Reklama

Reklama

Plastická chirurgie s. r. o.

(seriál)
  • USA Nip/Tuck
USA, (2003–2010), 75 h 29 min (Minutáž: 40–67 min)

Tvůrci:

Ryan Murphy

Hrají:

Dylan Walsh, Julian McMahon, John Hensley, Joely Richardson, Roma Maffia, Linda Klein, Kelly Carlson, Kelsey Batelaan, Jessalyn Gilsig, Bruno Campos (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(100)

Obsahy(1)

Christian a Sean jsou plastičtí chirurgové středního věku. Jejich klinika vzkvétá. Sean, který má rodinu, začíná být unavený životem, zatímco Christian si ho užívá, jak jen to jde. Jednou k nim přijde Argentinec, který chce plastiku celého obličeje. Ukáže se, že to je nebezpečný pedofil. Během operace ho zabije jeho vlastní bratr, protože se bojí, že jednou ublíží jeho dceři, která se má za pár měsíců narodit. Sean a Christian se musí zbavit mrtvoly...a to je jen začátek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (205)

ElizabethB 

všechny recenze uživatele

Tento serial sa mi fakt pacil.Pacil.....pretoze bol originalny, spravne steklivy a aj trosku blaznivy. To bolo v prvych seriach...Ta posledna, co u nas momentalne ide, mi pride mierne chytena za vlasy a dost prehnana v zmysle - na kom teraz spravime najsibnutejsiu operaciu roka, koho najblizsie zavrazdime alebo nechame umriet rukou seba sameho. Kopec trapnej dramy bez zmyslu...Skoda. ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Na tomto seriálu jsem začínala svou závislost. Jeden z průkopníků současného seriálového maratonu. Vynikající obsah, intriky i spletitost vztahů. S odstupem času, optikou neuvěřitelných 20 let, nevidím rozdíl v medicíně ani módě a designu, který zde vidím, když si Nip/Tuck pouštím dnes. Dodnes jeden z nejlepších seriálů vůbec. Kór na svou sobu. No jo, Ryan Murphy a Brad Falchuk... Tady vzkvétali. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to nesleduji pravidelně, ale když už se s tímhle nezvykle amorálním a nekorektním (někdy chtěně, jindy přirozeně) seriálem dostanu do kontaktu, tak se skoro nikdy nenudím (občas by se dalo mluvit i o nadšení). Tvůrcům není svaté takřka nic (za to dík), i když někdy je ta snaha o zvrhlost, vyhrocenost a kulervoucnost za každou cenu opravdu už trochu přehnaná. I tady tudíž platí, že méně je někdy více. Jinak Julian McMahon je vskutku charismatický od sklepa až po půdu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv, podobně jako třeba Dr.House, každý díl řeší zvlášť uzavřený případ, výstavba dramatické linie se mnohem více podobá Grey's Anatomy, tzn. záleží na postavách, událostech v jejich životech a emocích, jenž prožívají. Divák přistoupivší k seriálu jen občas (TV), tak nabyde mylného dojmu, o čem seriál vlastně je a to je velká škoda... Ano, máme zde peníze, nezávazný sex a doktorskou práci jen na povrchu, ovšem práce s charaktery a hlavně pestrým portrétem života jde mnohem hlouběji. Právě díky onomu povrchnímu, pro někoho možná až "lacinnému" obalu se geniálnímu scenáristovi Ryanu Murphymu daří vykreslit, že pod každým povrchem člověka se skrývá jádro, které může být velice zajímavé. Nip/Tuck je trošku kontroverzní, rozebírá spoustu sociálně nekonformních témat, místy bývá absurdní, místy šokující - tato kombinace však nikdy není rozporuplná, ale vždy spěje k vykreslení nějakého zapadlého koutu lidské duše. Není náhoda, že právě za namyšleným, povrchním parchantem Dr. Troyem se v jeho nejtěžších chvílích skrývá spousta lidskoti - nepřebarvené, ne vždy dojemné v kladném slova smyslu, nicméně o to víc pravdivé - lidskosti... Zatímco za první 3 série bych udělil plné hodnocení, je třeba poznamenat, že jak plynou série další, postavy potkávají další a další životní dramata, která opakovaně už nezasáhnou tolik jako dříve. Stále myslím na to, kolik emocí je z postav (a herců) vymačkáváno hned v pilotním díle, to už se pozdějí nevidí tak často... PS: Nakonec to stejně zaokrouhlím na 5*. 9/10 ()

