Reklama

Reklama

Odložené případy

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2003–2010), 114 h 33 min (Minutáž: 41–46 min)

Tvůrci:

Meredith Stiehm

Hrají:

Kathryn Morris, Danny Pino, John Finn, Jeremy Ratchford, Thom Barry, Tracie Thoms, Nicki Aycox, Susan Chuang, Jonathan LaPaglia, Josh Hopkins, Tania Raymonde (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(156)

Obsahy(1)

Lilly Rush (Kathryn Morrisová) je detektívka, ktorá vo Filadelfii vyšetruje nedoriešené a neobjasnené vraždy, známe ako položka s názvom: Odložený prípad. V prvej časti sa Lilly zaoberá prípadom z roku 1976, kedy bola mladá tínedžerka ubitá na smrť na tenisovom kurte počas akejsi párty. Pomocníčka v zámožnej rodine, Bonita Jakarta (Lillian Hursová), je ochotná svedčiť v prípade vraždy tínedžerky Jill Shelby (Kate Maraová). Lilly Rush teda znovu obnovuje prípad a chce doviesť vraha pred súd. Podozriví sú dvaja bratia, ktorí nikdy neboli z ničoho obvinení, pretože majú za sebou silnú a vplyvnú rodinu. Lilly vypočúva priateľov a ľudí, ktorí Jill poznali jej najlepšiu priateľku Melanie (Lisa Waltzová), jej priateľa Tooda Whitleya (D. W. Moffett), ktorý sa po smrti Jill oženil s Melanie, a vypočúva aj jeho problematického brata Erika (Michael Reilly Burke), ktorý podľahol alkoholu. Lilly je odhodlaná odhaliť pravdu, takže musí donútiť rodinu Whitleyovcov ku konfrontácii ich temnej minulosti, a to napriek neochote a odporu všetkých tých, ktorí s prípadom nejako súvisia, vrátane autoritatívnej a vždy víťaziacej matky (Elizabeth Franzová)... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (425)

anderson 

všechny recenze uživatele

V prvom rade dávam do pozornosti jednu zvláštnosť, ktorá priamo nesúvisí s mojim ďalším hodnotením. V slovenských programových vestníkoch je zaužívané označovať jedným druhom farby série a seriály a ďalším zasa filmy. COLD CASE všade figuruje ako film a počet epizód je takisto utajený. Asi preto, aby sa v prípade nízkej sledovanosti nikto "nepídil" po ďalšom vysielaní tohto "skvostu". Ale to len tak na okraj ... Odhliadnuc od toho, že táto pseudokrimi je len úbohou kópiou tejto kanadskej klasiky nájdeme v každej epizóde rovnakú schému: policajtka, ktorá by sa rada zaoberala niečím akútnym je zhodou náhod (zúfalá matka, z ničohonič sa objavený svedok, ...) zaangažovaná do prípadu ktorý dlhé roky ležal ladom. Emancipovaná sufražetka ho samozrejme vyrieši. To by mi ani tak nevadilo, lenže forma akou sú prípady prezentované divákovi je nemenná a drží sa jedinej odporne schematickej šablóny. Do omrzenia sa tu prelína súčasnosť a minulosť, vyložene chaoticky a nevkusne sú použité tzv. dobové hity ale vrcholom je samotný záver epizódy kde za zvukov jedného takého hitu je vinník zatknutý a v spomalenom zábere vidíme všetkých podozrivých, svedkov aj obeť(e) ktoré sa tu akoby náhodou "nachomejtli". A toto sa stále opakuje ! V každej epizóde ! Skrátka - neinvenčná, nevkusná zlátanina s dosť nesympatickou hlavnou predstaviteľkou (vrátane ostatných "hercov"). (11.2.2005) --------------------------------------------------------------------------------- Epizóda, ktorú som dnes videl na NOVE "BABOČKOVÉ ODLÉTAJÍ" ma dostala a maximálne emocionálne rozložila. A už minule ma zaujala epizóda "HALLEYOVA KOMETA". Beriem teda svoje pôvodné hodnotenie ODPAD! späť. Ten schematizmus je postupne vyvážený naozaj silnými a realistickými prípadmi/príbehmi. (17.1.2011) ()

rawen 

všechny recenze uživatele

Nedá mi abych nehodnotil - celý seriál si může být jakkoliv zajímavý (jako by to dnes ještě někdo v té přehršli detektivních seriálů poznal a rozlišil) - vše ale zaručeně zadupe do země závěr každé epizody, kde ve zpomalených záběrech defilují před objektivem zamyšlené tváře jednotlivých aktérů daného dílu, to vše podmalováné rádoby dojemnou skladbou (výběr je různý) - - - tato "featura" má zřejmě celý díl zhodnotit, zakončit a z diváka vymáčknout nějaký ten pocit - - - v celkovém dopadu je to ale něco tak PŘÍŠERNĚ TRAPNÉHO, DEMENTNÍHO, KULERVOUCÍHO, NEUVĚŘITELNÉHO, že ani slova nestačí. Je to běs! Je to běs!!! .... doporučuji nekoukat až do konce ()

Reklama

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Jak začít.. Prvních pár dílů jsem byla nepatrně okouzlená něčím naoko tajuplným a neotřelým.. Až postupem času jsem si uvědomila, jak neskutečný trapné tento seriál je. Je opravdu zajímavé, jak všichni svědci žijí, jsou ochotní spolupracovat a co víc.. oni si do detailu pamatují věci, které se stali před 20ti lety. A navíc už nepracují s žádnými novými důkazy a přesto se jim podaří vždy vyřešit to, co nikomu před nimi. 2 hvězdy za mé prvotní nadšení. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Další ze zdařilých krimiseriálů zabývající se neobjasněnými či v minulosti nedořešenými a pro nedostatek důkazů odloženými případy. Během času se objevily nové skutečnosti, na základě kterých bylo vyšetřování obnoveno a dovedeno do úspěšného konce. Zde lze ocenit originalitu a různorodost případů a nápaditost vyšetřovatelů při hledání zapomenutých faktů, které kdysi dávno nebyly odhaleny, a to jen ze vzpomínek zainteresovaných osob či jejich potomků. Kromě zajímavých a pestrých příběhů z různých časových období, bych ocenila dějové retro ukázky ze vzpomínek svědků a příjemnou hudební stránku seriálu. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších krimi seriálů co jsem kdy viděla. Kam se na to hrabou nynější české komerční sračky typu Kriminálka Anděl...strašné...Přes precizní záběry a skvělé a jímavé příběhy bych tomu vytkla ty halucinace kriminalistů, kdy vidí duši zemřelého, kterému asi "dopomohli na druhý břeh"...Protože to ze seriálu dělá trochu podivně sentimentální žbleptačku.Ale je to špička ledovce mezi spoustou krimi seriálů. ()

Galerie (1 036)

Zajímavosti (24)

  • Obchodní centrum, ve kterém se odehrál masakr v prvním díle 4. série seriálu, se také stalo místem natáčení pro finální 24. epizodu 3. série seriálu Mentalista (od r. 2008). (epicride)
  • V úvodní scéně sledují lidé v kině film Halloween (1978). (SOLOM.)
  • Představitelka Lily Rush Kathryn Morris si v minulosti vyzkoušela také modeling a odvážné snímky. V roce 2010 se dokonce objevila na titulní straně magazínu FHM. (epicride)

Reklama

Reklama