Reklama

Reklama

One Tree Hill

(seriál)
Drama / Sportovní
USA, (2003–2012), 139 h 46 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Mark Schwahn

Hrají:

James Lafferty, Chad Michael Murray, Bethany Joy Lenz, Hilarie Burton, Sophia Bush, Moira Kelly, Craig Sheffer, Paul Johansson, Barbara Alyn Woods (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Obsahy(1)

Seriál o partě středoškoláků, kteří jsou si zpočátku dost vzdálení. Ve středu dění jsou bratři Scottové - Lucas a Nathan, mající společného otce a životní lásku - basketbal. Na střední škole se setkávají nejdříve jako rivalové nejen co se týče pozice v týmu Tree Hill Ravens, ale i v lásce. Od toho se odvíjí zdánlivě vedlejší linie příběhu, ale nenechte se klamat, v One Tree Hill vše souvisí se vším. (ČSFD)

(více)

Recenze (94)

KoRniky 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po shlédnutí zatím 11ti dílů, ovšem během dvou dní... One Tree Hill mě chytil a nechce mě pustit. Je to seriál, který se může ze začátku jevit jako taková ta klasická americká hloupost plná krásných mladých lidí s jediným životním cílem, a tím je sport, roztleskávání a párty. Ale když dáte seriálu šanci a vydržíte díl dva, zjistíte, že to tak jednoduché a hloupoučké vůbec není. Rozjeté je to slibně, ale když si představím, že je přede mnou ještě 8 sérií, tak se trochu obávám kvality. Zatím jsem ale spokojená, chodila jsem okolo seriálu několik let jako kolem horké kaše a pořád nevěděla, jestli do toho jít nebo ne... tak jsem ráda, že jsem to zkusila, stojí to za to. _____ Po týdnu jsem v polovině 3. série. Pořád je to bomba, Haley je úplně blbá a zbožňuju Nathana. ()

bagetka007 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není seriál, na který bych se obvykle dívala, ale momentálně je pauza několika mých oblíbených seriálů, tak jsem zkusila One Tree Hill. Několik prvních dílů mi přišlo překvapivě nejslabších, ale neuvěřitelně mě to do sebe vtáhlo. První čtyři řady jsem zhlédla za 6 dní, tedy s tím, že jsem sem tam přeskakovala dopředu. Užívám si jej víc, než eg. 90210 či Gossip Girl, které jsou na můj vkus příliš "hollywood style, upper class, posh atd." Právě jsem zhlédla první díl páté série, který se odehrává o čtyři roky později, ale je tak depresivní, že si od One Tree Hill prostě musím dát pauzu a pouštím si svůj antidepresivní mix, jelikož je ho třeba. Btw. pobrukování úvodního songu se asi jen tak nezbavím. :) O 14 později - tak jsem dala One Tree Hill, resp. páté sérii druhou šanci. Depresivní nálada mě brzy opustila, ale po zhlédnutí páté a šesté série se mi původně chtělo konstatovat, že jsou doopravdy slabší než série 1-4, ale ony jsou prostě jiné. Děti dospěly. Na začátku první série jsem nemohla snést Brooke a Nathana, nyní jsem ukápla slzu právě jen kvůli Nathanovi. Nathan už prostě není ten floutek a stal se z něj strašný sympaťák (jak já mu přála, aby to dotáhl do NBA). Hayley mně vždy přišla docela otravná (nj, klasická paní učitelka), ale člověk jim tu lásku přál. Každopádně musím uznat, že pro mě hlavním motorem a důvodem sledovat tento seriál, byl v těchto řadách malý Jamie (vtipný, chytrý, chápavý - no, prostě zlatý) (+ jeho scénky se Skillsem viz vodítko na svatbě byly jedinečné). Po šesti řadách stále váhám mezi 3 a 4 *.... ()

Reklama

Barvoj 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že od prvního dílu mě tenhle seriál uchvátil a první sérii jsem zkoukl v podstatě bez přestávky. Postavy byly velice zajímavé a jejich životy zrovna tak. Bavilo mě zjišťovat, jakou povahu postavy mají a sledovat jejich vývoj. Druhá sezóna začala přesně tak jako první přestala a stále to byla neuvěřitelná zábava. Tyto série hodnotím 100%. Ve třetí a čtvrté dochází z mého pohledu k určitému zvratu.Nejsem si jistý, jestli se opravdu snížila kvalita seriálu a nebo je to pouze moje subjektivní záležitost, ale postupně jsem si začínal uvědomovat, že už mě OTH nebaví tak jako dřív. Kladnými body hodnotím epizody s Jimmym Edwardsem a psycho-Derekem. Třetí série 90%, čtvrtá 75%. V páté sérii došlo k posunutí děje o 4 roky dopředu, což mi celkem vadí. Postavy jsou výrazně jiné, mají jiné cíle, jiná přání, jsou na tom jinak finančně, s prací.. Především ze začátku série pak díly obsahují jakési flash-backy do různých situací z těch čtyř let i z předchozích čtyř sérií. Ale co.. Brooke je furt tady, ten malej prcek je taky vtipnej a Skills je sympaťák.. 70%. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nezkutečně dokonalý seriál v šíleném světě kde se každý zamiluje na první pohled, kde každý s každým musí skončit, kde se neustále děje něco dobrého ale i naopak hodně zlého. Seriál jsem sjel strašně rychle tolik úžasných minut, ale ono to ani jinak nešlo každý díl jsem hltal a chtěl jsem dál a dál a už je nenávratně konec a já se musím smířit že mám tuhle bombu života za sebou ale to nemění nic na tom že přijde den kdy si život v One Tree Hill z opakuji. Spousta dílu byla plná srandy že jsem se popadal za břicho spousta dílu jsem dostal nezkutečně napětí, akce a šíleného dramatu a slz v očích, samozřejmě i nadávky a zlost na seriál přišla. Spousta krásných hereček se objeví ve filmu a taky spousty šíleně dobrých herců, sice mě mrzí že o hodně jsem přišel ale seriál je asi daný a muselo to tak být ale to tak je většinou toho koho si oblíbíte odejde. Samozřejmě se našli postavy co jsem měl rád a pak přestal a obráceně ale nemusel jsem fakt Tlustého ušopleska Marvina byl prostě divný a jeho starou kokain dámu Millicent bohužel ale zbytek jako Peyton, Lucass, Brooke budiž, Nathan, Haley a další banda byla skvělá a uvízla mi v srdci, jejich život plný nečekaných a čekaných momentu byla jedna velká jízda na skvělém místě a to nejlepší co mohl seriál nabídnout je soundtrack, protože moc písniček jsem si oblíbil, prostě basketbalová šílená podívaná o které bych tady mohl napsat knihu, Top seriál zaslouženě i na svoje miniaturní maličkosti je nesmrtelný v dokonalosti. Kresby Peyton jsou prostě nejlepší a ona je prostě bomba. Uzavřel bych to že jsem dostal co jsem hledal a mnohem víc snad někdy najdu podobný seriál. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Jestli existuje televizní žánr, ke kterému se pojí největší předsudky ohledně (ne)kvalit, je to jednoznačně teen drama. Mezi obvyklé výhrady patří nerealističnost vztahů i situací, strojenost dialogů, věk herců hrajících teenagery… No, proti tomu poslednímu ani Tunteet Pelissä neuspěje, ve zbytku ale směle převyšuje většinu konkurence, a to i navzdory tomu, že taktéž zastupuje žánr, který pro změnu nesnáším já (sportovní). Před nějakými sedmnácti lety proutník a hajzlík Dan Scott zhruba ve stejné době oplodnil dvě dívky, jednu opustil, u druhé zůstal. Dnes jsou jeho synové téměř na prahu dospělosti, z opuštěného Lucase vyrostl správný teen hrdina, z Nathana zlomyslný fracek. Bratrská rivalita (o post basketbalové star, o lásku otce, o nejsmutnější roztleskávačku světa Peyton) je jednoduše nejdůležitějším hnacím motorem děje, seriál nicméně zároveň stejně dobře zvládá veškeré nevyhnutelné romantické linky hlavních postav. Tou nejzajímavější pro mě paradoxně ovšem není ani jeden z bratrů, ani matky, ani otec, dokonce ani ona smutná roztleskávačka, nýbrž její BFF Brooke (skvělá Sophia Bush), správná mrška i holka do nepohody s úžasně sexy chraplákem, která drží seriál nad vodou i ve slabších chvilkách. Těch bohužel přijde hned několik, většinou kvůli až nesnesitelné otravnosti některých vedlejších postav (Jamie, Millie) nebo vyloženě zbytečným linkám (Mouth s09 anyone?). S Brooke, vynikající finálovou řadou, pohodovou muzikou a cool vizuálem navíc to ale i tak TP utáhne na solidní čtyři hvězdy. ()

Galerie (462)

Zajímavosti (60)

  • Chad Michael Murray Lucas Scott a Bethany Joy Lenz Haley během šesté série každý jednou usedli na režisérskou stoličku a natočili si svůj díl. (KucC)
  • Herečka Hilarie Burton byla, stejně jako Peyton, roztleskávačka na své střední škole. (Azuko)
  • SPOILER!! - Jackson Brundage je jediným členem stálého hereckého obsazení, který získal svoje místo v titulkách seriálu bez toho, aniž by byl nejprve uváděn jako "Guest Star". Objevil se v páté sezóně jako Jamie, Nathanův a Haleyin syn. (Redík)

Reklama

Reklama