského, leč atraktivního basketbalisty, který je kapitánem týmu jeho hlavních soupeřů. A do toho všeho do něj zamiluje jiná jeho kamarádka. Tento snímek byl kasovním trhákem a o pár let později se dočkal také pokračování. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Michael J. Fox bol v osemdesiatých rokoch minulého storočia najlepším predstaviteľom teenagerských úloh. To ako zahral Martyho McFlya vo futuristickej sci-fi trilógii režiséra Roberta Zemeckisa "Návrat do budúcnosti" je čosi geniálne. O niečo podobné sa snažil, s menším úspechom, aj vo filme "Teen Wolf". Stvárnil úlohu amerického stredoškoláka, ktorý má niekoľko vážných, osobných problémov. Zmieta s ním puberta, prežíva prvé milostné vzplanutia a navyše sa mení na vlkodlaka. Dosť bláznivá old schoolová, horrorová komédia. M.J.Fox je "Školák vlkodlak". ** ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

M.J. Fox si tady střihl dalšího ze svých outsiderů, ale jinak tu nebylo prakticky nic, co by stálo za zmínku. Ačkoliv je vše postavené na přeměně na vlkodlaka, tak to je paradoxně to, co celý film sráží. Kor když masky jsou naprosto příšerné. Věřím, že v 80. letech bych byl nadšený, ale teď je to tak na 30%. ()

Reklama

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Nehrát toho vlka Lišák, tak ten film stojí za úplné hovno. Humor skoro žádný a na vlkodlačí film ani žádné vlkodlačí manýry. Absurdita tématu naprosto nevyužitá. Mohla to být pěkně ujetá prča, ale zůstala jen teenagerovská blbost z hnUSA. Film je plný debilního disca (prostě osmdesátky), ale scéna surfování na střeše auta za skvělé melodie Beach Boys - Surfin USA prostě nemá chybu a je tak asi tím nejzajímavějším na celém filmu. ()

dobbin 

všechny recenze uživatele

Nenadchne, neurazí. Michael J. Fox jako loser, který se mění ve vlkodlaka, díky čemuž vybočuje z šedivého průměru, ale zároveň si uvědomuje, že ztrácí staré přátele..bla bla bla. Docela průměrný film, který snese srovnání se Spidermanem a podobnými. Avšak sledovat to s dobytčím dabingem z počátku 90. let od Guild Home Video, to je zážitek:)) ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Nejako som to pretrpel až do záverečného basketbalového zápasu. A vtedy som si povedal, teraz má ten scenárista poslednú šancu, aby si zachránil prdel. Len nech preboha nenechá vyhrať tých mantákov, čo nevedia ani vystreliť, ani prihrať. Kvôli tomu, že im Michael predniesol hrozne otrepaný a trápny príhovor sa predsa nenaučia zázrakom hrať. Dobre, nech to miesto debaklu 80:0 skončí trebárs 60:25 a všetci budú spokojní. Ale nie... A ten záverečný megadramatický kôš, na zblití. Presne takto sa nemajú točiť športové filmy, takto sa nemajú točiť filmy o vlkodlakoch a takto sa nemajú točiť teenagerské komédie. Všetko zle. Jediná hviezda za Michaela. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (6)

  • Susan Ursitti (Boof) si o tři roky dříve zahrála v podobném snímku Posedlý (1982). Zatímco Školák vlkodlak je příběh outsidera, co získá zvláštní schopnosti a najednou ho mají všichni rádi, snímek Posedlý je příběh outsidera, co získá zvláštní schopnosti a najednou ho mají všichni rádi. Jediný výrazný rozdíl je v tom, že Barney Springboro (Scott Baio) se nemění ve vlkodlaka, ale ovládá telekinezi. (Lorge)

Reklama

Reklama