Reklama

Reklama

Láska je Láska

(seriál)
Kanada / USA, (2004–2009)

Hrají:

Jennifer Beals, Leisha Hailey, Mia Kirshner, Laurel Holloman, Eric Mabius, Kate Moennig, Karina Lombard, Pam Grier, Daniel Sea, Erin Daniels, Rachel Shelley (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Seriál popisuje skupinku lesbických žen a jejich přátel žijících v Los Angeles. Jenny (Mia Kirschner) je mlada talentovaná spisovatelka, která se po ukončeni vysoké školy přestěhuje se svým přítelem Timem (Eric Mabius) do Los Angeles. Tim a Jenny si ve čtvrti West Hollywood pronajmou dům sousedící s domem Bette (Jennifer Beals) a její partnerky Tiny (Laurel Holloman). Bette a Tina jsou spolu už sedm let a zastihujeme je ve chvíli, kdy hledají dárce sperma, doufajíc, že založeni rodiny jim pomůže posunout vztah ze slepé uličky. Do blízké skupinky přátel Tiny a Betty patří profesionální lámačka srdci Shane (Katherine Moennig), zaclosetovana vrcholová tenistka Dana (Erin Daniels), bisexuální novinářka Alice (Leisha Hailey) a Bettina nevlastni sestra Kit (Pam Grier), hudebnice a vyléčená alkoholička. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (134)

spygirl 

všechny recenze uživatele

Teprve se rozkoukávám, ale zaujalo mě to velice. :-) Sice některé ty ženské jsou mi nesympatické a někdy se mi zdá přehnané, jak někoho až tak zoufale hledají, ale trojice Jenny, Tim a Marina mi to plně vynahrazuje. ;-) --- Z té Mariny začínám mít divný pocit... tak chladnou a falešnou ženskou jsem snad ještě neviděla. Ano, je krásná, ale co z toho... Zato mě čím dál víc zajímá Shane, škoda, že v dabigu má tak slaďoučký hlas, který se k ní vůbec nehodí, takže jednoznačně doporučuji originální verzi s titulky. ;-) --- Chválím perfektní výběr hudby! Co se stalo s Jenny??? Čím více dílů, tím se chová podivněji a trapněji, ach jo. --- 1. řada - 100%, 2. řada - 60%, 3. řada - 80%, 4. řada - 80%, 5. řada - 80%, 6. řada - 60% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ahoj my jsme lesby a jsme strašně moc hodný,chytrý,ohleduplný a naše problémy jsou větší než vaše,vy co nejste homosexuální,jste všichni zlý,nechapávý a nábožensky z fanatizovaní....Feministická lesbo modla pro největší lesbu ČSFD AngelAngie,která zřejmě ukojí své choutky nadržené fenny s pocitem nepochopení a hněvu vůči netoleratnímu a podlému světu..úúú brr hrůza :-D Já se jen můžu neskonale bavit kam až lze klesnou a na čem stavět seriál,který má bohužel až nepochopitelně moc fanoušků.Nesympatické obsazení,naprosto nezajímavé problémy a situace které jsou hnány jen tím jedním velkým L.Feministky radostí leští kliky a já leštim podlahu kterou sem poblil po shédnutí pilotu a prvních třech dílů.Jedna* za Miu Kirshner,která sympaticky nechá srát ženský chlapům do práce jen na půl a za to,že jako jedna z mála umí opravdu hrát a je to navíc hezká holka a taky za to,že ze seriálu odešla roztomile předčasně :-) ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Serial moderniho strihu z prostredi "jinak" orientovanych zen, urceny pro divaky bez predsudku... Predevsim pak vyzdvihuju pusobeni Kariny Lombard, ktera me osobne uvadi do naprosteho chaosu... :-) A jako nejkrasnejsi vyhodnocuju jednoznacne Lauren Lee Smith. Na tu se kouka jedna basen... A jeste upozornuju na perfektni soundtrack... Tak, a to je vsechno. ()

Jíha 

všechny recenze uživatele

Bylo by smutný sledovat, jak dobře zahájený seriál v průběhu času upadá ve slátaninu a právě to se s The L Word během šesti sezón stalo. Co vlastně myslím tím úpadkem - těžko mi analyzovat - postavy, od začátku s velkým potenciálem se, místo aby vytvářely důvěryhodný zápletky, stávají otroky scénáristických výmyslů anebo šablonovatí. Na to, jaký to jsou většinou úspěšný dospělý holky se chovají občas příliš hloupě, často nepravděpodobně. Zajímavý vedlejší postavy mizí bez ohlídnutí, rozloučení, nebo vysvětlení. Zdánlivě čím dál vyšší frekvence nezajímavých milostných scén. Uvedení odporné, minutu dlouhé znělky už v druhé sérii na místo vkusné, pětivteřinové v první sérii. Přehánění, hlavně v poslední sérii... Naštěstí v případě The L Word sledovat to všechno zas tak smutný nebylo, z následujících důvodů: 1/ Všechno bylo lehce pofidérní už ze začátku. Žádný velký očekávání. 2/ Úpadek od skvělejch prvních pár sérií přes rozporuplný další až po pitomý závěrečný probíhá sice setrvale ale pomalu. Žádný velký šoky jako u tý (jediný) špatný série Odpočívej v pokoji, kde se George zbláznil a Claire nepřesvědčivě pochybovala o svý sexuální orientaci. 3/ Nadhled. Občas je to vážně komedie až fraška a všichni to vědí. Případně camp. 4/ Na druhou stranu i drama a napětí. Jak divák chce, řekl bych. 5/ Vynikající obsazení. Až na pár subjektivně vnímanejch výjimek jsou všichni skvělý takřka do samýho konce. 6/ Co se scénáři nedostává v celkovým obraze nahrazuje ve skvělejch rozhovorech, hlavně skupinovejch. Vtipný, dojemný, dramatický a vůbec...... Takže když si, nejspíš spolu s lidmi, co ten seriál dávali dohromady, přiznám, že nejde o umění, ale o zábavu a snad trochu toho poselství a že nejde o kino, ale o televizi, vidím, že jsem se po většinu těch šílenejch pětašedesáti hodin, co to celý trvá dobře bavil. Hvězdičku navíc jsem se rozhodl přidat po shlédnutí sympatickýho bonusovýho pořadu, který vysílali před posledním dílem. Celkem přibližně 80 %. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Nad mou postelí visí velký červeně zarámovaný plakát KISS (by Tanya Chalkin), v mé soukromé sbírce uměleckých filmů ve Full HD rozlišení kategorie: Adult only, zaujímá přední a zároveň svým rozsahem nejobsáhlejší místo tématika dvou, tří, nebo dokonce čtyř velmi pohledných mladých dívek, které si navzájem dělají dobře .. takže se považuji za velmi tolerantního příznivce této /dívčí/ komunity, ale L Word mě k mému vlastnímu překvapení spíše odpuzuje .. určitě je to částečně tím, že mně některé „starší“ herečky nejsou zrovna moc sympatické /obzvláště, když hrají postavu, které je o 10 i více let méně/, no a ta mluva /?/, hrubé chování – já si vždy myslel, že předností lesbiček je jejich vzájemná jemnost, něžnost a kultivovanost, především ale vzájemná něha a slušnost .. asi jsem se spletl a ve své nepoučitelně naivní romantické nátuře si vytvořil špatný /zkreslený/ názor na jejich osobní intimní vztahy, potřeby, život .. ach jo, ty ženy … /přiznávám se, po několika dílech jsem odpadl .. a to se mi moc často nestává .../ ()

Galerie (317)

Zajímavosti (17)

  • !!! SPOILER !!! Jedna z hlavních postav v seriálu umře a za tuhle tragickou situaci byl seriál oceněn mnoha cenami. (ČSFD)
  • V každé epizodě se objevuje role, do níž je obsazena známá osobnost, ať už ze světa filmu nebo hudby. (ČSFD)
  • Pam Grier, která hraje postavu Kit, sestru Jennifer Beals, v seriálu i zpívá a skladba je na soundtracku. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama