Reklama

Reklama

Still: Příběh Michaela J. Foxe

  • USA Still: A Michael J. Fox Movie
Trailer

Obsahy(1)

Nevysoký klučina z kanadské vojenské základny se v 80. letech stane mezinárodním popkulturním miláčkem, jen aby jeho život změnila konsternující diagnóza. Co se stane, když se nevyléčitelný optimista ocitne tváří v tvář nevyléčitelné chorobě? (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Michael J. Fox je pro mě Návrat do budoucnosti. To především. Trilogie, která mě v dětství neskutečně ovlivnila a vlastně se k ní rád vracím i dnes. To, že má Parkinsona, jsem párkrát v novinách četl, ale nikdy blíž se k tomu nedostal. Tento dokument mi ale otevřel jeho nitro a bylo hodně zajímavé ho sledovat. Sledovat život člověka, který se otřel o věčnou slávu, ale asi i díky nemoci zůstal nohama na zemi. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře natočený dokument, v němž herec Michael J. Fox odhaluje detaily o svém životě, kariéře a zejména letitém boji s Parkinsonovou chorobou. Fox si v ničem nebere servítky a chvílemi jde i celkem do sebe, přičemž ale stále neskutečně srší optimismem a energií. Propojení archivních záběrů s hranými rekonstrukcemi téměř nerozeznatelné - skutečně povedená práce. [Sundance Film Festival 2023] ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Excelentní dokument, v němž funguje všechno tak jak má. Všechny archivní záběry jsou bezchybně prokládány lícujícími hranými dramatizacemi, které dokonale stírají rozdíl mezi těmito užitými atributy. Ve středu toho všeho pak stojí Michael J. Fox se svou upřímnou a nelitující se výpovědí o svém životě, z níž máte hmatatelný pocit, že to celé jde přímo od srdce. Tohle je zkrátka vážně dokonalý počin z dokumentárního ranku, který by neměl minout žádný fanoušek tohoto neúnavného herce a mimořádně inspirující osobnosti. Výborná práce! (Apple TV+) ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Jak jste asi ještě před zhlédnutím tohoto dokumentu věděli, Michaela J. Foxe v devadesátých letech zasáhla Parkinsonova choroba. Vlastně jsem ale neměla tušení, jaké jsou její pravé příznaky (strnulost, nekontrolovaný třes končetin i celého těla). Tvůrci dokumentu vynaložili neskutečné úsilí, aby do rozhovoru se šedesátiletým hercem nastřihávali scény z jeho filmů a seriálů v takovém pořadí, aby chronologicky zapadaly do Foxova vyprávění. Snímek je informačně velmi bohatý a nelze než mít k Foxovi a jeho houževnatosti neskutečný obdiv. Vytkla bych možná, že se režisér příliš nevěnuje Foxovu životu po roce 2000, ale jinak skvělá práce. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tento film sa nepoddáva. Čiže je rovnaký, ako Michael J. Fox. Priznám sa, že na Michaelovi som nikdy nefrčal. Jeho najslávnejšie veci (trilógia Návrat do budúcnosti) ma v najdôležitejšom veku minuli a keď som si ich pozrel „dodatočne“, už proste nemali tú silu. Videl som ho každopádne v množstve filmov a seriálov a vždy mi pripadal ako fajn sympaťák. Tá téma je strašná. To netreba hovoriť nikomu, kto s ňou má osobnú skúsenosť. A kto nemá, možno mať bude. Na vlastnej koži. Doslova. Veď kto z nás vie, ako dopadne? Na Michaelovi (a tým pádom i na dokumente) je skvelé, že ide ďalej, nevzdáva sa a inšpiruje podobne postihnutých ľudí, hoc je jasné, že on sám to má neskutočne ťažké. Zdravý človek s dokonalým životom si to proste nedokáže predstaviť. Problémy sa snaží brať s humorom, hoci je mu jasné, že zajtra tu už byť nemusí. Aj to je odkaz Michaela J. Foxa. Azda najdôležitejší. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Nejlepší filmy roku dle spolků amerických kritiků

Nejlepší filmy roku dle spolků amerických kritiků

27.12.2023

Prosinec každoročně bývá obdobím, kdy ve Spojených státech většina různých spolků a asociací filmových kritiků vydává své žebříčky a ocenění pro nejlepší filmové počiny a tvůrčí výkony uplynulého… (více)

Reklama

Reklama