Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z jedné z kanceláří mafiánského bosse Doyla Lonnegana odchází poslíček s tržbou 11 tisíc dolarů, kterou má doručit do Chicaga. Na cestě k taxi je ovšem svědkem fiktivního přepadení a nabídne pomoc. Starý zraněný černoch žádá, aby odnesl peníze na jednu adresu. Muž cítí, že by si mohl krásně přivydělat, ale až v taxi zjistí, že byl podveden a oloupen. To se podařilo dvěma podvodníkům Johnnymu Hookerovi a Lutheru Colemanovi, kteří ani ve snu netušili, koho to vlastně okradli. Večer se sejdou u Luthera, kde si rozdělí uloupené peníze. Luther se rozhodne skončit s podvody a Johnnymu dá adresu falešného hráče pokeru Henryho Gondorffa, který by ho mohl naučit velké věci. Když se Hooker vrací domů, sbalí ho chamtivý detektiv Snyder, který už ví, co udělali a komu ty peníze vlastně patřily. Za mlčení požaduje dva tisíce dolarů. Hooker mu dá tisíc falešných dolarů a pak se rychle vrací k Lutherovi, ale je pozdě. Lonneganovi lidé Luthera zabili. Johnny se rozhodne pomstít Lutherovu smrt a společně s Henrym naplánují léčku, při které by měl být Lonnegan definitivně zničen. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (927)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Doslova luxusní podívaná! Dvě ikony své doby se podruhé sešly pod taktovkou George Roye Hilla a vznikla naprosto perfektní podfukářská krimi komedie. Paul Newman i Robert Redford zahralí perfektně a dokonale se sehráli. Scénář hlavně na efekt, což filmu přidává a zápletka sama o sobě dokonalé. Hodně dlouho jsem přemýšlel nad hodnocením, ale tohle je další skvost světové kinematografie, takže za plnej! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Přelidněné. A přitom dobře polovina postav je naprosto zbytečná. Rádoby vychytralé. A přitom jasně čitelné od prvních momentů. Hvězdně obsazené. A přitom Redford nemá co hrát a vedle Newmana či Shawa vyloženě nestíhá. Divadelní, okatě studiové, zdlouhavé, s logickými chybami a kdo ví čím vším ještě. A navzdory tomu všemu zábavné a se stylovým nadhledem, který se dnes již příliš nenosí. Prostě taková oskarová blbina několika kámošů sobě pro radost. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Co jsem měl dělat? Říct před ostatníma, že švindluje líp než já?" Poctivej podraz ze starý školy je dokonalej. Tohle mě prostě neomrzí. Kdykoli se stanu svědkem toho, jak Gondorff začíná kout pikle na Lonnegana, tak usednu, připravím si nějakou tu pochutinu, zaposlouchám se do skvělý muziky a užiju si to. Je to prostě plný elegance, vtipu a takovýho vnitřního klidu. V Gondorffovejch šibalskejch očích je totiž jasně napsáno, že ho nemůže rozhodit FBI, mrtvoly, nájemní vrazi ani úplatnej polda. A když to nerozhodí jeho, tak mě taky ne. Až bude chtít najednou oškubat Muska s Gatesem a Zuckerbergem, tak mu přitom klidně podržím klobouk. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je síla - to není nic nového. Jen málo vyvolených režisérů však dokáže jednoduchost aplikovat tak geniálně jako George Roy Hill. Asi to bude tím, že dokáže do svých filmů přenést tolik pohody a nadšení (a není v tom nic podvodného). Kdyby na to přišlo, tak bych se takhle fórově nechal podrážet třeba do Soudného dne! :) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Parádní souhra dvojice Redford a Newman+ vynikající scénář zajistily této kriminální komedii status nehynoucí legendy. Děj je naprosto nepředvídatelný, atmosféra směřující k mafiány nadupaným 30. létům je také trefena výborně a přirozený nadhled a osobnost hereckých představitelů celé sledování jen zpříjemňuje. Těžko byste hledali jiný film s tak nevtíravým a citlivým slučováním komedie a krimi žánru, jako je Hillův Podraz. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (38)

  • Istým kameňom úrazu bolo samotné nakrúcanie. Umelecký vedúci Henry Bumstead poukazoval na veľké množstvo odlišností od 30. rokov, kde sa mal príbeh odohrávať. Nakoniec ho nakrútili takmer celý na pozemkoch štúdia Universal, iba krátke sekvencie boli realizované v Los Angeles a Chicagu. (classic)
  • Pokiaľ sa vám zdá, že Robert Redford – zvláštne drží príbor, tak to bolo zapríčinené tým, že si pred nakrúcaním zlomil pravý palec a kvôli nakrúcaniu si odmietol na zranené miesto nasadiť sadru. (classic)
  • Během filmu mnoho postav popíjí pivo Schlitz. Schlitz byl ve třicátých letech největší pivovar na světě. (žvanimírek)

Související novinky

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

30.01.2020

Režisérka a herečka Jodie Foster (Pan Bobr, Hra peněz) si vybrala svůj příští projekt. Čerstvě se upsala adaptaci knihy The Day They Stole the Mona Lisa, která vypráví o proslulé loupeži, která… (více)

Robert Redford ukončil kariéru

Robert Redford ukončil kariéru

07.08.2018

Legendární americký herec a spoluzakladatel filmového festivalu Sundance Film Festival Robert Redford (81) potvrdil svá dřívější slova a ukončil kariéru. Redford se hraním živil 60 let, mezi jeho… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Reklama

Reklama