Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí všech tří sérií prostě nemůžu jinak. Na vymšlenym ostrově Craggy Island je fara. Tu obývají čtyři osoby. Otec Ted Crilley, prostý venkovský fařář co má rád peníze, klid a cigárko. Otec Dougal McGuire, mladej kněz, co asi zázrakem prošel seminářem a žije si ve svym vlastnim světě, protože mnohdy vůbec nevnímá realitu kolem něj. Otec Jack Hackett, nejstarší z otců, sprosťák a absolutní kořala, co umí jenom nadávat, spát a bít lidi, co mu lezou na nervy. No a pak je tu ještě hospodyně paní Doyle, která se vyžívá v dělání čaje a péči o vnitřek a občas i vnějšek fary. Tenhle seriál se nebojim označit jako dokonalej. Je v něm tolik, že by se mi to sem ani nevešlo. Já jsem poctivej ateista a věřim, že věřící musej bejt z tohohle seriálu pěkně naštvaný. Bristej humor až na výjimky miluju, tady je do toho ještě irskej akcent, nehorázně vtipný scény, málo hluchejch míst. Co víc si přát? Snad jen jedno. Aby bejval hned po dokončení třetí sérky neumřel Otec Ted, Dermot Morgan. Ten měl mít ještě hodně let před sebou. No nic, na konec můžu napsat už jenom tohle:FECK! ARSE! GIRLS! DRINK! ()

mikulíšek 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byl skeptcký a očekával "jen" další úsměvný sitcom, který nedokáže nabídnout nic nového, ani se zařadit mezi špičku. To hlavně proto, že hlavní hrdinové budou až příliš neobvyklí, že pohltí sami sebe. Po pár prvních dílech však přišlo milé překvapení. Po dlouhé době mě podobný typ seriálu dokázal skutečně rozesmát. Ačkoliv jsou postavy bizardní jejich kooperace je nesmírně zábavná a správným způsobem "od rány". P.S. 5* je možná trochu moc, ale 4* by seriál řadilo mezi průměr ve své kategorii, což je podle mě nedostačující. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Ak by som hodnotil najviac vydarené diely, tak by dostali 4* cejch. Bohužiaľ na jednu sériu dostanete v takejto kvalite max. 2. Väčšina dielov je v podstate kvalita na úrovni jedným uchom dnu, druhým von. Čo však nikdy nesklame je Otec Jack. Účinná jednoduchosť vyťažená na maximum, ktorá sa za tri série neokuká. Jeho štyri slová a ksicht proste fungujú geniálne. Škoda, že tvorcovia nemali záujem byť viac kreatívny a zacyklili sa v tuposti na úrovni Joey z Priateľov. ()

burina 

všechny recenze uživatele

Ďalší humoristický klenot, tentokrát z Írska, ktorý si vás úplne získa. :-) Otec Ted snažiaci sa väčšinou dostať z nejakého maléru, prihlúply otec Dougal, ktorý neverí v organizované náboženstvo( "I mean God, does he really exist? I dont know...") a otec Jack("Drink! Feck! Arse! Girls!") sú proste postavičky, ktoré nejde nezbožnovať...."What would you say to a cup father? ".. "FECK OFF, CUP! " ... EDIT/ Úplne som tomu prepadla, myslím, že po dlhej dobe mám novú srdcovú záležitoť.. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Naprosto nečekaná bomba, která vám namísto střepinami rozseká mozek a další vnitřnosti záplavou neskutečně debilního(bravurního) humoru. U mě aspirant na nejvtipnější sitcom vůbec. Každý máme nějaký ten filmový prostředek, kterým si pravidelně dobíjíme dobrou náladu, u mě je to Father Ted, a to je myslím nejsilnější kompliment, který mohu takovému dílu vůbec dát. 100% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (25)

  • Jackova populární hláška "feck" původně pochází z irské angličtiny. Je hovorově zaměnitelná se slovem "fuck", ale nemá zde žádný sexuální podtext. (Asgy)
  • Jim Norton, který hrál postavu biskupa Bishopa Brennana, řekl, že ke ztvárněné postavě cítil nenávist, neměl charakter který hrál, rád, a proto ho ztvárnil tak skvěle. Svými slovy ho zahrál tak, jak chtěl, aby ho viděli diváci. (Nathaniell)
  • Pauline McLynn si zopakovala svou roli ze seriálu a jako paní Doyleová se objevila v reklamě pro britské ministerské oddělení pro příjem z daní a poplatků, kde nabádá diváky, aby včas vyplnili svoje daňové přiznání, přičemž říká: Go on, go on, go on, go on....go on line! Go on line, go on line, go on line...." Ve Velké Británii byla tehdy tato reklama zvolena jako jedna z nejotravnějších toho roku. (HappySmile)

Reklama

Reklama