Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devětatřicetiletá zpěvačka Deloris zpívá v baru herny Nevada Club v Renu. Je milenkou majitele podniku, překupníka drog Vinceho LaRoccy. Jednoho dne se stane svědkyní vraždy. Hledá pomoc u policie a detektiv Souther ji jako korunní svědkyni v chystaném procesu s Vincem ukryje v karmelitském klášteře. Deloris zpočátku odmítne, ale když zjistí, že mafián na ni vypsal odměnu, svolí. Přísná matka představená souhlasí jen na naléhání biskupa a představí ji ostatním sestrám jako sestru Mary Clarence z kláštera v Renu. Od svého nástupu má však Deloris problémy nejen s matkou představenou, ale také s řeholním životem jeptišek. Nakonec ji matka představená přidělí k pěveckému sboru. Deloris se s vervou pustí do práce a za několik dní se objeví první výsledky. Sbor poprvé nezpívá falešně. Jak se úroveň sboru zlepšuje, přichází do kostela stále více lidí. A když Deloris přesvědčí ostatní, aby se věnovaly práci mimo klášter, jeho sláva roste. Přiláká však pozornost médií. Netrvá dlouho a Deloris se mihne na televizní obrazovce. Zanedlouho jí Vince se svými zabijáky vypátrá a unese zpět do Rena. Jeptišky to tak nenechají a vydají se jí na pomoc. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (238)

Johgas 

všechny recenze uživatele

Mně tenhle film vždycky pobaví. Viděla jsem ho už vícekrát a zatím pořád dobrý. Přerod barové zhýralé zpěvačky ve ctihodnou jeptišku je sice klišovitý, ale ty hlášky....některé jsou klasika: "Co, klášter?!? Tam já nejdu, tam jsou samý bílý ženský v černejch hadrech"! atd atd. Dobrá hudba a zábavná Whoopie. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od príšernej dvojky je prvá Sestra v akcii vynikajúca záležitosť od chlapíka (rok nato zomrel), ktorý nakrútil už obdobný „film s tempom“, Hriešny tanec. Whoopi Goldberg je taká skvelá, že chlapi nemajú šancu a ako Harvey Keitel, tak Bill Nunn výrazne nudia. Zato ženy Whoopi nahrávajú na smeč prekvapivo kvalitne, čo je prípad najmä bacuľky Kathy Najimy a prísnej matky predstavenej v podaní Maggie Smith. Scenár je sám osebe hrozné klišé, ale akonáhle sa začne spievať, je to nákazlivá bomba. ()

Reklama

chrispe 

všechny recenze uživatele

Sestra v akci není špatná komedie. Nevím jestli nejsem ovlivněná trochou nostalgie, protože byla jedním z filmů, který u nás dřív jel skoro nepřetržitě, takže mám chuť trochu nadhodnotit. Ale jelikož mě včera nepřikovala k židli a nedonutila sedět a koukat, tak to asi tak horký nebude. Whoopi Goldberg je zábavná, písně fungují, trocha akce. Jednou za čas. Proč ne. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prijemna komedia v ktorej exceluje Whoopi, ale scenar je trochu hadze polena pod nohy. Dost casto sa to berie seriozne a prilezitosti v ktorych by sa mohla Whoopi predviest tam mohlo byt podstatne viac. Vdaka tomu film obsahuje dost vela hluchych miest. Nastastie sa ale podaril casting aj vsetkych vedlajsich postaviciek, takze vo vysledkuje to prijemny nadpriemer, ktory si raz za cas kludne pustim znova. 7/10. ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem to měl natočené na videokazetě a omílal jsem to pořád dokola. Možná i proto už mě tato komedie docela omrzela, ale přesto přiznávám, že svůj humor to dozajista má. A bezpochyby se jedná o nejlepší roli Whoopi Goldberg. Dopl.: Takže po letech, co jsem tuto skvělou komedii neviděl, dodávám, že je to spolu se "Sám doma" nejlepší komedie devadesátek... Je to tak, a btw. přidávám hvězdu. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (25)

  • Filmová policejní stanice v Renu je ve skutečnosti hlavní pošta v centru Rena, před níž filmaři nechali zaparkovat policejní auta. Tyto hlídkové vozy řídili skuteční policisté, kteří měli na starost bezpečnost na place. Skutečná policejní stanice v Renu režisérovi moc policejní stanici nepřipomínala. (HappySmile)
  • Keď Deloris (Whoopi Goldberg) preberie zbor, požiada sestry, aby sa zoradili podľa hlasových schopností. Spýta sa, kde sú soprány. Zopár mníšok z opačných strán zboru zodvihne ruky. Požiada ich, aby všetky prešli do popredia na ľavú stranu, ale pozornému oku neujde, že z pravej strany sa presunie iba jediná mníška. (martin1m2)
  • Počas titulkov až tri titulky magazínov majú chybne napísané meno hlavnej hviezdy, ktoré je Deloris (Whoopi Goldberg) a nie Delores. Dve ďalšie obálky to majú správne. (martin1m2)

Související novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (více)

Reklama

Reklama