Reklama

Reklama

Karlík a továrna na čokoládu

  • USA Charlie and the Chocolate Factory (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Karlík Bucket žije se svými rodiči a prarodiči v polorozpadlém domku. Jsou chudí, ale milují se a nedali by jeden na druhého dopustit. Nedaleko se nachází obří továrna na čokoládu, kde kdysi Karlíkův děda pracoval a poznal osobně samotného majitele Willyho Wonku. Karlík, který miluje čokoládu má sen se do továrny jednou podívat, ale to se zdá celkem nemožné až do té doby, kdy Willy Wonka vyhlásí soutěž, jejíž pět dětských vítězů z celého světa bude moct strávit jeden den v továrně. Stačí jen v jedné z čokolád najít zlatý kupon... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 308)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Na Tima Burtona jsem byl připraven. Na vynikajícího sarkastického Wonku taky. Na pohádkovou linii taky. I na tu nepřekonatelnou chuť na čokládu během projekce. Ale to na co jsem připraven nebyl, byli Umpa Lumpové. Jejich dechberoucí písničky katapultují tento film do vod nepřekonatelné zábavy. Všechny ty jejich profese jsou toliko fascinující až moje bránice nestíhá čemu se smát dřív. Film má vcelku pomalý úvod, ale jakmile se hrdinové dostanou do továrny děj dostává na spádu a samozřejmě i na vtipu (taky díky famóznímu Deppovi, jahož Wonka dle mě překonal i svého opilého Sparowa). Burton zde dokazuje že je výtvarník na slovo vzatý. Veškeré kýčovité kulisy a prvky vrhá na plátno s takovou grácií, že to divákovu oku může jenom lahodit. Bohužel v sobě nezapře svoji pohádkovou předlohu a to bohužel i s toliko typickým koncem. Je to právě ta předloha, která mě brání dát plné hodnocení. PS: poprvé a snad naposled mohu říci že dabované písničky se mi líbili více, než v originále. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: John August .. Vizuálně i obsahově překrásné a místy dosti vtipné zpracování slavného dětského příběhu. Samozřejmě i s nutným morálním poselstvím, které ale má určitě mnoho do sebe! Zvláště ze začátku dosti dojemná podívaná - po scénách s hledáním a poté rozbalením čokolády s posledním zlatým lístkem mi vážně tekly slzy.. Ovšem jen tam. Až do samotného konce takhle silná a krásná scéna už nebyla. "-Bez své rodiny? -To je bonus!:)" 90%. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Burton stvořil další pestrobarevný a značně bizarní svět, do kterého by se chtěl podívat snad každý. Depp se v roli extravagantního podivína Wonky našel. Ostatní postavy jsou spíše pozorovatelé, takže mohou vyniknout zábavní Umpalumpové. Burton má však na svém kontě působivější kousky a třeba na IMDb byli hodnotící o mnoho přísnější než tady. ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Burton mi definitivně potvrdil, že jako novátorský tvůrce už před lety vyhasnul, a tak se nás aspoň – se střídavými uspěchy – snaží „pouze“ bavit. Tentokrát mu to jakž takž vyšlo. Film je – i díky Deppovi – velmi ulítlý a má pár výborných jednotlivostí (veverky, některá hudební čísla, překvapivé alternace Umpa-Lumpů), takže nakonec přece jen překonává adaptaci ze 70-ých let. Jinak ovšem Burton vytvořil velmi hustou pavučinu odkazů a na osobitou výpověď nebo opravdové emoce prakticky rezignoval. Stejně jako Elfman paroduje ty nejotřepanější pop-rockové styly uplynulých dekád, tak Burton buď zůstává věrný knize nebo se kryje pohodlnými satirickými stereotypy nebo cituje ty nejotřepanější ikonické scény kinematografie, a taky vykrádá sám sebe (zejména STŘIHORUKÉHO EDWARDA). Jeho srdcové plochy (melancholie, sentiment) působí už velmi obnošeně, naštěstí ale nejsou nijak rozsáhlé (a předpokládám ani vážně myšlené), a přednost dostává „silly“ nátěr. Burton na drogách. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Vizuálne úžasné, Johnny skvelý, pesničky super. Ale zhruba v polovici ma tá opakujúca sa schéma "potrestali sme dieťa, dali morálne ponaučenie, Danny zaspieval a ide sa ďalej" začala nudiť. Nakoniec z toho zostal film, ktorý som nikdy nezatúžil vidieť druhý raz. U mňa jeden z tých slabších Burtonov... ()

Galerie (185)

Zajímavosti (83)

  • Scény, ktoré sa natáčali vo Veľkej Británii, komplikovali tamojšie zákony, ktoré deťom dovoľovali pracovať maximálne štyri a pol hodiny denne. (Greenpeacak)

Související novinky

Chalamet bude Willy Wonka

Chalamet bude Willy Wonka

25.05.2021

Hvězda filmů Dej mi své jméno a Duna Timothée Chalamet získal po předchozích spekulacích hlavní roli v nadcházejícím prequelovém filmu o Willy Wonkovi. Snímek od studia Warner Bros. pojmenovaný… (více)

Willy Wonka se dočká prequelu

Willy Wonka se dočká prequelu

20.01.2021

Studio Warner Bros. oznámilo chystaný prequel Karlíka a továrny na čokoládu jednoduše pojmenovaný Wonka na 17. března roku 2023. Bude se tak jednat o prequel vyprávějící origin postavy Willyho Wonky,… (více)

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

06.03.2020

Režisér Taika Waititi (Králíček Jojo, Thor: Ragnarok) napíše a natočí dva nové chystané animované seriály pro Netflix. Ty pak budou vycházet ze známého dětského díla spisovatele Roalda Dahla Karlík a… (více)

Willy Wonka shání obsazení

Willy Wonka shání obsazení

06.06.2018

Studio Warner Bros. by rádo další miliardový úspěch a jedním z projektů, který by této mety mohl potenciálně dosáhnout, je remake oblíbené muzikálové klasiky Pan Wonka a jeho čokoládovna. Ten se… (více)

Reklama

Reklama