anderson

všechny recenze uživatele

Tak dnes beží na NOVE 5 zo zatiaľ 13 častí tohto seriálu a ja nestačím žasnúť, koľko jasnovidcov už dopredu vie ako to celé skončí, aké je poslanie tohto produktu ba dokonca poznajú aj posolstvá, ktoré sem tvorcovia implantovali. Celkom rád by som sa na tomto mieste dočítal viac o téme "TOTÁLNÍ devalvace ženy". Zatiaľ som totiž nepochopil akým spôsobom možno devalvovať ženu ktorá sa dobrovoľne položí pod "řezníkův" skalpel. Navyše podobné komenty absolútne dezinformujú prípadných záujemcov o aspoň základné informácie o tomto počine. Nuž ... WARNER BROS., bašta rodinnej zábavy a neškodných sitcomov sa rozhodol vstúpiť do vôd v ktorých už nejaký ten rok pláva ich pokroková divízia HBO. A musím konštatovať, že vôbec nezačali zle. Sympatickí herci, kontroverzné témy, naturalizmus ... Lenže je ťažké vstúpiť do rovnakej rieky dvakrát. Nip/Tuck skrátka pôsobí na mňa "vyčpěle" a neoriginálne. Len taký ľahký predkrm pred skutočne šťavnatým sústom (napr. "The Wire"). (1.2.2005) Tosim: Neviem síce prečo interpretuješ Civala, ale akékoľvek "plky" o devalvácii ženy sú nelogické v konfrontácii s postavou stvárnenou Joely Richardsonovou. A čo sa týka devalvácií žien vo "filmoch" typu "Chlípní knihovníci 4." ... ženu môže ponižovať týranie balkánskym pasákom, násilným manželom či zvráteným rodičom - teda všetko čo robí nedobrovoľne. Ale pýtam sa Vás vážení, čo núti v podobných "majstrštykoch" účinkovať takú Jennu Jameson či Sylviu Saint ? A Dolly Buster, a ... atď. (8.2.2005)_______________________________________ Po zhliadnutí prvej aj druhej série si dovolím tvrdiť, že NIP/TUCK je morálne najzvrátenejší televízny produkt za posledných 20 rokov (áno, prekonáva aj SOUTH PARK). Keďže sa nepohybujem v kruhoch, o ktorých táto kacírska séria pojednáva, pokiaľ im náhodou nastavuje zrkadlo, BOH NÁS OCHRAŇUJ. Hlavní hrdinovia totiž svoje "krízy" riešia v rámci ad absurdum dovedeného hesla CARPE DIEM. Porušujú mravné aj etické zákony, neštítia sa ani incestu, ktorý je tu vykreslený v tak príťažlivej forme až sa mi chcelo zvracať. Mám dať odpad! ? - veď sa na to pravidelne díva naša najmladšia generácia, alebo 5* ? - forma spracovania totiž balansuje na vycizelovanej hrane drámy a grotesky. Nie som mravokárca, "pánbíčkář" ani upätá feministka :-), to čo nám ale servíruje toto "maso" považujem za momentálny vrchol úpadku masovej kultúry ako takej. (11.7.2005) ()

Galerie (246)

Zajímavosti (61)

  • Přesto, že je vysílán v pozdních večerních hodinách a s patřičnými upozorněními, dočkal se seriál opakované kritiky od americké Rodičovské rady pro televizi. Těm se obzvlášť nelíbily například části věnované skupinovému sexu, či nekrofilnímu incestu. (Tom Riddle)
  • Postava doktora Christiana Troye se měla původně jmenovat Christian Vega. To bylo změněno poté, co do role obsadili Juliana McMahona. (Tom Riddle)
  • Jediní herci, kteří se objevili v každém díle, jsou Dylan Walsh (Sean) a Julian McMahon (Christian). Ostatní členové hlavního obsazení zpravidla chyběli v desítkách dílů. Roma Maffia (Liz) chyběla v 17 dílech, Joely Richardson (Julia) v 28 dílech, John Hensley (Matt) v 35 dílech a Kelly Carlson (Kimber) dokonce v 47 dílech. (Tom Riddle)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama