Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mezinárodně uznávaný oceánograf Steve Zissou (Bill Murray) a jeho posádka vyplouvají za dalším dobrodružstvím. V této možná poslední expedici hodlají vypátrat a chytit záhadného jaguářího žraloka. Nikdo vlastně nevěří, že takové zvíře existuje, ale Steve Zissou se dušuje, že právě tento žralok sežral jeho nejlepšího dlouholetého spolupracovníka při natáčení posledního dokumentu. Cestou se k nim připojí mladý pilot, který by mohl – ale také nemusel – být Steveovým dlouho ztraceným synem (Owen Wilson), krásná novinářka (Cate Blanchettová) pověřená úkolem napsat o Stevovi článek, a také Zissouova odcizená žena a koproducentka Eleanor (Anjelica Hustonová). Nikdo netuší, že je během plavby čeká spousta komplikací včetně pirátů, únosu a bankrotu. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (554)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Málokdy se mi stane, abych nebyl schopen o filmu říct víc než jen to, že se mi ukrutně líbil. Život pod vodou je výjimečný už jen tím, jak se vymyká škatulkám - kam si ho chcete zařadit? K čemu ho přirovnávat? Tohle je originál. Je to snad otřepaný dobrodružný snímek? Je to parodie na filmy o dobrodružných výpravách? Je to drama o vztahu otec-syn? Nebo se Anderson těmto filmům vysmívá? Režisér vypráví jakoby naprosto vážně, byť tu a tam prosvítají spousty drobných fórků, kterých si ani nemusíte všimnout. Všichni hrají jako o život, ať už dělají nebo říkají sebepodivnější věci. Nikdo na vás nemrká. Tohle je jasný film "ber nebo nechej být". Buď se budete výborně bavit nebo zívat dvě hoďky nudou. Já se bavil skvěle. I když vlastně ani nevím proč... :o) ()

Melies 

všechny recenze uživatele

10 / 10 Ďalší z filmov, ktorý sa len ťažko opisuje slovami - podobné pocity, ako pri jeho sledovaní, som prežíval, keď som bol ešte malé dieťa a s kamarátmi v lese som sa hral na vojakov, či pirátov: strach, napätie, radosť aj smútok. Život pod vodou mi toto bezstarostné obdobie pripomenul, za čo som mu nekonečne vďačný, a odmeňujem ho maximálnym hodnotením. ()

Reklama

belldandy 

všechny recenze uživatele

A zase je tu ta postmoderna. Kombinace nezkombinovatelného. Je to dobře? Je to špatně? Každopádně je to velmi, velmi ... originální. Pozor: pokud to čekáte, Život pod vodou rozhodně není žádná třeskutá komedie. Atmosférou mě překvapivě připadá nejblíže asi filmu Zatraceno v překladu Sofie Coppolové - lehká nostalgie s dávkou humoru. Příběh zpracován jinak by mohl být vnímán jako 100% realistický. Vše je ovšem "shazováno" = parodováno přítomností teatrálního barevného mořského světa. Bill Murray jako hrdina Steve Zissou (a vlastně jako Jacquese Cousteau) pluje po moři a řeší své životní problémy. Vizuálně film pojí estetiku dokumentů Jacquesea Cousteaua a filmů, k jakým patří například Lhurmannovo Moulin Rouge. Je to spojení neuvěřitelné, ale je to tak. Trochu se za to stydím, ale opět mě napadla definice filmu skrze rovnici: Život pod vodou = příběh z dokumentů Jacquese Cousteaua + bizarní prostředí jako v Moulin Rouge + atmosféra Ztraceno v překladu + samozřejmě herecký výkon Billa Murrayho, z kterého se pomalu začíná stávat kultovní postava s naprosto specifickým hereckým projevem. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Jméno Wes Anderson znám jen od slyšení a nebyl jsem si jist, co od něj vlastně mohu očekávat, přesto jsem však dal jeho Životu pod vodou přednost před několika dalšími adepty na zapůjčení v DVDpujčovně. Nelitoval jsem, naopak, byl jsem nadšen. Anderson má skvělý smysl pro humor který nám servíruje kdy to jen jde (kosatka při rozhovoru, šmírující delfín...) a dokonce mu jde i skvěle parodovat (zejména scéna, kdy pan Zissou střílí ze skoro nekonečné zbraně). Skvělá je i scéna, při které hledíme „skrz'' bok lodi přímo do jejích útrob a jsou nám představovány jednotlivé kabiny a technické vymoženosti, její absurdnost překonává snad jen stejně snímaný záběr v polovině filmu, kde sledujeme Stevena Zissou a Neda hledající místo, kde by je nikdo nerušil. Je však nutné podotknout, že humor není v tomto filmu rušivým elementem, ale pouze jej „dokořeňuje“, to samé se týká i různých počítačem vytvořených tvorů. Skvělému scénáři a režii sekunduje hvězdné herecké obsazení v čele s vousatým Billem Murrayem a krásnou Cate Blanchett a decentní hudební doprovod. Rozhodně se jedná o jeden z nejlepších snímků uplynulého roku. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná mozaika žánrů - dokument, drama, akce, komedie, absurdita, líznutá špetkou fantasy a v neposlední řadě také rodinný film (ústřední to téma Wesových snímků) - je dohromady držena v první řadě brilantní režií a scénářem Wese Andersona, lví podíl na výsledném efektu filmu mají však i všichni herci - od zbožňování hodného parchanta Billa Murrayho přes milou Cate s perfektním anglickým akcentem až po poetického Willsonova gentlemana. Komplexní, smysluplné, chytré a hlavně krásně, hravě vtipné. P.S.: Mimojiné téma mé bakalářské práce. P.S.S.: Někdo mi ukradl mé milované DVD. Svět je zas o něco temnějším místem. Fňuk. 100% ()

Galerie (91)

Zajímavosti (27)

  • Seymour Cassel se krátce objevuje jako Esteban, kamarád Steva Zissoua, kterého sní žralok. Cassel si prý přál, aby byl jednou v nějakém ze svých filmů sněden žralokem. (D3VIL)
  • Během natáčení získal Bill Murray potápěčskou licenci, pod vodou strávil zhruba 40 hodin. (formelin)
  • Seu Jorge sám přeložil písně Davida Bowieho do brazilské portugalštiny a hrál je na kytaru. (D3VIL)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Letní kino MeetFactory startuje 1. června

Letní kino MeetFactory startuje 1. června

26.05.2016

Letní kino patří k prázdninovým měsícům stejně neodmyslitelně jako slunce nebo koupání a teplé letní večery přímo vybízejí k tomu, užít si nějakou tu filmovou laskominu pod širým nebem a s… (více)

Houdini, Mr. Fox a Superman

Houdini, Mr. Fox a Superman

27.10.2006

Některé dny jsou na zajímavé novinky slabé, někdy se jich objeví tuny. A neboť dnešek je toho zářným příkladem, posvítime si rovnou na tři chystané filmové projekty. Prvním z nich bude námětem… (více)

Reklama

Reklama