Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Kazuki Kurusu a Rei Suwa jsou nebezpečné duo nájemných zabijáků, kteří spolu z praktických důvodů bydlí v jednom bytě. Kazuki je přátelský, miluje hazard a ženy, zatímco Rei, který byl vychovávaný odmalička k zabíjení, je uzavřený a nejraději tráví své volno v pokoji hraním videoher. Během jedné mise, odehrávající se na Štědrý večer, se do plánů téhle dvojice zaplete malá dívenka Miri, která hledá v hotelu, kde je i cíl určený k likvidaci, svého otce, protože jí matka řekla, že zde bude. Miri se však dostane do situace, kdy jí jde o život a aby děvčátko spolupracovalo, tak jí Kazuko zalže, že je jejím otcem on. Mise se nakonec zdaří, ale když se ukáže, že skutečným otcem Miri byl mafián, kterého Rei právě zlikvidoval, tak se oba pánové dohodnou, že budou v již vyřčené lži pokračovat a o malou Miri se postarají. (Jeoffrey)

(více)

Videa (22)

Trailer 4

Recenze (5)

Katakimiku 

všechny recenze uživatele

Podle prvního dílu jsem sice měla strach, aby se to nesnažilo až moc napodobovat Spy x Family, ve finále se ale Buddy Daddies vydává jiným směrem, pořád je to v mnohém podobné již zmíněným špiónům, ale rozhodně s větší dávkou reálnosti a negativních emocí. Jasně, že Miri v žádném případě roztomilostí nesahá Anye ani po kotníky, ale to ani očividně nebylo v plánu. Opět, má být spíš realistickým zachycením malého dítěte, se kterým to není vždycky snadné, ale postupně si ji nejde neoblíbit. Jak ,,papa" Rei, tak i ,,papa" Kazuki se s nově vzniklými povinostmi vypořádávají uvěřitelným způsobem a malá Miri má postupně zásadní vliv na jejich chování, uvažovaní i důležitá rozhodnutí. Líbí se mi taky postupné rozebírání minulostí postav a jejich problémů a strachů. Můžete tak mít epizodu, ve které se hrdinové učí jak správně svojí novou dcerušku podpořit na sportovním dnu ve školce, načež díl následující se řeší vraždy, či nějaké trauma z minulosti hlavních hrdinů. Tyhle změny v tónu epizod, však zároveň nejsou nepřirozené a mají svoje důvody. A když se na seriál podíváme i z úplně jiné stránky, jako je hudba a animace, rozhodně taky musím chválit. Celé se to podle mě povedlo (když pomineme pomalejší rozjezd) téměř na jedničku a je taky zajímavé, že tvůrci neměli jako předlohu žádnou mangu nebo novelu a stejně celé anime uspokojivým způsobem zakončili a zachovali, i navzdory vážnějším tématům k závěru, počáteční příjemnou atmosféru až do konce.  8.4/10 ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Dva nájemní vrazi a mladá dáma, v podstatě nic víc a nic míň. Jednoduchý a uzavřený příběh o významu rodiny, že je silnější než krev a také o tom, co jsem dnes slyšel v jednom rozhovoru, tedy že v momentě, kdy se ve vašem životě objeví dítě, se už prostě musíte stát opravdovým dospělým. Bylo zábavné sledovat, jak se do života obou zabijáků prostě připletla Miri a vše jim obrátila naruby, bylo sympatické, jak se k celé věci oba postavili a jak se vším bojovali, zkrátka nebylo těžké se do toho všeho položit a začít téhle zvláštní rodině fandit. Měl jsem rád hlavní postavy a v momentně, kdy jsem slyšel výtku, že je Miri pro někoho příliš otravná a ukřičená, jsem jen kroutil hlavou a tvrdil, že je to úplně obyčejné dítě – občas otravné a ukřičené, jindy roztomilé, někdy hloupé, jindy nečekaně chytré. Po pravdě mi přišlo, že autoři zachytili dětskou povahu mnohem přesněji než v některých jiných podobných seriálech, bez přehnaného idealizování. Na druhou stranu, co já o dětech vím, sám žádné nemám… Přesto ale můžu s klidem říct, že jsem si seriál užil, nebylo tu nic, co bych mu chtěl nějak výrazněji vytýkat, i když byl v některých ohledech lehce předvídatelný, občas trochu přehnaný, ale nic, co by mi kazilo příjemný pocit během jeho sledování. Líbila se mi animace i hudba. Asi už začínám fotrovatět a v 36 letech na to mám nejspíš i nárok, každopádně pro mě byli Buddy Daddies poměrně milá a zábavná podívaná. 7,5/10 ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele

