Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cady Heronovou (Lindsay Lohanová) vychovávali její rodiče zoologové v africké buši a ona si myslí, že o "přežití nejsilnějších" ví všechno. Když ale tahle patnáctiletá dívka, která se vždycky učila doma, poprvé vkročí na půdu veřejné střední školy, zákon džungle dostane úplně nový význam. Cady se pokouší najít své místo mezi frajery, šprty a jinými subkulturami a narazí přitom i na nejhorší druh ze všech – včelí královnu, jinak řečeno chladnou a vypočítavou Reginu Georgeovou (Rachel McAdamsová), velitelku nejelegantnější partičky ve škole zvané Plastik. Když se pak Cady zamiluje do Reginina bývalého přítele Aarona Samuelse (Jonathan Bennett), včelí královnu jako když bodne – a začne plánovat, jak zničí Cadyinu společenskou budoucnost. Cady má ale taky drápy, a když se dostane do ďábelské "války dívčích světů,“ vystrčí je – a celá škola se bude muset spasit útěkem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (495)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden s tých filmov u ktorých sa skrátka neviem rozhodnúť či je dobrý alebo nie ale vzhľadom že ho točil Waters ktorý aj Tu predviedol že humor mu celkom ide a tiež Lohan vo dobe kedy jej svietilo na lepšie časy a bola ešte hetero som ochotný pristúpiť na kompromis a ohodnotiť ho slabšými 4*. Kráľovsky som sa zabával. Pohodový filmík, ktorý plinie celkom rýchlo a svižne, je v ňom plno bláznivých postavičiek - teplý kamarát, riaditeľ, dievča s veľkou vagínou a tiež svätá štvorica v ktorej najviac vyniká sexi Mc Adams a Stupid Seyfried ktoré hrajú ako profesionálky a ich hrania príjemne dotvára troška naivné herectvo Lohanovej a Len tupé pozy neherčky Chabertovej. Po suchšom mieste zrazu sprava či z ľava priletí taká stupidita až som sa váľal na stoličke takže aj keď je miesto suchšie , môžte sa tešiť že vás čoskoro niečo prekvapí, nejaká tá perlička a preto je to myslím celkom v pohode oproti iných filmov. Celkovo je to nahliadnutie do bábykovského svete intelegentne vymletých dievčat, ktoré pozná každý z nás, lenže namiesto freaky friday tu tá reálnosť nie je braná až tak vážne čo je troška škoda. Tiež sa tu nájde to morálne posolstvo a slizký fešák za ktorý idú body dole lebo ak niečo watesovi nejde tak sú to práve posolstvá. Podáva ich až príliš naivne. Inak je to ale celkom fajn. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Vesměs mile natočená komediální oddychovka se sympatickým obsazením a nejednou humornou scénou, která sice nejlépe funguje při prvním zhlédnutí, ale i tak se k tomuto filmu čas od času rád vracím. Průpovídky dvojice Damian-Janis, roztomile nešikovná učitelka v podání Tiny Fey, obskurní matka s tváří Amy Poehler, scéna s mrtvou nevěstou, upřímné zpovědi ublížených studentek, různé pranky vůči Regině, vánoční vystoupení atd. - to je výčet vtipných sekvencí, které nabízí tato klasika ze středoškolského prostředí. Na první pohled průměrná jednohubka, která však na druhou stranu neomrzí ani při opakovaném ochutnání. ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Protivný sprostý holky, tak u tohoto filmu mi nesedí jak anglický název, tak mi nesedí ani český! Jsem čekal nějaké úchylně perverzní scény a pořadnou kupu sprostých výrázů. Místo toho jsem dostal další jednu z teenagerských komedií, která byla přijemná a při jejím sledování jsem si vážně odpočinul. Mám rád tyto komedie, které se odehrávají v prostřední nějaké střední školy v USA. Docela mně zaujal příběh filmu. Ačkoliv se to odehrává na střední, tak nejde v této komedii o to, kdo se s kým vyspí a že někdo se musí s někým vyspat, což je tedy velké plus, že konečně nějká "normální" teen komedie. Dát hlavní roli hezké Lindsay Lohanové byla skvělá volba, protože tato mladá herečka umí vážně dobře hrát. To samé Rachel McAdams, která hraje mrchu (dokone i ve filmu Žába k zulíbání si zopakovala podobnou roli) je velmi dobrá. Jedna z těch komedií na kterou se kdykoliv rád podívám znovu. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Po 5 rokoch dviham o 2 hviezdicky. Bavilo ma to ovela viac nez v dobe, ked mi to bolo urcene. Mozno tym, ze polka osadenstva sa medzicasom stala znamymi (Tina Frey, R. McAdams, ...) a druhu polku som aspon videla v nejakom serialy (Caplan v True Blood, Seyfried vo Verci Mars, ...), takze ma bavilo ich pozorovat. A tiez mozno tym, ze som medzicasom videla hromadu hroznych filmov :) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ale tak opäť jedna z tuctových amerických komédií, ktorými sú preplnené všetky videopožičovne. Príbeh a celkový scenár ničím nenadchol ani neoslovil ani neprišiel s ničím novým, len tie isté myšlienky podané iným spôsobom. Ale keď sa nad tieto veci človek prenesie, celkom sa zabaví a navyše sa tu je aspoň na čo pozerať. 55%. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (40)

  • Amy Poehler (paní Georgeová) je ve skutečnosti jen o 7 let starší než představitelka její filmové dcery Rachel McAdams (Regina George). (imro)

Související novinky

Protivný sprostý nemrtvý holky

Protivný sprostý nemrtvý holky

05.02.2013

Nemáte dost zamilovaných upírů? Blbá otázka, já vím. Všichni jsme si oddechli, když Twilight sága přestala otravovat na plátnech kin... no, možná ne úplně všichni. Pro ty z vás, kterým žánr… (více)

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Sacha rockovým zpěvákem

Sacha rockovým zpěvákem

01.01.2006

Herec Sacha Baron Cohen (kultovní postava Ali G-ho, či hlas lemuřího krále Juliana z Madagaskaru) si v připravovaném biografickém snímku CURLY OXIDE AND VIC THRILLS zahraje postavu rockera Curlyho… (více)

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (více)

Reklama

Reklama