Reklama

Reklama

Consecration

  • USA Consecration
Trailer

Obsahy(1)

Po údajné sebevraždě svého bratra kněze se Grace (Jena Malone) vydává do odlehlého skotského kláštera, kde zemřel. Nedůvěřuje výpovědi církve a odhaluje vraždu, svatokrádež a znepokojivou pravdu o sobě samé. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Priemerný horor priemerného režiséra. Mladá žena vyšetruje záhadnú smrť svojho brata kňaza v odľahlom kláštore, až kým okolo nej nezačnú umierať ľudia - presnejšie väčšinou otravné mníšky, čo tiež nie je na škodu. Horory s náboženskou tématikou síce rozhodne nepatria medzi moje obľúbené, ale režisér to aspoň nepokazil a ani herci nehrajú zle. Dokonca to má aj celkom zaujímavú zápletku a dejovo sa to v záverečnej tretine konečne niekam dohrabe. Len tá intenzita strašenia je strašne fádna a o pár dní si z filmu nebudem pamätať vôbec nič. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama v hororové košilce s jeptiškami, ponurým klášterem kdesi ve Skotsku, krucifixy a činy ve jménu Boha. Pojmy dobro a zlo se zdají být jednoznačné, ale co když zlo bude činit zázraky, které by měly náležet dobru? Tenhle film je ovšem velmi nejednoznačný, což se mi líbilo. Vyhoďte veškeré nadpřirozeno, Boha i Satana a zůstane vám tíživé drama o mladé ženě, co v dětství trpěla a svá traumata si nosí všude s sebou. Nechte tam Boha se Satanem a máte příběh náboženského fanatismu a radikálního řádu, kde jsou sestry ve jménu Boha schopny všeho. A nebo lze zůstat u prvního plánu a brát Grace jako bytost s neskutečnou silou a tajemstvím. Výkladů se nabízí samozřejmě více, mně se ale nejvíce líbilo, že film je celkově velmi pochmurný a plný jakéhosi neklidu. Zdejší hodnocení napovídá, že film není pro každého. Nejde o přímočarý horor, nýbrž snímek, co vybízí k přemýšlení. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Natočit horror o temných silách, který postrádá jakoukoliv horrorovost a temnotu, je poněkud tristní. Příběh se sice odehrává v atraktivním prostředí přísného až fanatického ženského řeholního řádu kdesi na pustém skotském pobřeží, ale většinu času je silně nezáživný a jeho hlavní rádoby démonická představitelka vypadá jako jakákoliv tuctová holka odvedle. Slabá druhá za několik hezkých exteriérů, několik desetisekundových vražedných scén a jakž takž ponurou atmošku, když už zbývající obsah stojí za houby. ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Námet ma veľmi zaujal, dokonca príbeh o odhalení tajomného úmrtia je na horor pekne zamotaný a rozhodne sa nemôže hovoriť o priamočiarosti, no je to podané veľmi vlažne. Chýba tomu temnejšia atmosféra, odvaha ísť hlbšie do hororu (málo strašidelných momentov a krvavé scény by sa mohli viac odviazať) a celkovo to pôsobí ako tuctová rutina, ktorá ma nedostala do nepohodlia, čo od hororu čakám. Ku tomu záver prišiel s lacnou Deus ex machinou. Bojím sa, že film rýchlo zapadne prachom. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Těšíš se Boží přízni? Jeptišce žílu řízni!“ A já myslel, že Skotové jsou normální lidi, kterým sice pod kilty fouká na koule, ale na karbid jim nekape. Chyba lávky, půlka zabedněná, zbytek náboženští pošuci. Vřesoviště mají ponurá, děti v klecích zavřené, mrtvé otce až příliš živé. A věčný kverulant ďábel už zase zkouší Pánu Bohu natrhnout… obláček. Polekaně se křižuji a otvírám OKÉNKO KLÁŠTERA: Kdo to brblá v kryptě? Father Romero: „My God, for what?! I had only two sins. Cake and coffee“. ⌂ Grace: „Vidět to taťka, jak mě tu zazdívají, byl by moc rád.“ ⌂ Mother Superior: „Sestry, chyťte tu relikvii, než vám zase uteče!“ [][] Zajímavé, ale bez šťávy. I to kuchání jeptišek bylo nějaké... suché. Zaplaťpánbů za taxikáře, co sráží na přechodu báby po přechodu. Už jsem se bál, že film skončí blbě, čili že dobro, zde nezvykle zastoupené jeptiškou s revolverem, zase zvítězí. Naštěstí ne. Proto budu štědrej a na ďábelský oltář tři nebeské hvězdy pokládám. ()

Zajímavosti (1)

  • Film bol natočený v Škótsku na ostrove Skye v októbri 2021. (Arsenal83)

Reklama

Reklama