Buddy Daddies je akčná komédia z prostredia organizovaného zločinu, ktorá si neberie nejakým spôsobom servítky pred ústa a napriek tomu, že tu je výrazná komediálna časť, čím viac dielov pozeráte tým viac sa to mení na temnejšie a temnejšie anime. Prirovnanie k Spy x family som viac krát počul a neviem si predstaviť v čom je toto akože výrazne príbuzné, lebo je tam dieťa a lebo sú tam vrahovia? Výraznou devízou celého príbehu Buddy Daddies je to, že v dvanástich dieloch dostanete v podstate všetko a to budovanie vzťahov, zmenu charakterov a ich správania, akciu, komediálnu časť a dokonca aj koniec, ktorý nikoho neurazí. Dostanete aj to ako sa môže niekomu výrazne zmeniť život, ak sa mu do života pripletie niekto koho začne mať veľmi rád. Dostanete aj dva naozaj rozdielne charaktery dvoch otcov jedného dá sa povedať extroverta a druhého introvertného hrdinu. Na dôvažok dostanete hodnoverné znázornenie správania dieťaťa v podobe Miri. Niekedy som ale trocha krútil hlavou nad logikou toho zločineckého syndikátu a jeho posluhovačov a tam asi chýbalo hlavne pre mňa nejaké menšie vysvetlenie, lebo som fakt nechápal rozhodnutia Shigekiho Suwu, ale tak možno to niekomu dávalo perfektne zmysel. Ak hľadáte niečo čo má v sebe viac vrstiev, že nie len sa budete smiať, ale sa aj zamyslíte nad osudmi hrdinov, hrdiniek tak toto môže byť pre Vás. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Buddy Daddies je fakt střelené anime, který vymyslel génius. 2 cápci jsou agenti, kteří plní velice tajemné mafiánské úkoly, ale přitom jeden z nich dostal k péči "dceru", která jejich úkoly tak nějak pošle do hlíny. Takže teď je otázka, jak si poradit s princeznou, udržet šéfovi tajemství, lhát o tom, že oba jsou otcové, spojit sílu a nenechat se odradit od lidí jejich... abych řekl slušně pravděpodobnou potuchu a splnit úkoly, aby se dokázali uživit. Díky vtipným momentům jsem si tenhle adventurák celkem oblíbil. ()

Horrendous52 

všechny recenze uživatele

Za mě krásné. Příjemné slice of life s místy akce, kde vidíme dva protipóly starající se o jedno malé škvrně. No, zpočátku jen jeden protipól. Nic víc, nic míň. Ohledně Buddy daddies jsem už hodně slyšela narážky ohledně napodobení Spy x family, což je věc, kde jsem viděla jen první čtyři díly. Důvod byl jediný, hledala jsem něco o prohlubování vztahů v rodině, něco ze života rodičů atd. Věc, kterou spy x family minimálně ze začátku nemolo poskytnout. Buddy daddies mi to nabídly hned, bez věčného okecávání a zároveň bez pocitu tlačení na pily. Chci tím říct, že se jedná o dvě naprosto rozdílné anime, s tím, že spy x family bude víc šílená jízda než toto a oboje stojí za zkoušku. Miri mi zpočátku lezla velmi se svou povahu na nervy, ale nakonec musím říct, že to bylo velmi zlaté dítě, které vám během vteřiny ukradlo srdce a dokázali jste pochopit činy Kazukiho a Reie. Co mě lehce štvalo, bylo nedocenění role Kazukiho, kdy byl neustále lehce utlačován Reiem, protože on byl ten víc cool a zábavný. Sice jen Kazuki dělal v domácnosti snad vše a Rei byl prostě ten zábavnější rodič. Dost mi to připomnělo některé rodiny a tuto jejich nerovnováhu, a možná proto mě to ze začátku tak rozčilovalo. Naštěstí jenom ze začátku. Z celého srdce doporučuji. ()

Reklama

Reklama