Reklama

Reklama

Sherlock Holmes: Znamení čtyř

(TV film)
  • Česko Podpis čtyř (více)

Obsahy(1)

Dveře zamčené zevnitř, okna zavřená na petlici, krbová mříž příliš malá, než aby se jí kdokoli protáhl, za stolem mrtvý muž v podivně ztuhlé pozici, napovídající požití nějakého účinného jedu – a zmizení klenotů obrovské ceny. Sherlock Holmes už za svůj život rozluštil nejednu záhadu, ta, před kterou jej osud postavil nyní, však skutečně vypadá neřešitelně. Normální smrtelník by to nepochybně vzdal. Holmes se však odjakživa řídí zásadou, že vyloučí-li se nemožné, to, co zůstane – byť to vypadá šíleně – musí být pravda. A k odhalení pravdy je Holmes ochoten použít jakýkoliv způsob. Třeba i zaměstnání svého netradičního příležitostného pomocného sboru. (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

maoc 

všechny recenze uživatele

Ujeté postavy, překombinovaný případ, napínavé, přesto místy dost humorné, ale Poirot to není. Zamrzela mne snad jen poslední třetina, která byla celá jen retrospektivně odvyprávěná, byť to bylo dobrodrůžo. Čekal jsem na závěr nějaké překvápko, např. jed či otrávenou šipku v dřevěné noze, ale nedočkal se. Škoda. Jinak moc fajn. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Poměrně originální ztvárnění Sherlocka Holmese ... v příběhu, který se pokouší napodobit slavného detektiva, když svou vlastní originalitu po celou stopáž neúnavně hledá - bohužel na rozdíl od něho není zcela úspěšný. Navíc ve finále maličko ztrácí tempo a stává se snad až příliš popisným. Přesto si solidní 3* zaslouží. ()

Reklama

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Pamatuji, jak jsme na tom byli s bratrem jako děti v kině a měli oči navrch hlavy. Je až s podivem, jak tenhle film zestárl. Ne, že by byl špatný, ale nějak z něho vyprchalo to tajemno a atmosféra, která nás tenkrát tlačila do sedadel. Sice budu mít už asi navždy spojeného Sherlocka s Jeremy Brettem a Watsona s Edwardem Hardwickem, ale víc jak průměr tomuto televiznímu filmu dát nemůžu a také trochu žasnu, jak málo stačilo v socialistickém kině, aby byl člověk paf... ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Předlohu od Sira Doyla jsem nečetl tak nemůžu srovnávat, ale myslím, že tento snímek je celkem zajimavý, i s celkem zajímavou zápletkou. Jediné co se mi zde nelíbilo je ten Holmes. Jestli ho Doyle takhle popisuje i v knihách tak budiž, ale možná je to tím hercem co ho hrál, to jeho arogantní chování mi lezlo na nervy a ten jeho vzhled ještě víc, ale asi to byl účel, ale i tak sem mu na chuť nepřišel. Jinak ostatní obstáli celkem dobře. ()

PDcz 

všechny recenze uživatele

1* hvězdička Máme rádi detektivky, máme radi Sherlocka Holmese. Za to je taky ta jedna hvězdička. Knižně to může být super díl, ale tohle zfilmování se nám více než nelíbilo. Byla ta parodie nebo ty mysleli vážně? [X] Minus 4* Za zpracování předlohy. [X] A.C.Doyle by se musel v hrobě obracet. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama