Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(75)

Obsahy(1)

Americký rodinný dobrodružný seriál inšpirovaný dielom spisovateľa Edgara Rice Burroughsa s ľahko komediálnym nádychom opisuje ďalšie dobrodružstvá divokého Tarzana, ktorý sa stratil v africkej džungli ako dieťa, keď jeho rodičia spolu s celou výpravou prišli o život. Vychovávali ho zvieratá a predovšetkým opice, z ktorých najvernejšou mu je roztopašná Cheetah. Tarzan (WOLF LARSON) nemá žiadne spoločenské vzdelanie a hovorí lámanou angličtinou. Je však statočným ochrancom prírody, zvierat, životného prostredia a čestných ľudí, ktorých nečakane stretáva v džungli. Jeho život nečakane ovplyvní priateľstvo s členmi vedeckej expedície. Najviac si obľúbi Jane Porterovú (LYDIE DERNIEROVÁ), francúzsku vedkyňu, ktorá pracuje na záchrane ohrozených druhov zvierat. Jej spolupracovníkom a Tarzanovým verným kamarátom sa stane Roger Taft Jr. (SEAN ROBERGE), syn bohatého podnikateľa z New Yorku, ktorý v africkej džungli vybudoval výskumnú stanicu. Simon Govier (MALICK BOWENS) je zase priateľský domorodý Afričan, ktorý vyštudoval v Anglicku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (125)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Objektívne odpad aj vo svojej dobe, na druhú stranu som sledoval každé dobrodružstvo bielej opice s menom Tarzan, druhej bielej (o)pičke Jane a tretej opice Cheetah a žral to ako decko. Nooo, žral je asi veľmi silné slovo, nič lepšie v danom čase v TV v danej hodine nebolo, seriózne veci bývali až večer, takže sa to dalo. Jeden z tých tak hrozných a stupídnych seriálov, až to bolo normálne aj pozerateľné. Samozrejme dnes by som si radšej strelil do hlavy, alebo trhal nechty kombinačkami, ako pozerať tento blud, ale vtedy som mal 9 rokov, takže sa to dalo. :) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

když mi bylo sedm(nebo kolik)let-a jakýkoliv trochu akčnější Tv produkt se vezl na vlně nadšení z klasik jako pobřežní hlídka či Bewerly Hills 900210-tak jsem zcela beze studu žral i tuhle demenci....dnes tak vedle jedné hvězdy za Čitu musím přidat ještě jednu zcela bezvýznamnou a sentimentální.. :) ()

Reklama

Verja 

všechny recenze uživatele

Filmový průmysl se samozřejmě od té doby posunul dál, už se netočí tolik "svalnaté" filmy a seriály s jednoduchým dějem jako tomu bylo v 80-90tkách. Pár let po revoluci se sem valila záplava amerických seriálů a víceméně právě téhle "kvality". Dívalo se na to ale hodně lidí a je zajímavé, že vydrželi i víc jak jeden díl. Dávám dvě hvězdy spíš vzpomínkově, taky jsem si tím prošla. A nijak mi nevadil.. brala jsem to tak nějak s nadhledem, odpočinkově a s humorem. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

To tenkrát běželo někde v televizi, a byl jsem ještě v pubertálním věku, tak jsem to tak nevnímal, ale už tenkrát mě to nijak zvlášt nebavilo. S odstupem času to byl seriál pro ostudu, hrozná amatérská režie, velmi banální příběhy a Wolf Larson měl super vlasy. Ale nenašel jsem na tomhle seriálu nic, co by mě upoutalo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vskutku nenáročná kanadsko-mexicko-francúzska (ehm) koprodukcia. Zaujímavý nápad umiestniť Burroughsovu legendu do súčasnosti nemá v praxi žiadne uplatnenie, akurát čo sa občas mihne lietadlo alebo džíp. Zlepšilo by sa to, keby sa dej odohrával v starej, zahmlenej džungli s tajomnými indiánskymi kmeňmi a podrazáckymi cudzincami, páchnucimi lacným chľastom, lenže z tohto seriálu razí nízkorozpočtovosť v každej druhej scéne. Našťastie každý diel trval len "sitkomových" 30 minút. Vtedy, keď Tarzan štartoval na našich obrazovkách, sme ho však negatívne nevnímali. Naopak, bol to megahit, ktorý sme zbožňovali, od zaručene (ne?)komickej opičky Čity a namakaného Wolfa Larsona cez valeriagolinovskú Francúzku Lydie Denier až po sympaťáckeho černocha Malicka Bowensa. Niečo na spôsob obdobne VEĽMI nenáročného Pod africkým nebom (alebo Strateného sveta s Willom Snoweom). ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Kvůli přípravě na roli Tarzana cvičil Wolf Larson denně dvě hodiny, po dobu několika měsíců. (Pumiiix)
  • Byť plakát hovoří jinak, slon, který byl jedním s Tarzanových přátel, je ve skutečnosti slon indický, což samozřejmě není možné, protože Tarzanův příběh je z Afriky. (Prochy38)

Reklama

Reklama