Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rychlá závodní auta, rivalita, přátelství, láska.  Světové okruhy s tribunami křičících fanoušků, adrenalinové jízdy po dálnicích, závody na sněhu a ledu mezi vrcholky zasněžených Alp, překrásné ženy - nejen v publiku, ale i za volantem... to je život automobilových šampiónů. Závodník Michel Vaillant je obdivovaným hrdinou, téměř vždy vyhrává. Proti rodině Vaillantových se ale spiknou rivalové z konkurenční "stáje" a rozhodnou se vyřadit je z prestižního závodu Le Mans. Mezi těmi nejlepšími rozhoduje o vítězství nebo prohře často jen souhra náhod. A náhodě se přece dá trochu pomoc i... Během rozhodujícího závodu musí Michell Vaillant zachránit svou rodinu, lásku i život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Režisér Couvelaire si myslí, že tým najdôležitejším cool faktorom súčasných akčných filmov je farebný filter a rôzne kameramanské hókusy pókusy. Lenže nie je Tony Scott (u ktorého to tiež funguje na preskáčku), takže vznikol vizuálny bordel, podtrhnutý ešte tým pre filmy základným na papieri. Iba pre najväčších fanúšikov Diane Kruger, ktorí potrebujú vidieť každý jej film. Hlavnou postavou ale nie je, takže aj v tomto smere je film sklamaním. Ak by to bolo natočené oldschoolovo, bol by som relatívne spokojný. ()

aik 

všechny recenze uživatele

Film dvou tváří. Z počátku to vypadalo na poměrně slušný kousek, který diváka vtáhne do světa motoru. Ovšem v půli se všechno zlomí až to dovrší kvalifikací na Le Mans a finishem, kde jsem si již neodpustil pár úšklebků, protože právě s Le Mans přišlo tolik směšných situací a klišé (př. když neprohraješ ....zabijeme ti otce), ne že bych věřil že motoristický svět je bez podrazů a podvodů...ale. No nic méně si poměrně cením více než slušné kamery, střihu a režie - bez nich by to kleslo podstatně níž. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Hledal jsem film s tématem formulí a dostalo se mi i dokonce něco málo reallye, působivé záběry, velký rozpočet, veleslavný scénárista, hezcí herci ... jenže to prostě vůbec nefungovalo jako zajímavý film. Herci krásní ale bez charismatu a já se do poloviny filmu nechytal o čem to jako má být. Těžké zklamání. Jestli něco z formulema tak zatím vede Sly v Driven ( ono snad nic lepšího s námětem závodů formule nebylo natočeno než ten sportovní film předělaný na akční ). ()

D@ve odpad!

všechny recenze uživatele

SPOILER!!! Celou dobu sem se jen nechápavě díval a říkal si Co to Ku**a je!?!?!? Jede se rallye, jeden s týmových kolegů se nabourá, projíždí kolem druhý, zastaví a ptá se jestli sou v pořádku, jako by nešlo o každou vteřinu. Další věc - hlavní favorité se předjíždějí přímo na trati...no a co že každý vyjížděl z odstupem nějakého času...to se hned zapomíná.... O asi vtipné scéně kdy si oba borci v závodních speciálech přijedou natankovat na normální benzínku klasické palivo se rozepisovat nebudu, úplně stačí že vjedou na trať pár vteřin před koncem kvalifikace a i když nezajedou ani 1 kolo, tak se o jednu vteřinu kvalifikují. Jako by těch těsných okamžiků nestačilo tak se při 24-hodinovém závodě rozhoduje v posledním kole a to tak, že hl. hrdina dokáže vyhrát i s prasklou pneumatikou, protože se jeho protivníkovi zadře motor pár metrů (možná jen 1) před cílovou čárou...Taky by se dalo ještě kritizovat to že si vyjedou v polovině závodu zachránit otce, nebo že se jen tak nenápadně převleče závodník do kombinézy jiného týmu a dokonce za ně jede, postřelený chlapík poskakující na stupních vítězů....Ale už mě bolí ruce. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Kto má rád autá, zvuk motorov a preteky, určite si príde na svoje. Celkovo podpriemernú snímku zachraňuje vynikajúca kamera a strih. Režisér Louis-Pascal Couvelaire natočil viacero reklamných spotov pre veľké svetové automobilky. A je to na snímke vidieť. Film samotný by som hodnotil *1/2, ale vďaka kamere sa to vyšplhalo na ***. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj 24 Hours, No Limit - The Story of Michel Vaillant či Need for Speed, čo je názov jednej z najznámejších závodných hier. (MikaelSVK)
  • Natáčanie prebiehalo počas reálnych pretekov Le Mans v júni 2002. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama