Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Henry Roth pracuje jako ošetřovatel v ZOO. Jeho snem je vyrazit na Aljašku, a proto veškeré peníze investuje do rekonstrukce plachetnice. Když se vydá na zkušební plavbu, loď se porouchá a Henry musí ke břehu. Zastaví se v malém bistru, kde ho zaujme sympatická Lucy. Dá se s ní do řeči a domluví si schůzku na další den. Druhý den Lucy sice sedí na svém místě, ale Henryho si vůbec nepamatuje. Majitelka podniku mu vysvětlí, že dívka měla autonehodu, po níž má poškozenou krátkodobou paměť, takže pokaždé, když se probudí, je pro ni neděle 13. října. Její otec a bratr se jí to snaží ulehčit, a proto každý den vše připraví a prožívají, jako by opravdu byla říjnová neděle. Otec dívky zakáže Henrymu se s ní stýkat. Když už nemůže jít do kavárny, začne připravovat náhodná setkání. Protože si Lucy po každém setkání s Henrym zpívá, tak otec rezignuje a pozve ho domů. Jednoho dne dívka zjistí, že není 13. října. Otec jí vše vysvětlí a zaveze ji k lékaři. Henryho uklidňuje, že další den bude zase vše při starém. Jenže mladík se rozhodne, že to změní. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (771)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler je sympaťák a skvelý herec, ale väčšina jeho filmov mi vôbec nereže. Našťastie tu sa odpútal od fekálnosti (až na excesy ako vracajúci mrož a obojpohlavná pracovníčka akvária) a sústredil sa na skvelý príbeh plný emócií a často veľmi vtipného jemného humoru. Veľmi ma potešil skvelý soundtrack plný reagge coververzií ako napr. Friday I'm in Love pôvodne od The Cure, alebo skvelá prerábka Drive (new wave klasika od The Cars) v podaní skvelého Ziggyho Marleyho. A ešte Beach Boys!!! No a koniec bol tiež vynikajúci. PS: Asi prvý krát v živote mi nevadil Rob Schneider! ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Sandlera fakt nemám rád a aj tu mi občas privodil blbý pocit v žalúdku, ale film našťastie funguje na základe romantiky, a jeho nechutný humor je minimalizovaný. Vďaka tomu, že Adam sa snaží o rodinný romantický film s posolstvom, dá sa na to pozerať a dá sa na tom zasmiať (hlavne na jeho vajcovitej hlave :)). PIESEŇ PRE NEVESTU sa mi tiež celkom páčila, no tu to má (aj napriek účasti Roba Schneidera) trochu poctivejší podtón... ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Cca jednou za 360let (myšleno pro jedno konkrétní pozorovatelné místo) dochází k úplnému zatmění slunce. Je toho poměrně dost, co se “musí sejít”. Včerejšího dne musel nutně měsíc (v novu) vstoupit mezi Zemi a Slunce a umožnil tak, aby proběhlo “tak trochu” jiné zatmění I v mém případě. Těžko si jinak vysvětlit skutečnost, že jsem shlédnul romantickou komedii made in USA a (světe div se) já se bavil a navíc (jako bonus) je z toho cítit I upřímnost. Už samotné téma je výborný nápad a co víc, tentokrát nezůstalo pouze u nápadu, následně trestuhodně nevyužitého (jak tomu v drtivém počtu podobných případů bývá, byť (nutno (si) přiznat), ne vše se povedlo ke 100% (oboustranné) spokojenosti). Přesto, klobouček dolů A. Sandlere, nepřestáváš mě udivovat. p.s. do D. Barrymore by se nejeden dokázal (každý nový den) zamilo(vá)vat…..p.p.s dnes se mi navíc ani nechce být za cynika popř. rejpala. Snad pouze s dovětkem, D. Aykroyd(e). Špatné počty! Number three-mrož, number two-(možná) TY, number ONE-pouze a jenom moje maličkost resp. velikost. To pouze “pro pořádek”, aby bylo dostatečně jasno, že mě tyhle “laciné vtipy” nijak nepřekáží (čti neuráží). Život už je (sám o sobě) dost vážnej (stejně jako “samotná čsfd”), nezdá se vám…? Všechna čest všem vyjímkám! ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

O dost lepší, než cokoliv z toho, co dosud Adam Sandler nebo Rob Schneider "vypotili", přesto stále jen na 3 hvězdičky (no, možná s přivřením obou očí na tři a půl). Musím každopádně přiznat, že některé scénky z tohoto spektáklu mě navýsost pobavily, na druhou stranu se i zde vyskytovaly hluché body. Za zmínku z těch povedenějších scén stojí (překvapivě) asi tak polovina z těch, v nichž vystupuje Rob Schneider, pak i některé "balicí" se Sandlerem (třeba tučňák na silnici, nebo smluvené přepadení), nebo některé scénky s mrožem. Ale tu úvodní "mroží", tedy její zakončení si pro změnu tvůrci odpustit mohli. Jinak se přiznávám dobrovolně a bez mučení, že Seana Astina, alias Samvěda Křepelku jsem poznal až podle závěrečných titulků. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Každý z nás tuto situaci důvěrně zná: čím menší očekávání, tím větší je nadšení z jinak průměrného výsledku. A naopak - čím větší očekávání, tím trpčí zklamání, i když objektivní realita stojí někde uprostřed. Od tohoto filmu jsem čekal vážně málo, lépe řečeno "kulové". Po shlédnutí jsem v prvním nadšení nasázel čtyři hvězdičky, pak jsem se zamyslel a jednu opět smazal. Kdepak, Rob Schneider je sice trapný o něco méně než obvykle, nicméně stále přehrává a Sandler si taky několikrát rozpomene na svoje horší herecké já (nejvíc ve scéně, kdy se na lodi rozpláče při vzpomínce na ztracenou lásku). Nicméně přes to všechno je to dosud nejlepší Sandlerova komedie s překvapivě civilními výkony obou hlavních hrdinů a vtipnou zápletkou. Celkový dojem: slušných 65%. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (52)

  • Noviny, které Lucy (Drew Barrymore) vytahává ze schránky u restaurace (cca v čase 45:30), jsou Honolulu Star-Bulletin. Jednalo se o denní tisk se sídlem v Honolulu od roku 1912 do doby, kdy publikace 6. června 2010 skončila. (veronikajel)
  • Fotbalový zápas Minnesota Vikings, který Marlin (Blake Clark), Doug (Sean Astin) a Lucy (Drew Barrymore) sledovali, hráli ve skutečnosti Vikingové proti Detroit Lions 13. října 2002. Vikingové porazili Detroit Lions 31-24. (veronikajel)

Související novinky

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Reklama

Reklama