Reklama

Reklama

Kruhy na vodě

  • Česko Prsten čiré vody (více)

Obsahy(1)

Filmový přepis knížek Gavina Maxwella vypráví o podivuhodném přátelství muže a vydry. Graham Merill opustí se svou vydrou velkoměsto a ubytuje se v opuštěném domku ve skotských horách. Prožívá šťastné bezstarostné dny v přírodě ve společnosti místní lékařky, jejího psa Johnyho a své vydry, zaměstnán psaním knihy o Arábii. Dojde však tragické události, která vše radikálně změní.... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

„Mořská potvora... to byly její stopy.“   Co spočátku vypadá jako vcelku absurdní situační komedie klasického britského střihu, postupně získává rozměry velmi silného dramatu neobvyklého přátelství. Přestože mě kdesi v polovině zklamalo, nakolik se počáteční humor z filmu téměř vytratil, i díky úchvatným poetickým záběrům skostké krajiny jsem se po stopách v písku i kruzích na vodě nechával ve společnosti ústředních hrdinů vést dál se stejným zájmem... a v kýžený tragický okamžik mi plně došlo, k čemu mě Jack Couffer touhle dobrodružnou cestou s humorem i smutkem přímo dovést chtěl. Příběh nám vypráví o potřebě někoho vedle sebe mít, ale zároveň v druhém plánu nadčasově (a naštěstí nijak násilně a bez většího citovaného vydírání) poukazuje na to, s jakými problémy se potýká člověk nebo vztah provázený silnou jinakostí a odchylkou od normálu společnosti, nakolik se nelze v takovém případě vyhnout opovržení či nepochopení ze strany okolí, ani v částečně odlehlých prostorách horské krajiny... jaké riziko toto chování společnosti může svým nepochopením přinést... někdy až ke ztrátě všeho, co jsme měli rádi... „Já myslel, že to byla jen vydra...“   Samotný závěr s úplně jiným zakončením, než jaké jsem tušil, a jaké naštěstí vůbec nebylo pesimistické, mě ale po to všem hodně potěšil. Za mě výborný film s krásným příběhem i hudbou a skvělými titulními představitely. [85%] ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Ve Skotsku s vydrou, ležérně. Velmi dobrý film, tak trochu dobrodružný, skoro až jako dokument o přírodě. Kdo rád zvířata, těm rozhodně doporučuji. Málokdy se najde takhle dobrý i nevinný film, i když občas je tady vidět že film je z dob, kdy ochrana zvířat byla ještě v plenkách. 4/5 ()

Anianna 

všechny recenze uživatele

Film mého dětství. Virginia McKenna a Bill Travers, herci, jímž věřím (co se vztahu ke zvířatům týče) úplně všechno. V roce 1966 spolu excelovali ve Volání divočiny. Příběh o vydře je pro mě neméně dojímavý. ()

Reklama

Reklama